تاریخ چاپ :

2025 Apr 18

www.blestfamily.com 

لینک مشاهده :  

عـنوان    :       

حكم شرعي در مورد تقديم هدايايي از طرف داماد به عروس و بردن آن به خانه عروس، بدون ‏اين كه بين زنان و مردان اختلاط باشد. ‏

حكم شرعي در اين مورد چيست که: خانواده هاي عروس و داماد بعد از عشا در منزل عروس خانم جمع مي شوند و هدايايي را كه زوج براي زوجه تدارك ديده است؛ مادر زوج اين هدايا را به عروس خانم تقديم مي كند و لباس مخصوص را به او مي پوشاند.

حكم شرعي در اين مورد چيست؟ آيا اين كارها اصلي در شريعت دارند؟

 

الحمدلله،

 

اين امور جزء عادات و رسوم جاري در ميان مردم هستند، و از امور شرعي  نيستند؛ آنچه شريعت در اين مورد بر آن تأ كيد مي دارد، وليمه ي عروسي است كه زوج، قبل از زفاف و يا بعد از آن مردم را دعوت  مي كند تا آن را صرف نمايند. اما بقيه ي مراسم، اصلي در شريعت ندارند و سنت بحساب نمي آيند و الزام اين امور جايز نيست؛ و توبيخ و سرزنش نمودن كساني كه آن را انجام نمي دهند، روا نمي باشد اعم از خانواده ي داماد يا عروس.

 در مورد آنچه در سؤال مطرح شده است بايد گفت: عادت كردن به اين امور از جمله آنچه در سؤال مطرح شده است، امر پسنديده اي نيست؛ تقديم كردن لباس مخصوص به نامزد و پوشانيدن آن به ايشان توسط مادر خواستگار، رسم جديدي است كه در گذشته مرسوم نبوده است. و اصلي شرعي و ديني هم ندارد. تقديم كردن زيور آلات از قبيل: گوشواره، دست بند، انگشتر و گردن بند در حد معمول – البته در صورت توان خواستگار – كفايت مي كند. دختر، خودش مي تواند لباس دلخواه و زيور آلات مورد علاقه اش را از پولي كه از خواستگار دريافت مي كند، تهيه نمايد. اما بايد توجه داشت كه اسراف و زياده روي و رقابت و فخر فروشی و آن را به رخ ديگران کشیدن، اصلاً كار جالبي نيست و خلاف شرع است. والله اعلم، و صلي الله علي محمد وآله وصحبه وسلم.

 

 شيخ ابن جبرين- گفتار و املا و امضاي ايشان

 

IslamPP.Com