تاریخ چاپ :

2025 Apr 18

www.blestfamily.com 

لینک مشاهده :  

عـنوان    :       

اگر زن به شوهر خویش علاقه داشت ولی شوهرش نسبت به او بیرغبت باشد

هر گاه زن احساس کرد که شوهرش نسبت به او بی‌رغبت شده است حال آنکه زن علاقمند است که به زندگی با او ادامه دهد، چگونه این موضوع را حل و فصل کند؟

الحمدلله،

خداوند می‌فرماید: « وَإِنِ امْرَأَةٌ خَافَتْ مِن بَعْلِهَا نُشُوزًا أَوْ إِعْرَاضًا فَلاَ جُنَاْحَ عَلَيْهِمَا أَن يُصْلِحَا بَيْنَهُمَا صُلْحًا وَالصُّلْحُ خَيْرٌ »(النساء: 128).

 

«و اگر زنى، از طغيان و سركشى يا اعراض شوهرش، بيم داشته باشد، مانعى ندارد با هم صلح كنند (و زن يا مرد، از پاره‏اى از حقوق خود، بخاطر صلح، صرف نظر نمايد). و صلح، بهتر است».

 

حافظ ابن کثیر گفته است: هر گاه زن ترسید که شوهرش از او بی‌زار یا رویگردان شود، جایز است که زن از حقوق خود یا از برخی از آنها از قبیل نفقه، پوشاک، همبستری با خود و غیره صرف نظر کند، و برای شوهر نیز جایز است که آن را از همسرش بپذیرد. پس بر همسر هیچ گناهی نیست که حقوق خود را به شوهرش ببخشد، و بر شوهر نیز هیچ گناهی نیست که آن را قبول کند و به همین خاطر خداوند فرمود:« فَلاَ جُنَاْحَ عَلَيْهِمَا أَن يُصْلِحَا بَيْنَهُمَا صُلْحًا وَالصُّلْحُ خَيْرٌ»

. یعنی؛ سازش از جدائی بهتر است .... سپس داستان سوده بنت زمعه را رضی الله عنها ذکر کرده است که وقتی او به سنّ پیری رسید و پیامبر صلی الله علیه وسلم ‏ تصمیم گرفت از او جدا شود، سوده با پیامبر صلی الله علیه وسلم ‏ سازش کرد بر اینکه نوبت همبستری خود را به عائشه رضی الله عنها ببخشد به شرط اینکه پیامبر صلی الله علیه وسلم ‏ او را نزد خود نگاه دارد، و پیامبر نیز پذیرفت. به [تفسر ابن کثیر] (2/406) چاپ آخر مراجعه کنید.

 

وصلی الله وسلم علی محمد و علی آله و اتباعه الی یوم الدین

برگرفته از:کتاب تنبيهات على أحكام تختص بالمؤمنات، شيخ دكتر صالح بن فوزان

سایت جامع فتاوای اهل سنت و جماعت

IslamPP.Com