تاریخ چاپ :

2025 Apr 18

www.blestfamily.com 

لینک مشاهده :  

عـنوان    :       

ازدواج واجب است یا مستحب یا مباح؟

ازدواج واجب است یا مستحب یا مباح؟

 

ازدواج ازنظراسلام چه حکمي دارد؟

 

الحمدلله،

ازدواج واجب نيست بلکه مستحب است، اما براي کسي که ممکن است در معرض فتنه و گناه قرار بگيرد، ازدواج واجب است مگر آنکه توانايي ازدواج نداشته باشد که بايد تا آنزمان خود را از گناه محفوظ بدارد.

اما ترک ازدواج بدون عذر مکروه است؛ به دليل حديث انس بن مالک : (جاء ثلاثة رهط إلي بيوت أزواج النبي صلي الله عليه وسلم يسألون عن عبادة النبي صلي الله عليه وسلم، فلما أخبروا کأنهم تقالوها، فقالوا، و أين نحن من رسول الله  صلي الله عليه وسلم قد غفرله ما تقدم من ذنبه و ما تأخر، فقال أحدهم : أما أنا، فأنا أصلي الليل أبدا، و قال الآخر : أنا أصوم الدهر و لاأفطر، و قال الآخر : أنا أعتزل النساء فلا أتزوج أبدا، فجاء رسول الله صلي الله عليه وسلم فقال : أنتم الذين قلتم کذا و کذا؟ أما والله إني لأخشاکم لله، و أتقاکم له، و لکني أصوم و أفطر و أصلي و أرقد، و أتزوج النساء فمن رغب عن سنتي فليس مني) «سه نفر به خانه يکي از همسران پيامبر صلي الله عليه وسلم آمدند تا از عبادت او سؤال کنند. وقتي که از عبادتش آگاه شدند انگار آنرا کم دانستند و گفتند : ما کجا و پيامبر صلي الله عليه وسلم  کجا؟! خداوند گناهان گذشته و آينده او را بخشيده است، پس يکي از آنها گفت : من تمام شب را نماز مي‌خوانم، ديگري گفت : من هم تمام سال را روزه مي‌گيرم، و افطار نمي‌کنم، سومي گفت : من هم از زنان کناره‌گيري کرده و تا أبد ازدواج نمي‌‌کنم. پيامبر صلي الله عليه وسلم آمد و فرمود : شما بوديد که چنين و چنان گفتيد؟ قسم به خدا من از همه شما بيشتر از خدا مي‌ترسم و ازهمه شما با تقواترم، ولي با وجود اين روزه مي‌گيرم و افطار مي‌کنم، نماز مي‌خوانم و مي‌خوابم و با زنان ازدواج مي‌کنم؛ پس کسي که از سنت من روي گرداند از من نيست». متفق‌عليه

کسي که توانايي ازدواج دارد و با ترک آن از ارتکاب گناه مي‌ترسد، بر او واجب است ازدواج کند.

«چون زنا و هر آنچه به آن منجر شود و مقدمه آن باشد حرام است، پس اگر کسي ترس ارتکاب اين کار حرام را داشته باشد، بر او واجب است که آنرا از خود دور کند اگر اين حالت جز با ازدواج برطرف نشود، ازدواج بر او واجب مي‌شود». السيل الجرار (243/2).

 

والله اعلم

وصلي الله وسلم علي محمد وعلى آله وأصحابه والتابعين لهم بإحسان إلى يوم الدين

سايت جامع فتاواي اهل سنت و جماعت

IslamPP.Com