تاریخ چاپ :

2025 Apr 18

www.blestfamily.com 

لینک مشاهده :  

عـنوان    :       

حکم اسراف در مراسم ازدواج و مراسم جشن و سرور (گفتاري از شيخ ابن عثيمين)‏

در مراسم عروسی برای مردان و زنان انجام چه اموری جایز است؟

با کسانی که در مراسم جشن و شادی مبالغ زیادی هزینه مي‌کنند چه سخنی دارید؛ کسانی که هتلهایی را اجاره مي‌کنند که برای یک شب ده هزار ريال(پول رايج عربستان) پرداخت مي‌کنند و خوردني‌ها و نوشیدني‌های زیادی را تدارک مي‌بینند و برای خرید لباس عروسی بیش از هفده هزار ريال پرداخت مي‌کنند...؟

 

الحمدلله،

 مراسم عروسی و برگزاری جشن سرور و شادی و یا هر مناسبتی دیگر جزء کارهایی است که انسان همواره انجام مي‌دهد؛ هر زمان کاری که انسان انجام مي‌دهد مطابق با موازین و قوانین شرعی باشد، انجام دادن آن اشکالی ندارد و هرگاه عملی که انسان انجام مي‌دهد مخالف با قوانین شرعی باشد انجام دادن آن حرام است.

الله تعالی در قرآن قاعده‌اي کلی بیان فرموده:[ وَكُلُوا وَاشْرَبُوا وَلا تُسْرِفُوا] [اعراف: 31] «بخورید و بیاشامید و اسراف نکنید».

بنابراین هر کاری که در آن اسراف باشد و از حد اعتدال خارج باشد در شریعت از آن نهی شده است.

الله تعالی در مدح مؤمنین مي‌فرماید:[ وَالَّذِينَ إِذَا أَنْفَقُوا لَمْ يُسْرِفُوا وَلَمْ يَقْتُرُوا وَكَانَ بَيْنَ ذَلِكَ قَوَامًا (٦٧)]

«و کسانی هستند که به هنگام خرج کردن نه زیاده روی مي‌کنند و نه سختگیری، و بلکه در میان این دو (بین اسراف و بخل) میانه روی و اعتدال را رعایت مي‌کنند». [فرقان:67]

به همه ي برادران توصیه مي‌کنم که در مراسم عروسی حد اعتدال را رعایت کنند. ولیمه‌اي را تدارک ببینند که در آن اسراف نباشد، عروسی را در مکانی مناسب برگزار کنند و در انتخاب لباس اسراف نکنند؛ زیرا بهترین و با برکت ترین عروسی همان است که ساده تر برگزار شود و مخارج آن کمتر باشد.

این مخارج هنگفت و سرسام آور باید از یک جایی تأمین شود؛ و بدیهی است که پرداخت این هزینه‌ها بر عهده ي شوهر است.

 

 شیخ ابن عثيمین – مجلة الدعوة، شماره(1307)

IslamPP.Com