|
تاریخ چاپ : |
2025 Apr 18 |
www.blestfamily.com |
لینک مشاهده : |
عـنوان : |
تماشا کردن کودکان به فیلمهای جنائی و سکسی و آثار زیان بار آن |
تماشا کردن کودکان به فیلمهای جنائی و سکسی و آثار زیان بار آن
یکی از عوامل بسیار مهم که منجر به انحراف اخلاقی فرزند شده و او را به جانب ارتکاب جرم و بیبندباری و فساد سوق میدهد، فیلمهایی است که بر صفحه سینما یا تلویزیون به نمایش در میآید. اینگونه فیلمها غالباً جنایی یا سکسی هستند، همچنین مجلات و نشریات بسیار مضر، داستانها یا تصاویر شنیع و شرمآور چاپ میکنند و به این آتش ویرانگر دامن میزنند. تمامی این موارد باعث میشوند که احساسات جنسی در جوانان و نوجوانان برانگیخته شده و حس ارتکاب جرم و جنایت در آنان افزون شود. این وسایل ارتباط جمعی مخرب، اخلاق بزرگسالان را فاسد کردهاند چه رسد به نوجوان یا جوانی که استعداد پذیرش و تحول اخلاقی او از یک فرد بزرگسال بسیار بیشتر است. منشأ این اثر بسیار بد وسایل ارتباط جمعی در روحیه کودکان و نوجوانان آشکار است، زیرا اعظم پایهها و مبانی شخصیت هر انسانی در دوران کودکی و نوجوانی شکل می گیرد، در این دوران، اندیشة انسان شروع به نمو میکند و توانایی انسان برای یادگیری بسیار زیاد است. تصاویر و مفاهیم خیلی زودتر در ذهن نقش بسته واز لحاظ زمانی نیز بسیار پایدارترند. نوجوان یا کودک با دیدن اینگونه فیلمها و یا خواندن داستانهای کذایی تحت تاثیر قرار میگیرد و سعی میکند که اعمال قهرمان داستان را تقلید کند و با تحریک جنسی ناشی از این تصاویر به دنبال ارضاء نیازهای غریزی، مرتکب اعمال منافی عفت و شنیع میشود. بنابراین والدین محترم باید آگاه باشند که فیلمهایی که فرزندانشان را به جرم و جنایت تشویق میکند و به سوی انحراف و اخلاق رذیله، سوق میدهد، از خطرناکترین عوامل مضر تربیتی است. بخصوص کودکانی که لجام گسیختهاند و کسی بر امور آنان نظارت ندارد. براساس جدیدترین تحقیقات روانشناسی در ارتباط با تاثیر فیلم های خشن و جنائی در روحیات کودکان در آمریکا به این نتیجه رسیدهاند: کودکانی که ساعات بیشتری را صرف تماشای فیلمهای جنائی و سکسی میکنند از لحاظ ارتکاب جرم و انحراف اخلاقی درصد بیشتری را تشکیل میدهند. همچنین به چند گروه از کودکان چندین نوع فیلم مختلف، شامل فیلم های خشن و جنائی، معمولی و پر مهر و عطوفت نشان دادند. پس از اتمام فیلمهای جنائی و خشن مشاهد نمودند که بچههایی که این فیلمها را دیدهاند به زد و خورد پرداخته و با هم خشونت رفتار میکنند. · نکتة دیگری که مسلماً هیچکدام از شما خوانندگان عزیز در آن شک ندارید آن است که زمانی که کودک یا نوجوان معصوم و بیگناه ما، در چنین جو فاسد و منحرفی قرار بگیرد و از جهت روحی دچار لغزش شود و شخصیت او در این لجنزار کج خلقی و تعفن هوی و هوس شکل بپذیرد، دیگر تحتتاثیر نصیحت پدر و مادر و مربی نخواهد بود و به گفتههای آنان زیاد توجه نمیکند. دین اسلام با اصول تربیتی دقیق و روش اصولی و حساب شدهاش، طریق صحیح تربیت فرزندان را پیش پای والدین و مربیان میگذارد تا با انجام آن، وظیفه خویش را در قبال این نسل حساس و شکننده ادا نمایند که در اینجا چند نکتهای از آن تقدیم خوانندگان عزیز میشود. · پدر مسئوول است که از انحراف زن و فرزندش جلوگیری میکند، انحرافی که یا خود مسؤول آنست و یا از خارج از محیط منزل به آنان سرایت کرده است در غیر اینصورت آتش غضب و عذاب الهی را به جان خریده است زیرا خدای عزوجل میفرماید: «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا قُوا أَنفُسَكُمْ وَأَهْلِيكُمْ نَارًا » (التحریم/6) «ای کسانیکه ایمان آوردهاید خود و اهل خود را از آتش (دوزخ) حفظ نمائید».
· والدین و مربیان باید وظایف و مسؤولیتهای خود را در قبال فرزندان بخوبی بدانند تا بتوانند به نحو احسن در تربیت آنان بکوشند و امانتی را که پذیرفتهاند به بهترین صورت و کاملترین شکل ادا نمایند تا امر پیامبر عزیزمان را اجرا کرده باشند، که میفرماید: «وَالرَّجُلُ رَاعٍ عَلَى أَهْلِ بَيْتِهِ، وَهُوَ مَسْئُولٌ عَنْ رَعِيَّتِهِ». «پدر خانواده سرپرست زن و فرزندانش میباشد و اگر درباره آنان کوتاهی کند مسؤول خواهد بود». (روایت بخاری و مسلم).
· پدر و مادر موظفند، عواملی را که سبب انحراف عقیدتی و اخلاقی فرزندان میشود از میان بردارند، زیرا نبیاکرم صلی الله وسلم فرمودند: «لاَ ضَرَرَ وَلاَ ضِرَارَ». منظور این حدیث آن است که در اسلام زیان رساندن (چه فرد مسلمان آغازگر باشد و چه بخواهد بصورت عکسالعمل و در مقابل کسی که به او ضرر رسانده جواب دهد)، بهر شکل جایز نیست. یعنی ضرر رساندن ابتداء و جزاء مجاز نمیباشد. بنابراین قاعده و آنچه که از ابتدا بطور مفصل بیان داشتیم بر هر پدر و مادر دلسوزی واجب است که فرزندان خود را از مشاهده فیلمهای جنایی و سکسی بر حذر دارند و از خرید مجلات و کتاب داستانهای حاوی اینگونه موضوعات و تصاویر جلوگیری کنند و بطور کلی ایشان را از هر آنچه که عقیده و ا خلاقشان لطمه وارد میکند و بسوی رذائل اخلاقی سوق میدهد، منع نمایند. |