|
تاریخ چاپ : |
2025 Apr 18 |
www.blestfamily.com |
لینک مشاهده : |
عـنوان : |
آيا ازدواج با يک زن بيوه بدون اطلاع خانواده اش و بدون ثبت در شناسنامه و فقط در حضور شاهدان صيغه عقد خوانده شود درست است؟ |
آيا ازدواج با يک زن بيوه بدون اطلاع خانواده اش و بدون ثبت در شناسنامه و فقط در حضور شاهدان صيغه عقد خوانده شود درست است؟
يکي از رفقايم ازمن سوالي پرسيد و منم در حقيقت جوابش را ندانستم! گفت ايا ازدواج با يک زن بيوه بدون اينکه هيچ کدام يک از اعضاي خانواده طرفين بدانند و در شناسنامه ثبت نشود و فقط در حضور شاهدان صيغه عقد خوانده شود ايا اين نوع ازدواج درست است؟
الحمدلله، خير، زيرا يکي از شروط صحت ازدواج کسب اجازه از ولي (يعني سرپرست زن) و حضور داشتنش در جلسه عقد است، بدليل اينکه پيامبر صلي الله عليه وسلم فرمود : «أيما امرأة لم ينکحها الولي فنکاحها باطل، فنکاحها باطل، فنکاحها باطل». ابن ماجه (1879). يعني: «هر زني که ولي او را ازدواج ندهد ازدواجش باطل است، ازدواجش باطل است، ازدواجش باطل است». و فرمود: «لانکاح إلا بولي و شاهدي عدل». ابن حبان (1247). يعني: «ازدواج بدون ولي و دو شاهد عادل صحيح نيست». پس چون بدون کسب رضايت و اطلاع ولي و سرپرست آن زن صورت گرفته، ازدواج صحيح نيست. بطور کلي براي آنکه ازدواج شرعي شود بايد تمام شروط زير بوجود آيند: 1- رضايت و حضور ولي زن يا وکيل او در هنگام خواندن صيغه ي عقد. 2- حضور داماد يا وکيل او در هنگام خواندن صيغه ي عقد. 3- وجود دو شاهد مسلمان در هنگام خواندن صيغه ي عقد. 4- رضايت دختري که نکاح ميشود. 5- خواندن صيغه عقد و رد و بدل کردن ايجاب و قبول از طرف ولي زن و داماد (يا وکيلانشان). اگر تنها يکي از شروط فوق نباشد، ازدواج باطل است و مقاربت آنها در حکم زنا خواهد بود. در ضمن بايد مد نظر داشت که هرچند ثبت ازدواج در شناسنامه واجب نيست، اما براي جلوگيري از سوء استفاده و فريب کاري مسلمانان ضرورت دارد، چه بسا بيوه اي با مردي ازدواج کند و آنرا در شناسنامه ثبت نکند اما بعد از طلاق و جدايي با مرد ديگري ازدواج کند و شوهر جديد از ازدواج قبلي آن زن بي اطلاع باشد، و اين خيانت و فريبي در حق آن مسلمان است! و يا ممکن است سوء استفاده هاي ديگري انجام شود، در کل در دنياي امروز ثبت ازدواج و طلاق در شناسنامه کار پسنديده و ضرورت بنظر مي رسد.
والله اعلم وصلي الله وسلم علي محمد وعلى آله وأصحابه والتابعين لهم بإحسان إلى يوم الدين سايت جامع فتاواي اهل سنت و جماعت IslamPP.Com |