Sat, 27 Jul 2024شنبه 6 مرداد 1403
 
كليپهاي صوتي و تصويري: 599
تعداد كل مقالات : 2523
تعداد كل بازديدها تاكنون : 8549346
 
 
 

سنت است که مرد در هنگام آميزش با زن خویش بگويد : (بسم الله اللهم جنبنا الشيطان و جنب الشيطان ما رزقتنا) «به نام خدا، خداوندا! شيطان را از ما و از آنچه به ما عطا مي‌کني دور بگردان»، پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود: (فإن قضي بينهما ولد لن يضره الشيطان أبدا) «اگر کودکي از آن دو متولد شود، شيطان هرگز به او ضرر نمي‌رساند». متفق عليه : بخاری (5165)، مسلم (1434)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : (إذا تزوج أحدکم امرأة، أو اشتري خادما، فليأخذ بناصيتها، وليسم الله عزوجل و ليدع بالبرکة، و ليقل : اللهم إني أسألک من خيرها وخير ما جبلتها عليه، و أعوذ بک من شرها و شر ما جبلتها عليه). «هرگاه يکي از شما زني را به ازدواج خود درآورد يا خادمي را خريد، دست بر پيشاني‌اش بگذارد و بسم الله بگويد و براي او از خدا طلب برکت کند ». ابوداود (2146)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود: (أحق ما أوفيتم من الشروط، أن توفوا به ما استحللتم به الفروج) «سزاوارترين شروطي که بايد به آن وفا کنيد شروط نکاح است». متفق عليه : بخاری (5151)، مسلم (1418)

******************

از انس بن مالک رضی الله عنه  روايت است : (أن عبدالرحمن بن عوف جاء إلي رسول الله صلی الله علیه وسلم  و به أثر صفرة فسأله رسول الله صلی الله علیه وسلم  فأخبره أنه تزوج امرأة من الأنصار، قال: کم سقت لها؟ قال : زنة نواة من ذهب، قال رسول الله صلی الله علیه وسلم  أولم ولو بشاة) «عبدالرحمن بن عوف نزد پيامبر صلی الله علیه وسلم  آمد در حاليکه آثار زردي (زعفران يا حنا) بر او ديده مي‌شد، پيامبر صلی الله علیه وسلم  از حال او پرسيد، (عبدالرحمن بن عوف) در پاسخ گفت که با زني از انصار ازدواج کرده است. پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : چقدر مهريه برايش قرار داده‌اي؟ گفت به اندازه وزن يک هسته خرما طلا، پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : وليمه بده اگرچه گوسفندي باشد». متفق عليه : بخاری (5153)، مسلم (1427)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم وقتي ازدواج کسی را تبريک مي‌گفت مي‌فرمود : (بارک الله لکم و بارک عليکم، و جمع بينکما في خير) «خداوند خودتان و ازدواجتان را پربرکت و اجتماعتان را پرخير کند». ابن ماجه (1905)

******************

از ابن عباس روايت است: (أن جارية بکراً أتت النبي صلی الله علیه وسلم  فذکرت له أن أباها زوجها و هي کارهة، فخيرها النبي -صلى الله عليه وسلم). «دختري (بکر) نزد پيامبر صلی الله علیه وسلم  آمد وبه او گفت که : پدرش بدون رضايتش، او را به عقد کسي درآورده است، پيامبر صلی الله علیه وسلم  او را (در فسخ عقد) اختيار داد». صحیح ابن ماجه (4711)

******************

مشاهده كل احاديث

 
 
 

اسلام - قرآن و تفسیر
نوار اسلام
سایت جامع فتاوای اهل سنت
مهتدین
عصر اسلام
دائرة المعارف شبکه اسلامی
اسلام تيوب
اخبار جهان اسلام
سایت بیداری
کتابخانه
پاسخ به شبهات دینی
اسلام هاوس

ویژگی‌ها همسر نیک

ویژگی‌ها همسر نیک


از آنجایی که دنیا مرحله ‌ای در راه رسیدن به آخرت است، هر کسی در آن مورد آزمایش قرار می ‌گیرد تا اعمالش دیده شود و در قیامت برای آن پاداش داده شود؛ برای همین است که برای مسلمان عاقل لازم است تا برای به دست آوردن هر آنچه سعات اخروی را برای او فراهم می ‌سازد تلاش نماید. مهم ‌ترین یار و اولین یاور در این راه، همراه نیک است، که از جامعه‌ ی مسلمانی که در آن زندگی می‌ کند آغاز می‌ شود، سپس با انتخاب دوست متقی چنانکه رسول الله ـ صلی الله علیه وسلم ـ امر نموده و فرموده است: (جز با مومن دوستی مکن)[1]. و با انتخاب همسر نیک به پایان می ‌رسد، همسری که او را بهترین یاور و رفیق در راه رسیدن به سعادت ابدی در بهشت نزد الله سبحانه و تعالی می ‌داند.

صلاح و نیکی این همسر نیک باید در همه ‌ی جوانب زندگی نمود یابد:

همسر نیک کسی است که در حضور شوهرش و در غیاب او خود و آبروی همسرش را حفظ می ‌کند. الله متعال می‌ فرماید: (پس زنان درستکار فرمانبردارند [و] به پاس آنچه الله [برای آنان] حفظ کرده اسرار [شوهران خود] را حفظ می ‌کنند)[2].

زن صالح به اخلاق نیک و ادب والا آراسته است و بد زبانی و بد طینتی و رفتار ناشایست از او سر نمی‌ زند. او از درونی پاک و باصفا برخوردار است و به نیکی و با لطف با همسرش رفتار می ‌کند و از همه مهم ‌تر آنکه نصیحت را می‌ پذیرد و با قلب و عقلش به آن گوش فرا می ‌دهد و از آنهایی نیست که به جدل خو گرفته و گرفتار تکبرند.

اصمعی می‌ فرماید: پیری از بنی عنبر گفت: می‌ گفتند: زنان سه دسته‌ اند: نرمخو و پاکدامن و مسلمان، خانواده‌ اش را برای زندگیشان یاری می ‌دهد و آنان را فدای زندگی‌ اش نمی ‌کند، دسته‌ ای دیگر صرفا فرزند می‌ آورند و گروهی دیگر بد اخلاق که الله تعالی هر که را بخواهد گرفتار آنان می‌ کند و هر که را بخواهد از شرشان می‌ رهاند.

و برخی می گفتند: بهترین زنان آنانی هستند که اگر به وی چیزی عطا شود تشکر می ‌کند و اگر ندهند صبر پیشه می‌ سازد، اگر او را بنگری خوشحالت می‌ کند و اگر امر کنی اطاعت می‌ کند.

 

او زنی است که رابطه ‌اش را با پرورگار حفظ می ‌کند و همیشه برای بالا بردن سطح ایمان و تقوایش تلاش می ‌کند هیچ فرضی را ترک نمی ‌کند و سعی می ‌کند مقداری از نوافل را نیز انجام دهد و رضایت الله سبحانه و تعالی را بر هر چیز دیگری ترجیح می‌ دهد.

رسول الله ـ صلی الله علیه وسلم ـ در همین باره می ‌فرمایند: (فقیر شوی! تو دیندار را به دست آور)[3][این دعا مربوط به کسانی است که زن را صرفا بر اساس ثروتش یا زیبایی و نسبش برمی ‌گزینند. گروهی دیگر از علما این دعا را بر خلاف ظاهر آن و نوعی تاکید دانسته‌اند[.

 

زن صالحه کسی است که او را بهترین مربی برای فرزندانت می ‌دانی. کسی که به آنان اسلام و اخلاق و قرآن بیاموزد و محبت الله و پیامبرش و خیرخواهی برای مردم را در دل آنان بکارد و صرفا به دنیای آنان توجه نکند که به مقام و ثروت و مدرک دست بیابند، بلکه مراتب تقوی و دینداری و اخلاق و علمشان مد نظرش باشد.

در کنار همه‌ ی اینها شایسته است که مرد مسلمان همسری را برگزیند که با دیدنش آرامش یابد و با حضورش به خشنودی قلبی برسد و خانه‌ اش و همه‌ ی دنیایش را از شادی و سرور پر کند.

 

از ابوهریره ـ رضی الله عنه ـ روایت است که از رسول الله ـ صلی الله علیه وسلم ـ پرسیدند: (کدام زنان بهترند؟ فرمود: زنی که اگر به او نگریسته شود باعث شادی شود، و اگر امر شود اطاعت کند، و در مورد خودش و مال همسرش با وی مخالفت نکند)[4]. به روایت احمد (۲/ ۲۵۱) آلبانی در «السلسلة الصحیحة» (۱۸۳۸) آن را حسن دانسته است.

 

به عائشه ـ رضی الله عنها ـ گفتند: (کدام زنان بهترند؟ فرمود: زنی که سخن نکوهیده نداند، و به فریب مردان نپردازد، دلش از همه چیز خالی باشد جز آرایش برای همسرش، و ماندن برای محافظت از خانواده‌اش)[5].

منبع: islamqa.info/fa

 



[1] ـ سنن ابی داود و شیخ آلبانی رحمه الله آن را حسن می داند: (لَا تُصَاحِبْ إِلَّا مُؤْمِنًا).

[2] ـ النساء:34: ﴿فالصَّالِحَاتُ قَانِتَاتٌ حَافِظَاتٌ لِّلْغَيْبِ بِمَا حَفِظَ اللّهُ).

 

[3] ـ صحیح بخاری و مسلم: (فَاظْفَرْ بِذَاتِ الدِّينِ تَرِبَتْ يَدَاكَ ).

[4] ـ مسند احمد و شیخ آلبانی رحمه الله آن را صحیح می داند: (قِيلَ : يَا رَسُولَ اللَّهِ ! أَيُّ النِّسَاءِ خَيرٌ ؟ قال : التِي تَسُرُّهُ إِذَا نَظَرَ إِليهَا ، وَتُطِيعُهُ إِذَا أَمَر ، وَلا تُخَالِفُهُ فِي نَفسِهَا وَلا فِي مَالِهِ بِمَا يَكرَهُ).

[5] ـ مراجعه شود به محاضرات الأدباء راغب اصفهانی و عیون اخبار ابن قتیبة: (أي النساء أفضل ؟ فقالت : التي لا تعرف عيب المقال ، ولا تهتدي لمكر الرجال ، فارغة القلب إلا من الزينة لبعلها ، والإبقاء في الصيانة على أهلها ).

 


بازگشت به ابتدا

بازگشت به نتايج قبل

 

ارسال مقاله به دوستان

چاپ مقاله

 

     

  معرفي سايت به دوستان  |   درباره ما   |  تماس با ما

All Rights Reserved For BlestFamily.com © 2010

كليه حقوق مادي و معنوي سايت محفوظ است.