Thu, 10 Apr 2025پنجشنبه 21 فروردين 1404
 
كليپهاي صوتي و تصويري: 599
تعداد كل مقالات : 2523
تعداد كل بازديدها تاكنون : 9465858
 
 
 

از علي رضی الله عنه روايت است : (لعن رسول الله صلی الله علیه وسلم  المحلل و المحلل له) «پيامبر صلی الله علیه وسلم  محلل(حلال کننده زني که سه طلاق شده) و محلل له(مردي که زن برايش حلال شده – شوهر اول) را لعنت کرده است».ترمذی (1128)

******************

در صحيح مسلم از ابوهريره روايت است که پيامبر صلی الله علیه وسلم  از نکاح شغار نهي کرد. و فرمود شغار اين است که مردي، به مردي ديگر بگويد : (زوجني ابنتک و أزوجک ابتني، أو زوجني أختک و أزوجک أختي) «دختر را به ازدواج من در بياور، تا من (در مقابل)، دخترم را به ازدواج تو درآورم، يا خواهرت را به ازدواج من در بياور تا من هم (در مقابل) خواهرم را به ازدواج تو درآورم».مسلم (1416) در حديثي ديگر فرمودند : (لاشغار في الإسلام) «در اسلام شغار نيست».مسلم (1415)

******************

از عمرو بن شعيب از پدرش از جدش روايت است : (أن مرثد بن أبي مرثد الغنوي کان يحمل الأساري بمکة، و کان بمکة بغي يقال لها عناق، و کانت صديقته، قال : جئت إلي النبي صلی الله علیه وسلم  فقلت : يا رسول الله أنکح عناقا؟ قال : فسکت عني فنزلت : ) وَالزَّانِيَةُ لاَيَنکِحُهَا إلاَّ زَانٍ أو مُشرکٌ ( فدعاني فقرأها علي وقال : لاتنکحها) «مرثد بن ابي مرثد غنوي اسيران را به مکه حمل مي‌کرد، در مکه زن زناکاري به نام عناق که دوست مرثد بود زندگي مي‌کرد، مرثد گفت : نزد رسول الله صلی الله علیه وسلم  رفتم و گفتم : اي رسول خدا! آيا عناق را به ازدواج خود درآورم؟ مرثد گويد : پيامبر در جواب من ساکت ماند، سپس اين آيه نازل شد:) وَالزَّانِيَةُ لاَينَکِحُهَا إلاَّ زَانٍ أو مُشرکٌ ( مرا صدا زد و آيه را برايم خواند، و فرمود : با او ازدواج نکن».ابوداود (2037)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود : (لايجمع بين المرأة و عمتها ولا بين المرأة و خالتها) «جمع بين زن و عمه‌اش، زن و خاله‌اش، جايز نيست».متفق عليه: بخاری (5109)، مسلم (1408)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود : (من کانت له امرأتان يميل مع أحدهما علي الأخري، جائ يوم القيامة وأحد شقيه ساقط) «هر کس دو زن داشته باشد و بين آنها عدالت برقرار نکند، روز قيامت در حالي به پيشگاه خداوند حاضر مي‌شود که يکي از پهلوهايش ساقط (افتاده) است».ابن ماجه (1969)، ولي تمايل قلبي بيشتر به يکي از آنان اشکال ندارد.

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : (خيرکم، خيرکم لأهله، و أنا خيرکم لأهلي) «بهترين شما کسي است که با خانواده‌اش خوش‌رفتارتر باشد و من بهترين شما براي خانواده‌ام هستم».ترمذی (3985)

******************

مشاهده كل احاديث

 
 
 

اسلام - قرآن و تفسیر
نوار اسلام
سایت جامع فتاوای اهل سنت
مهتدین
عصر اسلام
دائرة المعارف شبکه اسلامی
اسلام تيوب
اخبار جهان اسلام
سایت بیداری
کتابخانه
پاسخ به شبهات دینی
اسلام هاوس

روشی برای حل اختلافات زناشویی

روشی برای حل اختلافات زناشویی

 

·        به ندرت اتفاق می افتد که کشتی زندگی زناشویی ، با هیچ طوفانی در دریای زندگی روبرو نشود و سخت است که  زن و شوهر بدون هیچ اصطکاکی در زندگی کاملاً خوشبخت باشند.

·        روش تعامل با مشکلات زناشویی، از شخصی تا شخص دیگر متفاوت است و این هشدار مهمی است که در مسیر زندگی تأثیر به سزایی دارد.

·        برخورد نمونه با این مشکلات، جوی آکنده از تفاهم و محبت و صفا به وجود می آورد و آنها را از بین می برد.

·        و تعامل نادرست با مشکلات موقت در زندگی، رابطه زناشویی را دچار خلل میکند و باعث رشد اختلاف بین زن وشوهرو حاکم شدن فضایی ناخوشایند می شود.

·        اختلاف بین زن و مرد چیزی طبیعی و معمولی است.

·        برای این که بر این مشکلات غلبه کنی، باید حتماً از خودگذشتگی کنی و از لجاجت و عناد دوری نمایی.

·        دیدن درست مشکلات، در شیوه ی درست حل آن بسیار مؤثر است، و با کمی آرامش و عقلانیت می توان مشکلات را از پیش رو برداشت.

·        زن و شوهر هردو باید بدانند که روی کره زمین دو انسان کاملاً منطبق و مثل هم وجود ندارند و هر قدر هم تشابه و تفاهم دو فرد بسیار زیاد باشد، باز هم تفاوت ها و فرق های بسیار گسترده ای با یکدیگر خواهند داشت.

·        باید برای گفتگو کردن با همدیگر زمان و مکان مشخصی تعیین کرد تا در طرفین آمادگی روانی این کار به وجود آید.

·        باید خواسته ها را مشخص کرد، حقایق را با صداقت گفت و از دروغ و سفسطه کردن خودداری نمود.

·        باید آنچه اجرا شده و به دست آمده را مشخص کرد و برای مرحله بعد تعدادی دیگر را درنظر گرفت.

·        لازم است برای شیوه های مورد گفتگو در مسائل زناشویی ، راهکارهای جایگزینی هم تعیین کرد.

مترجم: عبیدالله


بازگشت به ابتدا

بازگشت به نتايج قبل

 

ارسال مقاله به دوستان

چاپ مقاله

 

     

  معرفي سايت به دوستان  |   درباره ما   |  تماس با ما

All Rights Reserved For BlestFamily.com © 2010

كليه حقوق مادي و معنوي سايت محفوظ است.