تاریخ چاپ :

2025 Apr 18

www.blestfamily.com 

لینک مشاهده :  

عـنوان    :       

حکم ممانعت از ازدواج دختران ‏

وقتی یک نفر برای خواستگاری دختری می آید، اما سرپرست به خاطر ممانعت از ازدواج  به خواستگار جواب رد می دهد و از ازدواج دختری که تحت کفالت اوست، جلوگیری می کند. اسلام در این مورد چه حکم می کند؟

 

الحمدلله،

 

اولیای خانواده ها و دختران موظف هستند وقتی که یک نفر واجد شرایط و هم کفو با دختر برای خواستگاری می آید و دختر هم رضایت دارد، موافقت کند. به دلیل دستور رسول الله صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَآلِهِ وَسَلَّمَ که فرموده اند:« إِذَا خَطَبَ إِلَيْكُمْ مَنْ تَرْضَوْنَ دِينَهُ وَخُلُقَهُ فَزَوِّجُوهُ إِلَّا تَفْعَلُوا تَكُنْ فِتْنَةٌ فِي الْأَرْضِ وَفَسَادٌ عَرِيضٌ» ترمذی (1084)

«هر زمان شخصی که شما دین و اخلاق او را می پسندیدید برای خواستگاری نزد شما آمد او را داماد کنید و گر نه فتنه و فساد در زمین فرا گیر خواهد شد.»

ممانعت از ازدواج دختران به دلیل این که با پسر عمو یا یکی از بستگان ازدواج نمی کند

کاری ناجایز و حرام است. ممانعت از ازدواج دختران و تعیین مهریه های سنگین کار درستی نیست. خلاصه ممانعت از ازدواج دختران به هر دلیلی از دلایل غیر شرعی که باشد، ناجایز است. در این میان متولیان امر از حکّام  و قضات باید جلوی کسانی را که مانع ازدواج دختران تحت سرپرستی خویش می شوند، بگیرند و سرپرستی دختر را به یکی دیگر از خویشاوندان نزدیکتر بسپارند تا از این ستم و داوری ناعادلانه جلوگیری شود و عدالت در مورد آنان اجرا شود.  

 

شيخ ابن باز – كتاب الدعوة ص(165)

 

IslamPP.Com