Sun, 05 Jan 2025يكشنبه 16 دي 1403
 
كليپهاي صوتي و تصويري: 599
تعداد كل مقالات : 2523
تعداد كل بازديدها تاكنون : 9145040
 
 
 

پيامبر صلی الله علیه وسلم  مي‌فرمايد : (إياکم و الدخول علي النساء، قيل يا رسول الله : أفرأيت الحمو – و هو قريب الزوج کأخيه و ابن أخيه و عمه و ابنعمه و نحوهم – قال : الحموالموت). «از داخل شدن بر زنان بپرهيزيد، گفته شد اي رسول خدا! نظرت درباره حمو (نزديکان شوهر مانند برادر و پسر برادر و عمو و پسر عمو و مانند آنها) چيست؟ فرمود : حمو مرگ است».متفق عليه : بخاری (5232)، مسلم (2172)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم  مي‌فرمايد : (من أتي حائضا أو امرأة في دبرها، أو کاهنا فصدقه بما يقول فقد کفر بما أنزل علي محمد) «هر کس در زمان قاعدگي يا از غير محل نسل با همسرش آميزش کند يا نزد کاهني برود و آنچه را (کاهن) مي‌گويد تصديق کند، به آنچه بر محمد صلی الله علیه وسلم  نازل شده کافر شده است».ابن ماجه (639)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم مي‌فرمايد: (والذي نفسي بيده، ما من رجل يدعوا امرأته إلي فراشه فتأبي عليه إلا کان الذي في السماء ساخطا عليها حتي يرضي عنها). «قسم به ذاتي که جانم در دست او است هر مردي که همسرش را به بسترش فراخواند و او سرباز زند، ذاتي که در آسمان است از او ناراضي مي‌شود تا وقتي که شوهرش از او راضي شود».مسلم (1436)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم مي‌فرمايد : (إذا صلت المرأة خمسها، و صامت شهرها، و حفظت فرجها، و أطاعت زوجها، قيل لها ادخلي الجنة من أي أبوابها شئت) «اگر زن نمازهاي پنجگانه را بجا آورد و روزة رمضان را بگيرد و از زنا دوري کرده و از شوهرش اطاعت کند به او گفته مي‌شود از هر دري از درهاي بهشت که مي‌خواهي داخل شو».[صحیح ابن ماجه 660]

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم  طولاني شدن شب نشيني (در عبادت) عبدالله بنعمر و دوري ازهمسرش را بر او انکار کرد و فرمود : (إن لزوجک عليک حقا) «همانا همسر شما بر شما حق دارد».متفق عليه :خ (1975)، مسلم (1159)

******************

اسماء بنت يزيد گفت : نزد پيامبر صلی الله علیه وسلم  بودم، و گروهي از زنان و مردان کنار او نشسته بودند که فرمود : (لعل رجلا يقول ما يفعل بأهله و لعل امرأة تخبر بما فعلت مع زوجها؟ فأرم القوم فقلت : إي والله يا رسول الله : إنهن ليفعلن و إنهم ليفعلون. قال فلا تفعلوا، فإنما ذلک مثل الشيطان لقي شيطانة في طريق فغشيها والناس ينظرون) «شايد بعضي از مردان و زنان اسرار زناشوئي خود را بازگو کنند؟ مردم ساکت شدند، گفتم بله، به خدا قسم اي رسول خدا! زنان اين کار را مي‌کنند و مردان هم اين کار را مي‌کنند، پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : اين کار را نکنيد چون اين کار مانند کار شيطاني نر است که شيطاني ماده را در راه مي‌بيند و در حاليکه مردم به آنها نگاه مي‌کنند با او آميزش مي‌کند».صحيح [آداب الزفاف البانی 72].

******************

مشاهده كل احاديث

 
 
 

اسلام - قرآن و تفسیر
نوار اسلام
سایت جامع فتاوای اهل سنت
مهتدین
عصر اسلام
دائرة المعارف شبکه اسلامی
اسلام تيوب
اخبار جهان اسلام
سایت بیداری
کتابخانه
پاسخ به شبهات دینی
اسلام هاوس

حکم تقشیر صورت (لایه برداری پوست) جهت زیبایی

حکم تقشیر صورت (لایه برداری پوست) جهت زیبایی

 

ايا حکم تقشير کيميايي (لايه برداري پوست؛ پاک کردن صورت  و برداشتن لايه مرده روي پوست بوسيله مواد شيمياي پزشکي) چيست؟

و حکم بوتاکس (botox: تزريق سم بوتاکس به ماهيچه هاي صورت جهت از بين بردن چين و چروک پوست) چيست؟

 

الحمدلله،

اگر در اين عمل تنها لايه بيروني پوست و لايه مرده ي آن برداشته مي شود، و تغيير شکلي در ساختار چهره ايجاد نگردد، و هدف از آن براي زدودن و رفع عيبي بر روي پوست صورت باشد (نه بخاطر زيبايي و جمال بيشتر) در آنصورت اين عمل جايز است، بشرطيکه توام با حرام نباشد، مثلا زنان نبايد در نزد پزشکان مرد اين عمل را انجام دهند، زيرا نامحرم هستند و اين عمل جزو ضرورت محسوب نمي شود.

اما اگر هدف از انجام اين عمل، تنها به قصد زيبايي و زدودن آثار پيري باشد، جايز نيست، چرا که در اينحالت اين عمل در حکم تغيير خلقت خواهد شد که حرام مي باشد.

الله تعالي از ابليس لعين حکايت مي کند: « وَلأُضِلَّنَّهُمْ وَلأُمَنِّيَنَّهُمْ وَلآمُرَنَّهُمْ فَلَيُبَتِّكُنَّ آذَانَ الأَنْعَامِ وَلآمُرَنَّهُمْ فَلَيُغَيِّرُنَّ خَلْقَ اللّهِ وَمَن يَتَّخِذِ الشَّيْطَانَ وَلِيًّا مِّن دُونِ اللّهِ فَقَدْ خَسِرَ خُسْرَانًا مُّبِينًا».

يعني: (ابليس گفت:) و آنها را گمراه مى‏کنم! و به آرزوها سرگرم مى‏سازم! و به آنان دستور مى‏دهم که (اعمال خرافى انجام دهند، و) گوش چهارپايان را بشکافند، و آفرينشِ پاک خدايى را تغيير دهند! و هر کس، شيطان را به جاى خدا ولّىِ خود برگزيند، زيانِ آشکارى کرده است.

اين آيه کريمه دلالت دارد بر اينکه تغيير خلقت و آفرينش خدايي از جمله اعمال شيطاني است که وي به آن امر مي دهد.

و در حديث صحيح از عبدالله ابن مسعود رضي الله عنه آمده که گفت: « لَعَنَ اللهُ الْوَاشِمَاتِ، وَالْمُوتَشِمَاتِ، وَالْمُتَنَمِّصَاتِ وَالْمُتَفَلِّجَاتِ لِلْحُسْنِ، الْمُغَيِّرَاتِ خَلْقَ اللهِ، فَبَلَغَ ذَلِكَ امْرَأَةً مِنْ بَنِي أَسَدٍ، يُقَالُ لَهَا أُمُّ يَعْقُوبٍ فَجَاءَتْ، فَقَالَتْ: إِنَّهُ بَلَغَنِي أَنَّكَ لَعَنْتَ كَيْتَ وَكَيْتَ فَقَالَ: وَمَا لِي لاَ أَلْعَنُ مَنْ لَعَنَ رَسُولُ اللهِ صلي الله عليه وسلم» بخاري (5931) ومسلم (2125).

يعني: خداوند لعن نموده است زنانى را كه خال را در بدن ديگران مى‌كوبند و زنانى را كه خال در بدنشان كوبيده مى‌شود، و همچنين لعن نموده است زنانى را كه موهاى ابروى خود را بر مى‌دارند، و آن را باريك مى‌كنند، زنانى كه به خاطر زيبايى و جوان نشان دادن خود، دندانهاى جلويى را از هم جدا مى‌كنند، و آنها را باريك مى‌نمايند، و زنانى كه فطرت و خلقت خدايى را تغيير مى‌دهند. اين موضوع به گوش زنى از طايفه بن اسد كه به امّ يعقوب مشهور بود رسيد، آن زن به نزد عبدالله بن مسعود آمد، گفت : شنيده‌ام كه شما زنانى را كه فلان كار و فلان كار را مى‌كنند، لعن كرده‌اى؟ ابن مسعود در جوابش گفت: چرا لعن نكنم كسانى را كه رسول خدا صلي الله عليه وسلم آنان را لعن كرده است..».

در اين حديث ابن مسعود خبر مي دهد که پيامبر خدا صلي الله عليه وسلم زناني را که به قصد زيبايي بين دندانهايشان شکاف ايجاد مي کنند و نيز زناني که خلقت خدايى را تغيير مى‌دهند، لعن کرده است و اين دلالت بر تحريم تغيير خلقت و انجام عملي به قصد زيبايي دارد، البته جز در ضرورت، مثلا کسي که بر اثر تصادف صورتش از حالت اوليه دگرگون يافته و براي او جايز است که هر نوع عمل جراحي پلاستيک يا غيره را براي بازيافتن چهره خود انجام دهد، زيرا از عبدالرحمن بن طَرَفَةَ‏ روايت است که: «أَنَّ جَدَّهُ عَرْفَجَةَ بْنَ أَسْعَدَ قُطِعَ أَنْفُهُ يَوْمَ الْكُلَابِ فَاتَّخَذَ أَنْفًا مِنْ وَرِقٍ [ أي فضة] فَأَنْتَنَ عَلَيْهِ فَأَمَرَهُ النَّبِيُّ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ فَاتَّخَذَ أَنْفًا مِنْ ذَهَبٍ» والحديث حسنه الألباني في صحيح أبي داود .

يعني: جد عبدالرحمن بن طَرَفَةَ يعني عَرْفَجَةَ بْنَ أَسْعَدَ در روز جنگ کُلاب بينيش قطع شد، پس يک بيني از ورق نقره ساخت، اما اين ورق نقره بو گرفت و گنديد، پس پيامبر صلي الله عليه وسلم به او امر فرمود که (بيني را) از ورق طلا بسازد.

و اين حديث دلالت دارد بر اينکه ترميم عضوي از بدن که بر اثر صانحه اي دگرگون يافته جايز است و مشمول تغيير خلقت نمي شود.

بنابراين از مجموع آيه و احاديث فوق در مي يابيم که:

«هر نوع عملي که تنها بخاطر زيبايي باشد، و هر عملي موجب تغيير خلقت اوليه باشد، حرام است. اما هر عملي که براي ترميم عيبي در بدن باشد، جايز است».

بر طبق اين قاعده: اگر کسي عمل "تقشير صورت" يعني (لايه برداري از پوست صورت) را براي زيبايي پوست صورت يا بدنش انجام دهد – چنانکه بعضي از زنان از اين طريق رنگ پوست خود را روشن مي کنند – در آنصورت اين عمل جايز نيست و حرام است چراکه مشمول احکام احاديث فوق مي گردند. اما اگر کسي عيبي بر روي پوستش ظاهر شده و يا مادرزادي داراي عيبي بر روي صورتش بوده (مانند خال بزرگي که صورت وي را زشت نما کرده)، در اينحالت جايز است که از اين عمل براي زدودن آن خال استفاده کند، بشرطيکه خالي از هرگونه محرماتي باشد.

نگاه کنيد به کتاب: "أحكام الجراحة الطبية" دكتر محمد المختار الشنقيطي ص (191-198).

 

از شيخ ابن عثيمين رحمه الله سوال شد: اخيرا ادويه هايي آمده که زنان تيره را روشن و سفيد مي گرداند، آيا فروش اين ادويه ها به آنها جايز است؟ و يا از باب تغيير خلقت حرام است؟

جواب دادند: «آري، ماداميکه رنگ پوست را تغيير دهد حرام است، زيرا اين عمل شبيه به خال کوبي است، درحاليکه پيامبر صلي الله عليه وسلم زناني را که خال مي کوبند و زناني که خواهان آن هستند را لعن کرده اند. اما اگر اين عمل براي زدودن عيب باشد مثلا بر روي پوست خال سياهي باشد که زن را زشت نما کرده باشد، در اينصورت اگر کسي براي برطرف کردن آن اقدامي کند ايرادي ندارد، و لذا بايد بدانيم که مابين استفاده از اشياء جهت زيبايي و تجميل و زدودن عيب تفاوت وجود دارد، چرا که پيامبر صلي الله عليه وسلم به يکي از اصحابش اجازه داد که از طلا بيني مصنوعي بسازد تا عيبي که بخاطر قطع بيني (در جنگ) برايش ايجاد شده بود برطرف کند، و همچنين پيامبر خدا صلي الله عليه وسلم زني را که بين دندانها فاصله مي اندازد و کسي که خواهان آنست را لعن کرده، يعني بوسيله ابزاري ما بين دندان خود شکاف ايجاد مي کنند (تا زيبا شوند)، اما اگر بالفرض دندانها نامرتب و کج باشند و بعضي از دندانها در رفته و بعضي تو رفته باشند بگونه ايکه منظر دندانها را زشت کرده باشد، در اينحالت استفاده از اشياء جهت رفع عيب ايرادي ندارد». "فتاوى نور على الدرب".

در مورد بوتاکس به فتواي (5491) مراجعه کنيد.

 

والله اعلم

وصلي الله وسلم علي محمد وعلى آله وأصحابه والتابعين لهم بإحسان إلى يوم الدين

سايت جامع فتاواي اهل سنت و جماعت

IslamPP.Com


بازگشت به ابتدا

بازگشت به نتايج قبل

 

ارسال مقاله به دوستان

چاپ مقاله

 

     

  معرفي سايت به دوستان  |   درباره ما   |  تماس با ما

All Rights Reserved For BlestFamily.com © 2010

كليه حقوق مادي و معنوي سايت محفوظ است.