Thu, 10 Apr 2025پنجشنبه 21 فروردين 1404
 
كليپهاي صوتي و تصويري: 599
تعداد كل مقالات : 2523
تعداد كل بازديدها تاكنون : 9465880
 
 
 

از علي رضی الله عنه روايت است : (لعن رسول الله صلی الله علیه وسلم  المحلل و المحلل له) «پيامبر صلی الله علیه وسلم  محلل(حلال کننده زني که سه طلاق شده) و محلل له(مردي که زن برايش حلال شده – شوهر اول) را لعنت کرده است».ترمذی (1128)

******************

در صحيح مسلم از ابوهريره روايت است که پيامبر صلی الله علیه وسلم  از نکاح شغار نهي کرد. و فرمود شغار اين است که مردي، به مردي ديگر بگويد : (زوجني ابنتک و أزوجک ابتني، أو زوجني أختک و أزوجک أختي) «دختر را به ازدواج من در بياور، تا من (در مقابل)، دخترم را به ازدواج تو درآورم، يا خواهرت را به ازدواج من در بياور تا من هم (در مقابل) خواهرم را به ازدواج تو درآورم».مسلم (1416) در حديثي ديگر فرمودند : (لاشغار في الإسلام) «در اسلام شغار نيست».مسلم (1415)

******************

از عمرو بن شعيب از پدرش از جدش روايت است : (أن مرثد بن أبي مرثد الغنوي کان يحمل الأساري بمکة، و کان بمکة بغي يقال لها عناق، و کانت صديقته، قال : جئت إلي النبي صلی الله علیه وسلم  فقلت : يا رسول الله أنکح عناقا؟ قال : فسکت عني فنزلت : ) وَالزَّانِيَةُ لاَيَنکِحُهَا إلاَّ زَانٍ أو مُشرکٌ ( فدعاني فقرأها علي وقال : لاتنکحها) «مرثد بن ابي مرثد غنوي اسيران را به مکه حمل مي‌کرد، در مکه زن زناکاري به نام عناق که دوست مرثد بود زندگي مي‌کرد، مرثد گفت : نزد رسول الله صلی الله علیه وسلم  رفتم و گفتم : اي رسول خدا! آيا عناق را به ازدواج خود درآورم؟ مرثد گويد : پيامبر در جواب من ساکت ماند، سپس اين آيه نازل شد:) وَالزَّانِيَةُ لاَينَکِحُهَا إلاَّ زَانٍ أو مُشرکٌ ( مرا صدا زد و آيه را برايم خواند، و فرمود : با او ازدواج نکن».ابوداود (2037)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود : (لايجمع بين المرأة و عمتها ولا بين المرأة و خالتها) «جمع بين زن و عمه‌اش، زن و خاله‌اش، جايز نيست».متفق عليه: بخاری (5109)، مسلم (1408)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود : (من کانت له امرأتان يميل مع أحدهما علي الأخري، جائ يوم القيامة وأحد شقيه ساقط) «هر کس دو زن داشته باشد و بين آنها عدالت برقرار نکند، روز قيامت در حالي به پيشگاه خداوند حاضر مي‌شود که يکي از پهلوهايش ساقط (افتاده) است».ابن ماجه (1969)، ولي تمايل قلبي بيشتر به يکي از آنان اشکال ندارد.

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : (خيرکم، خيرکم لأهله، و أنا خيرکم لأهلي) «بهترين شما کسي است که با خانواده‌اش خوش‌رفتارتر باشد و من بهترين شما براي خانواده‌ام هستم».ترمذی (3985)

******************

مشاهده كل احاديث

 
 
 

اسلام - قرآن و تفسیر
نوار اسلام
سایت جامع فتاوای اهل سنت
مهتدین
عصر اسلام
دائرة المعارف شبکه اسلامی
اسلام تيوب
اخبار جهان اسلام
سایت بیداری
کتابخانه
پاسخ به شبهات دینی
اسلام هاوس

آیا نوشتن دعا برای آنکه والدین با ازدواج ما راضی شوند، جایز است؟!

آیا نوشتن دعا برای آنکه والدین با ازدواج ما راضی شوند، جایز است؟!

 

جواني هستم که به دختري علاقمند شدم و او نيز من را دوست دارد. در اين بين پدرم مخالف جدي در اين قضيه است ولي خانواده ي او مخالفتي ندارد. دليل مخالفت پدرم بخاطر علاقه اي است که به من دارد و نمي خواهد از شهر دوري که آنها را نميشناسد دختر بگيرد...........اخيرا توسط يکي از آشنايان پيشنهادي بمن شد و آن اين بود که مي تواني براي پدرت دعا بگيري!!! و چون من در اين باره اطلاعاتي ندارم دست به دامان شما برادران بزرگوارم شدم. ميخواهم بدانم دعا گرفتن در اين شرايط جايز است؟ و اصلا دعا گرفتن چيست؟ لطفا اين برادرتان که ميخواهد راه درست از نادرست را تشخيص بدهد راهنمايي کنيد. خدا شما را توفيق دهد...

 

الحمدلله،

خير جايز نيست.

استفاده از اين عمل، يعني نوشتن دعا براي خود يا ديگران داخل در تميمه مي شود و تميمه جايز نيست و گاهي به شرک مي رسد.

در مورد حکم تميمه به فتواي (3805) و (2600) مراجعه کنيد.

در عوض شما مي توانيد خود دعا بخوانيد و مستقيما و بدون هر نوع واسطه اي از الله تعالي بخواهيد که اگر خير و صلاح شما در اين ازدواج است، موانع را از سر راهتان بردارد.

و بهترين دعا اينست که در يک سوم آخر شب از خواب بلند شويد و وضو بگيريد و دو رکعت نماز شب بخوانيد، بعد دست به دعا شويد و با توسل به اسماء و صفات الهي از طلب خود را خداوند بخواهيد.

مثلا بگوييد: خداوندا؛ به حق اسماء و صفاتت و به حق آنکه فقط تو رحمن و رحيم هستي، چنانکه خير و صلاح دنيا و قيامت من در اين ازدواج است، پس موانع را از سر راه بردار، و امثال اين دعا ...

در ضمن بياد داشته باشيد که قرار نيست که خوشبختي شما در اين ازدواج باشد و اين الله تعالي است که عاقبت خير يا شر اين ازدواج را مي داند، بنابراين بايد از الله تعالي بخواهيد که شر را از شما دور کند و در عوض راه خير را به شما عطا فرمايد؛ حال خير ممکن است در اين ازدواج باشد يا نباشد.

الله تعالي مي فرمايد:

« عسَى أَن تَكْرَهُواْ شَيْئًا وَهُوَ خَيْرٌ لَّكُمْ وَعَسَى أَن تُحِبُّواْ شَيْئًا وَهُوَ شَرٌّ لَّكُمْ وَاللّهُ يَعْلَمُ وَأَنتُمْ لاَ تَعْلَمُونَ»(بقره 216)

چه بسا چيزى را خوش نداشته باشيد، حال آن که خيرِ شما در آن است. و يا چيزى را دوست داشته باشيد، حال آنکه شرِّ شما در آن است. و خدا مى‏داند، و شما نمى‏دانيد.

پس بهترين پيشنهاد اين است:

ابتدا خوب و دقيق به معيارهاي يک زن ايده آل از نظر شرعي توجه کنيد. به (972) مراجعه کنيد.

بعد دختري را براي ازدواج انتخاب نماييد که حائز معيارهاي مطرح شده توسط شرع باشد.

آنگاه به موقعيت خود و دختر از نظر فرهنگي و اقتصادي و خانوادگي نگاه کنيد و ببينيد تناسب داريد يا خير؟

چنانکه موارد بالا همگي نمره ي قبولي گرفتند، آنگاه موضوع خواستگاري را با خانواده ي خود مطرح نماييد و رضايت خانواده تان را جلب کنيد. اگر موافقت کردند، توصيه مي کنيم که نماز استخاره هم بخوانيد و در انتها دعا کنيد. به فتواي (886) مراجعه شود.

اگر خانواده ي شما يا دختر مورد نظر موافق نبودند، بهترين راه اين است که دعا نماييد تا اگر آن ازدواج به صلاح شماست خداوند موانع را از سر راهتان بردارد و اگر به صلاحتان نيست، خداوند آنرا از ياد و ذهنتان پاک کند و در عوض دختر مناسبتري که صلاح شما در زندگي با او ست نصيبتان کند.

و در همه ي مراحل سعي کنيد منطقي و عاقلانه تصميم بگيريد و مواظب احساسات خام نواجوانانه نفس خود باشيد.

 

والله اعلم

وصلي الله وسلم علي محمد وعلى آله وأصحابه والتابعين لهم بإحسان إلى يوم الدين

سايت جامع فتاواي اهل سنت و جماعت

IslamPP.Com

 


بازگشت به ابتدا

بازگشت به نتايج قبل

 

ارسال مقاله به دوستان

چاپ مقاله

 

     

  معرفي سايت به دوستان  |   درباره ما   |  تماس با ما

All Rights Reserved For BlestFamily.com © 2010

كليه حقوق مادي و معنوي سايت محفوظ است.