Wed, 02 Jul 2025چهارشنبه 11 تير 1404
 
كليپهاي صوتي و تصويري: 599
تعداد كل مقالات : 2523
تعداد كل بازديدها تاكنون : 9766184
 
 
 

پيامبر صلی الله علیه وسلم ‌فرمود :(إذا ألقي الله في قلب امري خطبة امرأة، فلابأس أن ينظر إليها) «اگر خداوند خواستگاري زني را به قلب کسي القا کرد، باکي نيست که به او نگاه کند».ابن ماجه (1864)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : (تزوجوا الودود الولود فإني مکماثر بکم الأمم) «با زنان محبت‌گر و بچه‌‌زا ازدواج کنيد؛ چون من در ميان امت‌ها به کثرت شما افتخار مي‌کنم».ابوداود (2035)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: (تنکح المرأة لأربع: لمالها، و لحسبها و لجمالها، و لدينها، فاظفر بذات الدين تربت يداک)«زن بخاطر چهار چيز براي ازدواج انتخاب مي‌شود : مال و دارائي، اصل و نسب، زيبائي و ديانت؛ پس زن ديندار را انتخاب کن، دستهايت خاک‌آلوده شود».متفق عليه: بخاری (5090)، مسلم (1466)

******************

 پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود: (يا معشر الشباب من استطاع منکم الباءة فلتزوج، فإنه أغض للبصر و أحصن للفرج، و من لم يستطع فعليه بالصوم، فإنه له وجاء) «اي جماعت جوانان هر کس از شما توانايي ازدواج را دارد ازدواج کند؛ زيرا ازدواج بهتر چشم را (از حرام) مي‌پوشاند و بهتر فرج را (از حرام) محافظت مي‌کند، و کسي که نتوانست (ازدواج کند) بايد روزه بگيرد؛ چون روزه شهوت جنسي او را کم مي‌کند».متفق عليه: بخاری (5066)، مسلم (1400)

******************

از ابوهريره روايت است که: (أن امرأة جائت إلي النبي صلی الله علیه وسلم  فقالت : يا رسول الله، إن زوجي يريد أن يذهب بابني و قد سقاني من بئر أبي عتبة، و قد نفعني. فقال رسول الله صلی الله علیه وسلم  : هذا أبوک، و هذه أمک، فخذ بيد أيهما شئت. فأخذ بيد أمه، فانطلقت به) «زني نزد پيامبر صلی الله علیه وسلم  آمد و گفت : اي رسول خدا! شوهرم مي‌خواهد پسرم را از من بگيرد در حالي که پسرم از چاه ابي عتبه برايم آب آورده و به من کمک کرده است. پيامبر صلی الله علیه وسلم  به پسر فرمود : اين پدرت است و اين هم مادرت، دست هر کدام از آنها را که مي‌خواهي بگير، پس دست مادرش را گرفت، پس مادرش او را با خود برد».ابوداود (2260)

******************

مشاهده كل احاديث

 
 
 

اسلام - قرآن و تفسیر
نوار اسلام
سایت جامع فتاوای اهل سنت
مهتدین
عصر اسلام
دائرة المعارف شبکه اسلامی
اسلام تيوب
اخبار جهان اسلام
سایت بیداری
کتابخانه
پاسخ به شبهات دینی
اسلام هاوس

درباره ی سایت

 

الحمدالله رب العالمين، والعاقبه للمتقين، ولاعدوان الا علي الظالمين، والصلاه والسلام علي محمد الذي ارسله ربه رحمه للعالمين و علي آله و صحبه اجمعين.

 

اين سایت پاسخگوي همه نيازهاي خانواده‌هاي مسلمان نه تنها در عصر حاضر بلكه در هر عصر و زمان ديگري، در ارتباط با احكام حلال، حرام و مسائل شرعي و اخلاقي از زاويه صرفاً‌ مساوي است، كه در راستاي ساختن خانواده مسلمان براساس نگرشي عملي و واقع ‌بينانه استوار بوده و برمبناي همان روش صدر اسلام قرار گرفته است.

 

اهدافي كه شريعت اسلام در احكام مربوط به خانواده دنبال مي‌نمايد، به طور خلاصه عبارتند از:

-        استحكام پايه‌هاي جامعه اسلامي

-        پرورش نسلي توانا، تلاشگر، مجاهد، مؤمن و نسلي كه توانايي ادامه دادن به سازندگي، كار، تلاش و پاسداري از حريم دين خداوند و حقوق مردم و استوار نمودن پايه‌هاي عزت، كرامت و تسليم‌ ناپذيري در جامعه را داشته باشد.

-        فراهم نمودن شرايطي كه خانواده راه انحراف را در پيش نگيرد و دچار تزلزل و فروپاشي نگردد و همچنان به عنوان ستوني ستبر و سالم براي بناي كاخ جامعه‌اي اسلامي پايدار بماند.

 

‌راهكاري كه در اين سایت دنبال مي‌شود، بررسي‌هاي كلي و مختصر براي عمل و اقدام ريشه‌اي، پالايش شده و مستند است و به خاطر سهولت استفاده از مطالب، از طول و تفصيل پرهيز شده تا براي ده‌ها ميليون از افراد خانواده‌ها قابل استفاده باشد و با بهره‌گيري از منابع اسلامي مورد اطمينان، معلومات لازم را در اختيار آنان قرار دهد.

همه نيازهاي خانواد‌ه‌ها را كه با جهان معاصر و خواسته‌هاي فراوان و متنوع آن سازگاري دارد، مورد بررسي قرار مي‌دهد، خواسته‌ها و ضرورت‌هايي كه بسياري از آنها پيامبر رويارويي‌هاي تبليغاتي و تهاجم فرهنگي غرب يا سازمان‌هايي است كه صرفاً خانواده اسلامي را نشانه گرفته‌اند.

 

اهدافي كه اين سایت دنبال مي‌كند، از لابه‌لاي محورهاي زير متجلي مي‌شود:

1-    اقدام و پيگيري عملي و ارائه رهنمودهاي لازم براي پاسداري از نظام خانواده اسلامي و تقويت داخلي آن براي رويارويي قوي و فراگير با خراب‌كاري سازمان‌هاي بيگانه و تلاش‌هاي جديدي كه براي فروپاشي كاخ خانواده مسلمان صورت مي‌گيرد.

 

2-    بالا بردن سطح آگاهي افراد خانواده به ويژه پدر، مادر و پس از آنان فرزندان و متوجه نمودن‌شان به اين حقيقت كه محافظت از خانواده اسلامي، منافع و آسودگي‌هاي بسياري را به دنبال دارد و چنانچه خانواده مسلمان در سلامت و آسودگي قرار داشته باشد، در چارچوب آن اسلام نيز در سلامت قرار خواهد داشت و در صورتي كه دچار اختلال، فساد و ناهنجاري بشود، مايه خواري و مشكلات فراواني گرديده و به زيان خانواده و هم‌چنين شريعت خداوند تمام خواهد شد.

 

3-    اين سایت بيانگر سماحت، واقع‌نگري، ميانه‌روي، اعتدال، ارزش و منزلت والاي اسلام در جهت پاك، سالم و مرتب نگاه داشتن خانواده و ايجاد كمربند امنيتي استواري براي جلوگيري از لغزش، تنش و فروپاشي آن مي‌باشد.

 

4-    خانواده يكي از مهم‌ترين پايه‌هاي نظام اجتماعي اسلام است، نظامي كه خود بر پايه‌هاي استواري مانند: سلامت، فضيلت، آداب ارزشمند، هماهنگي و سازگاري توانمندانه با جامعه براي جلوگيري از ذوب و ضايع گرديدن قرار گرفته است.

 

5-    از مقايسه اصول و قواعد نظام خانوادگي در اسلام و واقعيت‌هاي موجود در آن با ديگر سيستم‌هاي موجود در شرق و غرب معلوم مي‌شود كه نظام خانواده در اسلام، نظامي معنوي، ارزشي، اصلح و براي همه بشريت ماندگارتر است؛ زيرا ريشه‌ها، رهنمودها و احكام آن از منبع و مصدري اسلامي سرچشمه مي‌گيرد و ارتباطي با قوانيني كه ريشه در اهواء و كشش‌هاي نارواي نفساني دارند، ندارد.

 

6-    تار و پود جامعه اسلامي برگرفته از قرآن و رهنمودهاي صحيح سنت رسول خدا.و تبلور اخلاق و آداب اسلامي است.

 

7-    خانواده مسلمان با جامعه اسلامي ارتباطي تنگاتنگ و مستحكم دارد و با رويكردها و اهداف آن خود را هماهنگ مي‌سازد و در عين حال با انحراف جامعه از راه و رسم موردپسند خداوند ـ‌ در راستاي محافظت از خيرات،‌ منافع و سعادت خانواده و حمايت از آن، از ذوب شدن، فروپاشي، درهم ريختگي و خروج از اطاعت خداوند ـ هم ميسر نمي‌گردد.

 

در كنار مطالبي كه گفته شد يادآوري اين موضوع را لازم مي‌دانیم كه همه احاديثي را كه در اين سایت ذكر كرده‌ایم، مورد تحقيق و بررسي قرار داده و آنها را از منابع معتمد آورده‌ایم و چنانچه در پاره‌اي موارد مطالبي تكرار گرديده به دليل مناسبت و ضرورتي بوده كه اين امر را ايجاب نموده است؛ زيرا هر مقامي مطلبي را مي‌طلبد و همه معلومات و مطالب آن از منابع معتبر و موثق برگرفته شده است.

 

در اين سایت طرح و ساختار مطالب شامل يك مقدمه و چهار بخش است:

بخش اول : ويژگي‌هاي نهاد خانواده

بخش دوم :‌حقوق خصوصي و عمومي اعضاي خانواده

بخش سوم : فعاليت‌هاي خانواده

بخش چهارم :‌پايان زندگي زناشويي و پيامدهاي آن

 

پروردگارا! ما را در جهت احترام به اين نظام و تلاش براي ماندگاري آن، موفق و سربلند بگردان! سخن حق از آن خداوند است و تنها اوست كه راه هدايت را فرا راه مان قرار مي‌دهد.

 

وصلی الله وسلم علی نبینا محمد وعلی آله وصحبه أجمعین.‏

وآخر دعوانا أن الحمدلله رب العالیمن.‏

 

آداب نصیحت
آداب نامگذاری فرزندان
خواندن سوره‌ی فاتحه به هنگام خواستگاری و عقد
آیا محبت بین زن و شوهر واجب است؟
خطاها و اشتباهات مربیان در تربیت کودکان
توجه به بچه بعد از شش سالگی
توجه به بچه در شش سال اول زندگی
توجه کردن به فرزند بعد از ولادت
تفاوت فَسْخ و طلاق و خُلْع
اهمیت خانواده در اسلام
طریقه رفتار با همسر و والدین
اموری که انسان را در نیکی به والدین کمک می‌کند
نیکی و احسان به والدین
اسباب نافرمانی از والدین
عقوق والدین
استفاده از داروهای محرک جنسی
پاداش نیکی زن و شوهر در حق یکدیگر چیست؟
زنی نصرانی می‌ خواهد بر شوهرش شرط بگذارد که اگر مسلمان شوند همسری دیگر اختیار نکند
رساله ی دوم: اختلافات زوجين
رساله ی اول: خانواده خوشبخت
روش تعامل با زنان
شیوه ی تعامل با کودکان
آیا فرزند بیشتر یعنی زندگی بدتر و فرزند کمتر یعنی زندگی بهتر؟!!(۲)
آیا فرزند بیشتر یعنی زندگی بدتر و فرزند کمتر یعنی زندگی بهتر؟!! (۱)
چگونه فرزندانمان را در رمضان تربیت کنیم؟
ویژگی‌ها همسر نیک
چگونه فرزندانمان را در رمضان تربیت کنیم؟
دوست صالح
شروط شوخی
محبت و مهرورزی به فرزندان

     

  معرفي سايت به دوستان  |   درباره ما   |  تماس با ما

All Rights Reserved For BlestFamily.com © 2010

كليه حقوق مادي و معنوي سايت محفوظ است.