تاریخ چاپ :

2025 Apr 18

www.blestfamily.com 

لینک مشاهده :  

عـنوان    :       

حکم بردن عروس در جايگاه ويژه

بين زنان مرسوم است كه عروس را از سالن برگزاري مراسم عروسي به محلي مي برند كه از قبل آماده نموده اند. جايگاه سكّو مانندي كه با انواع گل و وسايل زينتي آراسته شده است. عروس در حضور كساني كه در مراسم عروسي شركت كرده اند، در اين جايگاه مي نشيند. زنان دف مي زنند. اشعاري در مدح پيامبرصَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَآلِهِ وَسَلَّمَ و مشتمل بر ذكر و دعاي خير و عرض تبريك براي عروس و داماد مي خوانند. حكم اين مراسم چيست؟ حكم رقص زنان با اين اشعار چيست؟

 

الحمدلله،

 

چنين عملي از رسومي است كه جديداً مُد شده است. بنابراين مي توان گفت اين امور نو پيدا، بدعت هستند؛ زيرا اصل در طبيعت و سرشتِ زنان، حيا و وقار است. بخصوص عروس خانم كه بايد از همه بيشتر اهل حيا و شرم و آزرم باشد. آرايش عروس خانم ويژه ي داماد است. و بايد از نگاه ديگران مصون بماند. خود نمايي عروس در حضور جمع و قرار گرفتن آن در جايگاه ويژه تا بيشتر جلب توجه نمايد، برخلاف شرم و آزرم فطري است كه خانواده ي ايشان بايد از اين كار جلوگيري كنند و اجازه ندهند عروس به اين صورت توهين شود؛ بلكه عروس را مستقيماً پيش داماد ببرند.

زدن دف بدون سنج و آواز بلند جايز است. رسول الله صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَآلِهِ وَسَلَّمَ  فرموده است: [أَعْلِنُوا النِّكَاحَ ، وَاضْرِبُوا عَلَيْهِ بِالدُّف] [ نكاح را بين مردم اعلان كنيد و در مراسم آن دف بزنيد.] ترمذي (1089)

تا نشانه ي برگزاري مراسم جشن و سرور و شادي باشد. خواندن اشعار با مضامين خوب از قبيل: عرض تبريك به عروس و داماد و ذكر و درود بر پيامبرصَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَآلِهِ وَسَلَّمَ اشكالي ندارد. اما با اين شرط كه خواندن اين موارد به صورت ترانه و خوش آوازي در حدي نباشد كه تحريك كننده باشد. شرط دوم اين كه اين اشعار در مجلس زنانه با زنان خوانده شود. و زمان آن بعد از بردن عروس نزد داماد نباشد. رقص زنان همراه با اشعار خوب، بدون مبالغه و زياده روي در اين كار و بيدار ماندن در تمام شب، جايز است.

 

 فتوا با امضا و گفتار و املاي شيخ ابن جبرين    

IslamPP.Com