Thu, 10 Apr 2025پنجشنبه 21 فروردين 1404
 
كليپهاي صوتي و تصويري: 599
تعداد كل مقالات : 2523
تعداد كل بازديدها تاكنون : 9465857
 
 
 

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: (شر الطعام طعام الوليمة، يمنعها من يأتيها، و يدعي إليها من يأباها، و من لم يجب الدعوة فقد عصي الله و رسوله) «بدترين عذا، غذاي وليمه‌اي است که فقراي نيازمند از آن منع و ثروتمندان بي‌نياز به آن دعوت شوند، وکسي که دعوت وليمه را اجابت نکند به راستي نافرماني خدا و رسول او را کرده است». متفق عليه : مسلم (1432)، بخاري و مسلم اين حديث را بصورت موقوف از ابوهريره روايت کرده‌اند، بخاری (5177).

******************

از انس روايت است : (ما رأيت رسول الله صلی الله علیه وسلم  أولم علي امرأة ما أولم علي زينب، فإنه ذبح شاة) «نديده‌ام که پيامبر صلی الله علیه وسلم  به اندازه‌اي که براي زينب وليمه داده، براي ساير زنانش بدهد، او براي زينب يک گوسفند ذبح کرد». متفق عليه: مسلم (1428)، اين لفظ مسلم است، بخاری (5171

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم  به عبدالرحمن بن عوف فرمود: (أولم ولو بشاة) «وليمه بده اگرچه گوسفندي باشد». متفق عليه : بخاری (5153)، مسلم (1427)

******************

بريده بن حصيب رضی الله عنه گفت: (لما خطب علي فاطمة رضي الله عنها قال : قال رسول الله صلی الله علیه وسلم  : إنه لابد للعرس من وليمة) «وقتي که علي از فاطمه رضي الله عنها خواستگاري کرد، پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : براي عروسي وليمه لازم است». صحیح ابن ماجه (2419)

******************

سنت است که مرد در هنگام آميزش با زن خویش بگويد : (بسم الله اللهم جنبنا الشيطان و جنب الشيطان ما رزقتنا) «به نام خدا، خداوندا! شيطان را از ما و از آنچه به ما عطا مي‌کني دور بگردان»، پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود: (فإن قضي بينهما ولد لن يضره الشيطان أبدا) «اگر کودکي از آن دو متولد شود، شيطان هرگز به او ضرر نمي‌رساند». متفق عليه : بخاری (5165)، مسلم (1434)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : (إذا تزوج أحدکم امرأة، أو اشتري خادما، فليأخذ بناصيتها، وليسم الله عزوجل و ليدع بالبرکة، و ليقل : اللهم إني أسألک من خيرها وخير ما جبلتها عليه، و أعوذ بک من شرها و شر ما جبلتها عليه). «هرگاه يکي از شما زني را به ازدواج خود درآورد يا خادمي را خريد، دست بر پيشاني‌اش بگذارد و بسم الله بگويد و براي او از خدا طلب برکت کند ». ابوداود (2146)

******************

مشاهده كل احاديث

 
 
 

اسلام - قرآن و تفسیر
نوار اسلام
سایت جامع فتاوای اهل سنت
مهتدین
عصر اسلام
دائرة المعارف شبکه اسلامی
اسلام تيوب
اخبار جهان اسلام
سایت بیداری
کتابخانه
پاسخ به شبهات دینی
اسلام هاوس

نشانه هاي پاکي زنان از حیض چیست؟ و حکم خونی که بعد از پاکی می آید چیست؟

نشانه هاي پاکي زنان از حیض چیست؟ و حکم خونی که بعد از پاکی می آید چیست؟

 

 

يک زن اگرنداند که کي ازحيض پاک مي شود مثلا گاهي در روز 12 پاک است گاهي روز 13 و گاهي روز 14 و بعضي وقتها بعد از غسل دوباره خون مي بيند تکليف چيست؟

 

الحمدلله،

زنان بايد مدت حيض طبيعي خود را بدانند که معمولا مدت قاعدگي آنها چند روز است؟ بعد از آن بايد نشانه هاي پاکي را دانست:

شيخ صالح فوزان در مورد نشانه هاي پاکي زنان چنين مي نويسد:

" اين امر با قطع شدن خون شناخته مي‌شود؛ قطع خون هم دو نشانه دارد:

نشانه اول: خروج مايع سفيد رنگ به دنبال قطع شدن خون كه شبيه به آب آلوده به گچ (و يا سفيدة تخم مرغ) است، و گاهي اوقات رنگش سفيد نيست؛ و گاهي اوقات هم به اختلاف احوال زنان رنگش تغيير پيدا مي‌كند.

نشانه دوم: خشك بودن، به اين صورت كه زن تكه پارچه و يا مقداري پنبه را در فرج خود مي‌كند و سپس آن را بيرون مي‌آورد و نگاه مي‌كند كه پارچه خشك بوده و چيزي روي آن نيست. و آلوده به خون و مايع زرد رنگ و يا كدر نيست.

 

زرد رنگ: چيزي شبيه به چرك زخم كه بالاي آن به رنگ زرد است؛ و كدر چيزي شبيه به رنگ آب گل آلود. هرگاه مايعي‌اي به رنگ زرد و يا كدر در دوره عادت ماهانه از زن خارج شد؛ آن دو را خون قاعدگي به حساب مي‌آورد و همه آن احكامي كه در مورد زن حائض گفته شد، در مورد چنين زني نيز صادق است.

 ولي اگر مايعي زرد رنگ و يا كدري در غير از دوره قاعدگي از فرج زني خارج شد؛ آنها چيزي به عنوان حيض به حساب نمي‌آيند. و زن بايد خودش را پاك بداند. به دليل حديث ام عطيه رضي الله عنها كه گفته‌اند: «ما مايع زرد رنگ و كدر را پس از پاك شدن از عادت ماهانه چيزي به حساب نمي‌آوريم». اين حديث را ابوداود به اين شكل روايت كرده است و در روايت امام بخاري لفظ «پس از پاك شدن» نيامده است و مفهوم مخالف اين حديث آن است كه رنگ زرد و كدر قبل از پاك شدن از عادت ماهانه، خون حيض به حساب مي‌آيد، و زن حائض است و همان احكام حائض را دارد."( کتاب: تنبيهات على أحكام تختص بالمؤمنات)

حال با توجه به اين نشانه ها،زن مي تواند وقت پاک شدن خود را تشخيص دهد و اگر پس از مدت معمول عادت ماهيانه اثري از خون مشاهده نکرد، در اينصورت زن بايد غسل کند و نمازهايش را ادا نمايد ولو اينکه بعد از چند روزي از فرج او خون خارج شود و آن خون حکم خون قاعدگي را نخواهد داشت. چون احتمالا طبق فرموده رسول الله صلى الله عليه وسلم: «إن ذلك دم عرق» آن خون، خونيست كه در نتيجه قطع رگ جريان يافته است.

و اين دال بر آنست كه خون ناشي از پاره شدن رگ ، حيض بشمار نمي رود و منجر به آنچه كه حيض موجب تحريم آن است نمي شود. لذا در چنين حالتي نماز و روزه رمضان واجب مي باشد.

شيخ محمد صالح ابن عثيمين در مورد، حکم زني كه عادتش شش روز بوده و چند روزي بر آن اضافه شده است، چنين مي گويد: " در صورتي كه عادت اين زن شش روز بوده باشد و سپس اين مدت نه يا ده روز بطول انجامد آن زن تا زماني كه پاك نشده باشد نبايد نماز بخواند، به اين دليل كه رسول الله -صلى الله عليه وسلم- مدت معيني را براي حيض تعيين نفرموده است، خداوند مي فرمايد: ﴿وَيَسْأَلونَكَ عَنِ الْمَحِيضِ قُلْ هُوَ أَذىً﴾ (البقرة: 222) و درباره حيض از تو مي پرسند، بگو حيض پليدي است.

 

پس تا زماني كه خون باقيست زن بر همان حال خود باقي مي ماند تا اينكه پاك شود و غسل كرده و سپس نماز بخواند، و چنانچه در ماه بعد عادتي كمتر از ماه قبل به وي دست دهد بمجرد پاك شدن غسل مي نمايد گرچه از مدت ما قبل كمتر باشد، و خلاصه اينكه هرگاه حيض جريان داشته باشد جائز نيست كه نماز بخواند، خواه خون حيض برابر عادت قبلي باشد و يا زياد و كم شود، و بعد از پاكي نماز مي خواند. " (کتاب پرسش و پاسخ در مورد ‏عادات طبيعي زنان)

 

 و نيز ايشان در پاسخ سوالي مبني بر؛( حکم زني كه عادتش شش روز اول هر ماه بوده و بعدا به استمرار خون از او جريان يافته است) چنين مي گويد:

" اين زن كه شش روز اول هر ماه خون از او خارج مي شده و سپس ناگهان خون بر او استمرار يافته، بر او واجب است كه بر حسب عادت قبلي شش روز اول هر ماه را حيض بحساب آورد و مسائل مربوط به حيض را رعايت نمايد و جريان خون بعد از آن شش روز استحاضه (جريان پيوسته خون از زن پس از روزهاي عادت) شمرده خواهد شد، بعد از آن شش روز غسل كرده و نماز مي خواند و به جريان خون بعد از آن اهميت نمي دهد، زيرا كه عائشه -رضي الله عنها- روايت مي كند كه فاطمه بنت ابي حبيش عرض كرد: يا رسول الله! خون پيوسته از من جريان دارد و پاك نمي شوم آيا نماز را ترك كنم؟ رسول الله -صلى الله عليه وسلم- فرمودند: «لا إن ذلك عرق، ولكن دعي الصلاة قدر الأيام التي كنت تحيضين فيها، ثم اغتسلي وصلي». نه آن خون، خونيست كه در نتيجه قطع رگ جريان يافته است، اما به شمارش روزهائي كه قاعده مي شدي نماز را ترك گوي سپس غسل كن و نماز بخوان. روايت بخاري

و در روايت مسلم آمده است كه پيامبر -صلى الله عليه وسلم- خطاب به ام حبيبه دختر جحش فرمودند: «امكثي قدر ما كنت تحبسك حيضتك، ثم اغتسلي وصلي». مدت زماني كه حيضت ترا (از نماز، روزه و ...) باز مي داشت صبر كن، سپس غسل نما و نماز بخوان. "(کتاب پرسش و پاسخ در مورد ‏عادات طبيعي زنان)

لذا زنان مي بايست مدت عادت ماهيانه طبيعي خود را تشخيص دهند، بعد از پايان آن مدت طبيعي، اگر زن نشانه هاي پاک شدن را مشاهده کردند يا اينکه نشانه اي از خون نديدند ، بايد حکم بر پاکي کنند و سپس غسل کنند و نمازهايشان را بخوانند و به خون بعد از آن مدت اهميتي ندهند.

 

والله اعلم

وصلي الله وسلم علي محمد و علي آله و اتباعه الي يوم الدين

سايت جامع فتاواي اهل سنت و جماعت

IslamPP.Com


بازگشت به ابتدا

بازگشت به نتايج قبل

 

ارسال مقاله به دوستان

چاپ مقاله

 

     

  معرفي سايت به دوستان  |   درباره ما   |  تماس با ما

All Rights Reserved For BlestFamily.com © 2010

كليه حقوق مادي و معنوي سايت محفوظ است.