Thu, 10 Apr 2025پنجشنبه 21 فروردين 1404
 
كليپهاي صوتي و تصويري: 599
تعداد كل مقالات : 2523
تعداد كل بازديدها تاكنون : 9466223
 
 
 

از ابن عباس رضی الله عنه  روايت است : زن ثابت بن قيس بن شماس نزد پيامبر صلی الله علیه وسلم  آمد و گفت : اي رسول خدا! من نسبت به دين و اخلاق ثابت ايرادي ندارم، ولي از کفران و ناسپاسي با او مي‌ترسم – چون او را دوست ندارم - پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود: (فتردين عليه حديقته) «آيا باغش را به او پس مي‌دهدي؟ گفت : بله، پس باغ را به او پس داد، پيامبر صلی الله علیه وسلم  به ثابت دستور داد تا از او جدا شود».بخاری (5276)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: (ثلاث جدهن جد، و هزلهن جد : النکاح و الطلاق و الرجعة) «سه چيز است که شوخي و جدي در آنها، جدي است : نکاح، طلاق و رجوع کردن».ابوداود (2180)

******************

از عبدالله بن زمعه روايت است که گفت : از پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود: (يعمد أحدکم فيجلد امرأته جلد العبد فلعله يضاجعها من آخر يومه) «بعضي از شما همسرشان را مانند برده شلاق مي‌زنند، در حاليکه شايد در آخر همان روز با او همبستر شوند».متفق عليه : بخاری (4992)، مسلم (2855)

******************

 پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : (أيما امرأة سألت زوجها الطلاق من غير ما بأس فحرام عليها رائحة الجنة) «هر زني که بدون سبب از شوهرش تقاضاي طلاق کند، بوي بهشت بر او حرام است». ترمذی (1199) و در حديثي ديگر مي‌فرمايد : (المختلعات هن المنافقات) «زناني که خلع مي‌کنند (تقاضاي طلاق مي‌کنند) منافق‌اند».[صحیح ابن ماجه 6681]

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود: (لعل رجلا يقول ما يفعل بأهله، و لعل امرأة تخبر بما فعلت مع زوجها، فأرم القوم، فقلت إي و الله يا رسول الله، إنهن ليفعلن و إنهم ليفعلون، فقال صلی الله علیه وسلم  : فلا تفعلوا، فإنما مثل ذلک کمثل شيطان لقي شيطانة في طريق فغشيها و الناس ينظرون). «شايد در ميان شما مردي باشد که آنچه را با زنش انجام داده بگويد، و يا زني باشد که آنچه را با شوهرش انجام داده تعريف کند!؟ مردم ساکت شدند، گفتم : به خدا قسم اي رسول الله! زنان اين کار را مي‌کنند و مردان هم اين کار را مي‌کنند، پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : اين کار را نکنيد چون اين کار مانند کار شيطان نري است که شيطان ماده‌اي را در راه مي‌بيند و در حاليکه مردم به آنها نگاه مي‌کنند با او آميزش مي‌کند».[آداب الزفاف 72]

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: (إذا دعا الرجل امرأته إلي فراشه فلم تأته فبات غضبان عليها لعنتها الملائکة حتي تصبح) «هرگاه مرد از همسرش خواست تا در بسترش حاضر شود و همسرش امتناع ورزيد و شوهرش از او خشمگين شد، ملائکه تا صبح او را لعنت مي‌کنند». متفق عليه : بخاری (5194)، مسلم (1436) و در حديثي ديگر مي‌فرمايد : (إذا دعا الرجل زوجته لحاجته فلتأته و إن کانت علي التنور) «هرگاه مرد همسرش را براي نيازش فرا خواند، بايد نزد او برود اگرچه بر تنور باشد (مشغول پخت و پز باشد)». ترمذی (1170)

******************

مشاهده كل احاديث

 
 
 

اسلام - قرآن و تفسیر
نوار اسلام
سایت جامع فتاوای اهل سنت
مهتدین
عصر اسلام
دائرة المعارف شبکه اسلامی
اسلام تيوب
اخبار جهان اسلام
سایت بیداری
کتابخانه
پاسخ به شبهات دینی
اسلام هاوس

کيفيت اذان دادن بر گوش نوزاد چگونه است؟

الحمدلله،

در مورد گفتن اذان و نيز اقامه در گوش نوزاد تازه متولد، برخى از علماء انرا مستحب ميدانند، ولى برخى ديكر انرا مشروع نميدانند، زيرا احاديثي كه در اين باب وارد شده اند همگي آنها ضعيف هستند. مثلا حديث زير:

 

احمد  و  ابوداود  و  ترمذي  از  ابورافع  روايت‌كرده‌اند كه‌ گفت  من  پيامبر صلي الله عليه و سلم   را  ديدم ‌كه  درگوش  حسن  بن  علي  بهنگامي ‌كه  فاطمه  او  را  زاده  بود  اذان  گفت‌:  ابن  السني  از  حسن  بن  علي  روايت‌كرد كه ‌گفت‌:

 

پيامبر صلي الله عليه و سلم    فرمود:" من ولد له ولد فأذن في أذنه اليمنى وأقام في اليسرى لم تضره أم الصبيان"  يعني: [‌هركس  برايش  نوزادي  متولد  شد  و  درگوش  راست  او  اذان  و  درگوش  چپش  اقامه‌ گفت‌،  همزاد  او  را  آزاري و زياني  نمي‌رساند]‌". 

(اين حديث را ابتدا شيخ الباني بدليل طرق زياد آن که همگي ضعيف بودند، صحيح لغيره مي دانست (در الارواء 1173) ولي بعدا از آن برگشت و حکم به ضعف آن داد(در سلسله احاديث ضعيفه شماره 321)).

و اين حديث ضعيف است و استناد به آن صحيح نيست اين حديث را ابن قيم در کتاب خود "تحفة المولود" به همراه دو حديث ديگر آورده است که آن دو حديث نيز ضعيف هستند.

البته برخي از علما مدعي هستند که مي توان در فضايل اخلاق (البته بنا بر شرايطي) عمل نمود و لذا خواندن اذان در گوش نوزاد را مستحب مي دانند!

ولي حقيقت آنست که ماداميکه حديث ضعيف باشد نمي توان آنرا شرع دانست و عمل بدان بدعت است هر چند که شخصي آنرا در حق خود عمل کند.

 

شيخ  سليمان بن ناصر العلوان مي گويد:

" حديث وارد در مورد اذان در گوش نوزاد ثابت نيست ... و در اين باب حديثي به صحت نرسيده است بنابراين خواندن اذان يا اقامه در گوش نوزاد غيرمستحب است. و احکام شرعي از واجبات و مستحبات و محرمات و مکروهات، اقامه نخواهند شد مگر با وجود ادله صحيح و اخبار ثابت شده"

 

همچنين از شيخ ابن عثيمين رحمه الله  در اين مورد سوال مي شود:آيا اذان در گوش راست نوزاد و اقامه در گوش چپ وي در روز هفتم صورت مي گيرد يا در روز اول؟ در چه روزي بايد صورت گيرد؟!

 

ايشان جواب مي دهند:

اولا لازم است بپرسيم: آيا اصلا اين قضيه جزو امور مشروع است يا خير؟ زيرا احاديث وارده در مورد آن قوي نيستند، اللخصوص در مورد اقامه، و کسي که آن احاديث را صحيح مي داند مي گويد: بايد در هنگام تولد باشد!( "لقاء الباب المفتوح" (60/ 24) ).

 

اما شيخ بن باز رحمة الله عليه در مورد گفتن اذان و اقامه در گوش نوزاد فرمود:

" اذان بايد در روز هفتم تولد صورت گيرد و البته اگر اين عمل (اذان در گوش نوزاد) ترک شود ايرادي بر آن نيست،از پيامبر صلي الله عليه وسلم ثابت نشده است که ايشان در گوش نوزاد پسر يا دختر اذان گفته باشند، اما از وي در برخي احاديث - که بعضي از عوامل ضعف نيز در آنها موجود است-  آمده که در گوش (راست) نوزاد اذان و در گوش چپش اقامه خوانده است پس اگر کسي اين کار را در حق نوزاد انجام دهد اشکالي بر آن نيست، و عمر ابن عبدالعزيز نيز چنين عمل کرده و جماعتي از اهل علم آنرا بدون اشکال دانسته اند، و اگر اين عمل ترک شود و نوزاد را بدون گفتن اذان و اقامه در گوشش اسم گذارند نيز ايرادي ندارد، چرا که پيامبر صلي الله عليه وسلم پسرش ابراهيم را بدون اذان و اقامه برايش اسم گذاشت، و بعضي از اولاد صحابه را در روز هفتم  اسم مي گذاشت بدون اينکه اذان و يا اقامه در گوش آنها بخواند و بعضي را نيز در روز اول اسم مي گذاشت و اسم پسرش را در روز اول نام نهاد و اشکالي در اين امر نيست، و ايرادي ندارد که اسم نوزاد را در روز اول گذاشت يا در روز هفتم، و همچنين هيچ ايرادي ندارد که در گوش راست نوزاد اذان و در گوش چپش اقامه خواند، و هيچ اشکالي بر آن نيست و سنت است که در روز اول يا روز هفتم بر نوزاد اسم گذاشت" (شيخ ابن باز)

بنابراين اگر كسى آنرا انجام دهد و يا ترك كند، در هر دو صورت اشكالى ندارد.

 

والله اعلم

وصلي الله وسلم علي محمد و علي آله و اتباعه الي يوم الدين

سايت جامع فتاواي اهل سنت و جماعت

IslamPP.Com

بازگشت به ابتدا

بازگشت به نتايج قبل

 

ارسال مقاله به دوستان

چاپ مقاله

 

     

  معرفي سايت به دوستان  |   درباره ما   |  تماس با ما

All Rights Reserved For BlestFamily.com © 2010

كليه حقوق مادي و معنوي سايت محفوظ است.