Fri, 04 Apr 2025جمعه 15 فروردين 1404
 
كليپهاي صوتي و تصويري: 599
تعداد كل مقالات : 2523
تعداد كل بازديدها تاكنون : 9445946
 
 
 

پيامبر صلی الله علیه وسلم ‌فرمود :(إذا ألقي الله في قلب امري خطبة امرأة، فلابأس أن ينظر إليها) «اگر خداوند خواستگاري زني را به قلب کسي القا کرد، باکي نيست که به او نگاه کند».ابن ماجه (1864)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : (تزوجوا الودود الولود فإني مکماثر بکم الأمم) «با زنان محبت‌گر و بچه‌‌زا ازدواج کنيد؛ چون من در ميان امت‌ها به کثرت شما افتخار مي‌کنم».ابوداود (2035)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: (تنکح المرأة لأربع: لمالها، و لحسبها و لجمالها، و لدينها، فاظفر بذات الدين تربت يداک)«زن بخاطر چهار چيز براي ازدواج انتخاب مي‌شود : مال و دارائي، اصل و نسب، زيبائي و ديانت؛ پس زن ديندار را انتخاب کن، دستهايت خاک‌آلوده شود».متفق عليه: بخاری (5090)، مسلم (1466)

******************

 پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود: (يا معشر الشباب من استطاع منکم الباءة فلتزوج، فإنه أغض للبصر و أحصن للفرج، و من لم يستطع فعليه بالصوم، فإنه له وجاء) «اي جماعت جوانان هر کس از شما توانايي ازدواج را دارد ازدواج کند؛ زيرا ازدواج بهتر چشم را (از حرام) مي‌پوشاند و بهتر فرج را (از حرام) محافظت مي‌کند، و کسي که نتوانست (ازدواج کند) بايد روزه بگيرد؛ چون روزه شهوت جنسي او را کم مي‌کند».متفق عليه: بخاری (5066)، مسلم (1400)

******************

از ابوهريره روايت است که: (أن امرأة جائت إلي النبي صلی الله علیه وسلم  فقالت : يا رسول الله، إن زوجي يريد أن يذهب بابني و قد سقاني من بئر أبي عتبة، و قد نفعني. فقال رسول الله صلی الله علیه وسلم  : هذا أبوک، و هذه أمک، فخذ بيد أيهما شئت. فأخذ بيد أمه، فانطلقت به) «زني نزد پيامبر صلی الله علیه وسلم  آمد و گفت : اي رسول خدا! شوهرم مي‌خواهد پسرم را از من بگيرد در حالي که پسرم از چاه ابي عتبه برايم آب آورده و به من کمک کرده است. پيامبر صلی الله علیه وسلم  به پسر فرمود : اين پدرت است و اين هم مادرت، دست هر کدام از آنها را که مي‌خواهي بگير، پس دست مادرش را گرفت، پس مادرش او را با خود برد».ابوداود (2260)

******************

مشاهده كل احاديث

 
 
 

اسلام - قرآن و تفسیر
نوار اسلام
سایت جامع فتاوای اهل سنت
مهتدین
عصر اسلام
دائرة المعارف شبکه اسلامی
اسلام تيوب
اخبار جهان اسلام
سایت بیداری
کتابخانه
پاسخ به شبهات دینی
اسلام هاوس

حکم نوشتن دعا و گذاشتن آن درپارچه سبز برای آمدن خواستگار!

حکم نوشتن دعا و گذاشتن آن درپارچه سبز برای آمدن خواستگار!

 

من تا حالا خواستگاري نداشتم دوستم دعايي را به شرح زير برايم نوشته: (و من كل شي خلقنا زوجين لعلكم تذكرون) اللهم بحق قولك هذا و بحق محمد صلي الله عليه وسلم ان ترزق هذه المرئه زوجا موافقا غير مخالفا بحق محمد و اله اجمعين .اين دعا را لاي پارچه سبزي گذاشته داده به من تا برايم خواستگار بيايد ميگه اين دعا را نزد خودم نگه دارم ولي من اعتقادي به اين كارها ندارم ميگوید براي يكي از فاميلهایش اين دعا را نوشته طي يك هفته سه تا خواستگار داشته با توجه به اينكه اين دعا از قران است چه جوري ازش مراقبت كنم لطفا راهنماييم كنيد.

 

الحمدلله،

اين نوشته شامل آيه اي از قرآن « وَمِن كُلِّ شَيْءٍ خَلَقْنَا زَوْجَيْنِ لَعَلَّكُمْ تَذَكَّرُونَ» و دعايي غير قرآني است، که البته يک دعاي نامشروع است، زيرا شامل توسل ممنوع مي باشد، آنجا که به پيامبر صلي الله عليه وسلم و آل او توسل شده: (بحق محمد و اله اجمعين)، توسل جستن به جاه و منزلت انبياء بدعت است، زيرا پيامبر خدا صلي الله عليه وسلم هيچگاه به جاه انبياه پيش خود توسل ننموده و يارانش را نياموخت که به جاه و حق انبياء الهي توسل جويند و يا بعد از وفاتش به ايشان متوسل شوند، و قرآن کريم به ما مي آموزد که با توسل به نام و صفات الهي از او طلب خير و دعا نماييم:

« وَلِلّهِ الأَسْمَاء الْحُسْنَى فَادْعُوهُ بِهَا » (اعراف 180).

يعني: و براى خدا، نامهاى نيک است؛ پس خدا را به آن (نامها) بخوانيد. مثلا بگوييد: يا الله! يارحمن‌! يا رحيم‌! يا عليم‌! فلان حاجتم را برآورده بفرما... زيرا خواندن‌ خداي‌ سبحان‌ با نامهاي‌ نيكوي‌ وي، از اسباب‌ اجابت‌ دعاء است‌.

بنابراين دعا کردن با توسل به جاه و منزلت پيامبر و ديگران نامشروع و بدعت است، و دعا با توسل جستن به نام و صفات خدا مشروعيت و از تعاليم قرآن براي موحدين است.

و اما نوشتن آيه اي از قرآن همراه با اين دعاي نامشروع – ولو حتي اگر دعاي مشروع ديگري جايگزين آن نوشته شود – و پيچاندن آن در پارچه اي و آويختن آن بر بدن نوعي از تميمه محسوب مي شود، و تميمه – اگر با دعاهاي مشروع باشد – بعضي از علماء گفتند – براي مداواي مريض – مانعي ندارد، ولي غالب علماي معاصر چنين دعا نوشته اي را – خصوصا اگر شامل ادعيه نامشروع باشد – حرام و ممنوع دانسته اند، زيرا آنرا راهي به سوي شرک دانسته و گفته اند : ممکن است شخصي که آن را بر خود مي آويزد بدان تعلق خاطر پيدا کند و بجاي توکل و اعتماد به الله از آن نوشته انتظار نفع و دفع ضرر داشته باشد، از اينرو گفتند: از باب سد ذريعه، حتي دعاي مشروع هم براي اين کار جايز نيست و حرام است.

پس شايسته نيست يک مسلمان موحد چنين دعا نوشته هايي بر خود بياويزد، بهتر است خودش  دعا کند و اعتماد و توکلش تنها و تنها به ذات پاک الهي باشد، و نفع و دفع ضرر را مستقيما از وي بخواهد، و براي امر ازدواج نيز با خواندن دعاهاي مشروع در هر لحظه از شبانه روز خصوصا در اوقات و مکانهايي که به اجابت دعا نزديک است (مانند: يک سوم آخر شب، عصر روز جمعه، فاصله بين اذان و اقامه براي برپايي نماز، در سجده نماز و دعاي قنوت وتر) از خداوند طلب خير کند و از او بخواهد که يک خواستگار متدين و با اخلاق نصيبش بکند، و تا آنزمان صبور باشد و از نزديک شدن به گناه پرهيز نمايد، و از دعا کردن خسته نشود حتي اگر يکسال و يا بيشتر طول بکشد، که خداوند با صابرين و شاکرين است.

 

والله اعلم

وصلى الله على نبينا محمد وعلى اله وصحبه وسلم

سايت جامع فتاواي اهل سنت و جماعت

IslamPP.Com


بازگشت به ابتدا

بازگشت به نتايج قبل

 

ارسال مقاله به دوستان

چاپ مقاله

 

     

  معرفي سايت به دوستان  |   درباره ما   |  تماس با ما

All Rights Reserved For BlestFamily.com © 2010

كليه حقوق مادي و معنوي سايت محفوظ است.