Fri, 29 Sep 2023جمعه 7 مهر 1402
 
كليپهاي صوتي و تصويري: 599
تعداد كل مقالات : 2523
تعداد كل بازديدها تاكنون : 7921291
 
 
 

پيامبر صلی الله علیه وسلم مي‌فرمايد: (ألا إن لکم علي نسائکم حقا و لنسائکم عليکم حقا) «آگاه باشيد که همسرانتان بر شما حقي دارند همانطور که شما بر آنان حقي داريد».ترمذی (1173

******************

از علي رضی الله عنه روايت است : (لعن رسول الله صلی الله علیه وسلم  المحلل و المحلل له) «پيامبر صلی الله علیه وسلم  محلل(حلال کننده زني که سه طلاق شده) و محلل له(مردي که زن برايش حلال شده – شوهر اول) را لعنت کرده است».ترمذی (1128)

******************

در صحيح مسلم از ابوهريره روايت است که پيامبر صلی الله علیه وسلم  از نکاح شغار نهي کرد. و فرمود شغار اين است که مردي، به مردي ديگر بگويد : (زوجني ابنتک و أزوجک ابتني، أو زوجني أختک و أزوجک أختي) «دختر را به ازدواج من در بياور، تا من (در مقابل)، دخترم را به ازدواج تو درآورم، يا خواهرت را به ازدواج من در بياور تا من هم (در مقابل) خواهرم را به ازدواج تو درآورم».مسلم (1416) در حديثي ديگر فرمودند : (لاشغار في الإسلام) «در اسلام شغار نيست».مسلم (1415)

******************

از عمرو بن شعيب از پدرش از جدش روايت است : (أن مرثد بن أبي مرثد الغنوي کان يحمل الأساري بمکة، و کان بمکة بغي يقال لها عناق، و کانت صديقته، قال : جئت إلي النبي صلی الله علیه وسلم  فقلت : يا رسول الله أنکح عناقا؟ قال : فسکت عني فنزلت : ) وَالزَّانِيَةُ لاَيَنکِحُهَا إلاَّ زَانٍ أو مُشرکٌ ( فدعاني فقرأها علي وقال : لاتنکحها) «مرثد بن ابي مرثد غنوي اسيران را به مکه حمل مي‌کرد، در مکه زن زناکاري به نام عناق که دوست مرثد بود زندگي مي‌کرد، مرثد گفت : نزد رسول الله صلی الله علیه وسلم  رفتم و گفتم : اي رسول خدا! آيا عناق را به ازدواج خود درآورم؟ مرثد گويد : پيامبر در جواب من ساکت ماند، سپس اين آيه نازل شد:) وَالزَّانِيَةُ لاَينَکِحُهَا إلاَّ زَانٍ أو مُشرکٌ ( مرا صدا زد و آيه را برايم خواند، و فرمود : با او ازدواج نکن».ابوداود (2037)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود : (لايجمع بين المرأة و عمتها ولا بين المرأة و خالتها) «جمع بين زن و عمه‌اش، زن و خاله‌اش، جايز نيست».متفق عليه: بخاری (5109)، مسلم (1408)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود : (من کانت له امرأتان يميل مع أحدهما علي الأخري، جائ يوم القيامة وأحد شقيه ساقط) «هر کس دو زن داشته باشد و بين آنها عدالت برقرار نکند، روز قيامت در حالي به پيشگاه خداوند حاضر مي‌شود که يکي از پهلوهايش ساقط (افتاده) است».ابن ماجه (1969)، ولي تمايل قلبي بيشتر به يکي از آنان اشکال ندارد.

******************

مشاهده كل احاديث

 
 
 

اسلام - قرآن و تفسیر
نوار اسلام
سایت جامع فتاوای اهل سنت
مهتدین
عصر اسلام
دائرة المعارف شبکه اسلامی
اسلام تيوب
اخبار جهان اسلام
سایت بیداری
کتابخانه
پاسخ به شبهات دینی
اسلام هاوس

ویژگی‌ها همسر نیک

ویژگی‌ها همسر نیک


از آنجایی که دنیا مرحله ‌ای در راه رسیدن به آخرت است، هر کسی در آن مورد آزمایش قرار می ‌گیرد تا اعمالش دیده شود و در قیامت برای آن پاداش داده شود؛ برای همین است که برای مسلمان عاقل لازم است تا برای به دست آوردن هر آنچه سعات اخروی را برای او فراهم می ‌سازد تلاش نماید. مهم ‌ترین یار و اولین یاور در این راه، همراه نیک است، که از جامعه‌ ی مسلمانی که در آن زندگی می‌ کند آغاز می‌ شود، سپس با انتخاب دوست متقی چنانکه رسول الله ـ صلی الله علیه وسلم ـ امر نموده و فرموده است: (جز با مومن دوستی مکن)[1]. و با انتخاب همسر نیک به پایان می ‌رسد، همسری که او را بهترین یاور و رفیق در راه رسیدن به سعادت ابدی در بهشت نزد الله سبحانه و تعالی می ‌داند.

صلاح و نیکی این همسر نیک باید در همه ‌ی جوانب زندگی نمود یابد:

همسر نیک کسی است که در حضور شوهرش و در غیاب او خود و آبروی همسرش را حفظ می ‌کند. الله متعال می‌ فرماید: (پس زنان درستکار فرمانبردارند [و] به پاس آنچه الله [برای آنان] حفظ کرده اسرار [شوهران خود] را حفظ می ‌کنند)[2].

زن صالح به اخلاق نیک و ادب والا آراسته است و بد زبانی و بد طینتی و رفتار ناشایست از او سر نمی‌ زند. او از درونی پاک و باصفا برخوردار است و به نیکی و با لطف با همسرش رفتار می ‌کند و از همه مهم ‌تر آنکه نصیحت را می‌ پذیرد و با قلب و عقلش به آن گوش فرا می ‌دهد و از آنهایی نیست که به جدل خو گرفته و گرفتار تکبرند.

اصمعی می‌ فرماید: پیری از بنی عنبر گفت: می‌ گفتند: زنان سه دسته‌ اند: نرمخو و پاکدامن و مسلمان، خانواده‌ اش را برای زندگیشان یاری می ‌دهد و آنان را فدای زندگی‌ اش نمی ‌کند، دسته‌ ای دیگر صرفا فرزند می‌ آورند و گروهی دیگر بد اخلاق که الله تعالی هر که را بخواهد گرفتار آنان می‌ کند و هر که را بخواهد از شرشان می‌ رهاند.

و برخی می گفتند: بهترین زنان آنانی هستند که اگر به وی چیزی عطا شود تشکر می ‌کند و اگر ندهند صبر پیشه می‌ سازد، اگر او را بنگری خوشحالت می‌ کند و اگر امر کنی اطاعت می‌ کند.

 

او زنی است که رابطه ‌اش را با پرورگار حفظ می ‌کند و همیشه برای بالا بردن سطح ایمان و تقوایش تلاش می ‌کند هیچ فرضی را ترک نمی ‌کند و سعی می ‌کند مقداری از نوافل را نیز انجام دهد و رضایت الله سبحانه و تعالی را بر هر چیز دیگری ترجیح می‌ دهد.

رسول الله ـ صلی الله علیه وسلم ـ در همین باره می ‌فرمایند: (فقیر شوی! تو دیندار را به دست آور)[3][این دعا مربوط به کسانی است که زن را صرفا بر اساس ثروتش یا زیبایی و نسبش برمی ‌گزینند. گروهی دیگر از علما این دعا را بر خلاف ظاهر آن و نوعی تاکید دانسته‌اند[.

 

زن صالحه کسی است که او را بهترین مربی برای فرزندانت می ‌دانی. کسی که به آنان اسلام و اخلاق و قرآن بیاموزد و محبت الله و پیامبرش و خیرخواهی برای مردم را در دل آنان بکارد و صرفا به دنیای آنان توجه نکند که به مقام و ثروت و مدرک دست بیابند، بلکه مراتب تقوی و دینداری و اخلاق و علمشان مد نظرش باشد.

در کنار همه‌ ی اینها شایسته است که مرد مسلمان همسری را برگزیند که با دیدنش آرامش یابد و با حضورش به خشنودی قلبی برسد و خانه‌ اش و همه‌ ی دنیایش را از شادی و سرور پر کند.

 

از ابوهریره ـ رضی الله عنه ـ روایت است که از رسول الله ـ صلی الله علیه وسلم ـ پرسیدند: (کدام زنان بهترند؟ فرمود: زنی که اگر به او نگریسته شود باعث شادی شود، و اگر امر شود اطاعت کند، و در مورد خودش و مال همسرش با وی مخالفت نکند)[4]. به روایت احمد (۲/ ۲۵۱) آلبانی در «السلسلة الصحیحة» (۱۸۳۸) آن را حسن دانسته است.

 

به عائشه ـ رضی الله عنها ـ گفتند: (کدام زنان بهترند؟ فرمود: زنی که سخن نکوهیده نداند، و به فریب مردان نپردازد، دلش از همه چیز خالی باشد جز آرایش برای همسرش، و ماندن برای محافظت از خانواده‌اش)[5].

منبع: islamqa.info/fa

 



[1] ـ سنن ابی داود و شیخ آلبانی رحمه الله آن را حسن می داند: (لَا تُصَاحِبْ إِلَّا مُؤْمِنًا).

[2] ـ النساء:34: ﴿فالصَّالِحَاتُ قَانِتَاتٌ حَافِظَاتٌ لِّلْغَيْبِ بِمَا حَفِظَ اللّهُ).

 

[3] ـ صحیح بخاری و مسلم: (فَاظْفَرْ بِذَاتِ الدِّينِ تَرِبَتْ يَدَاكَ ).

[4] ـ مسند احمد و شیخ آلبانی رحمه الله آن را صحیح می داند: (قِيلَ : يَا رَسُولَ اللَّهِ ! أَيُّ النِّسَاءِ خَيرٌ ؟ قال : التِي تَسُرُّهُ إِذَا نَظَرَ إِليهَا ، وَتُطِيعُهُ إِذَا أَمَر ، وَلا تُخَالِفُهُ فِي نَفسِهَا وَلا فِي مَالِهِ بِمَا يَكرَهُ).

[5] ـ مراجعه شود به محاضرات الأدباء راغب اصفهانی و عیون اخبار ابن قتیبة: (أي النساء أفضل ؟ فقالت : التي لا تعرف عيب المقال ، ولا تهتدي لمكر الرجال ، فارغة القلب إلا من الزينة لبعلها ، والإبقاء في الصيانة على أهلها ).

 


بازگشت به ابتدا

بازگشت به نتايج قبل

 

ارسال مقاله به دوستان

چاپ مقاله

 

     

  معرفي سايت به دوستان  |   درباره ما   |  تماس با ما

All Rights Reserved For BlestFamily.com © 2010

كليه حقوق مادي و معنوي سايت محفوظ است.