Fri, 04 Apr 2025جمعه 15 فروردين 1404
 
كليپهاي صوتي و تصويري: 599
تعداد كل مقالات : 2523
تعداد كل بازديدها تاكنون : 9445940
 
 
 

پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود: (لعل رجلا يقول ما يفعل بأهله، و لعل امرأة تخبر بما فعلت مع زوجها، فأرم القوم، فقلت إي و الله يا رسول الله، إنهن ليفعلن و إنهم ليفعلون، فقال صلی الله علیه وسلم  : فلا تفعلوا، فإنما مثل ذلک کمثل شيطان لقي شيطانة في طريق فغشيها و الناس ينظرون). «شايد در ميان شما مردي باشد که آنچه را با زنش انجام داده بگويد، و يا زني باشد که آنچه را با شوهرش انجام داده تعريف کند!؟ مردم ساکت شدند، گفتم : به خدا قسم اي رسول الله! زنان اين کار را مي‌کنند و مردان هم اين کار را مي‌کنند، پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : اين کار را نکنيد چون اين کار مانند کار شيطان نري است که شيطان ماده‌اي را در راه مي‌بيند و در حاليکه مردم به آنها نگاه مي‌کنند با او آميزش مي‌کند».[آداب الزفاف 72]

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: (إذا دعا الرجل امرأته إلي فراشه فلم تأته فبات غضبان عليها لعنتها الملائکة حتي تصبح) «هرگاه مرد از همسرش خواست تا در بسترش حاضر شود و همسرش امتناع ورزيد و شوهرش از او خشمگين شد، ملائکه تا صبح او را لعنت مي‌کنند». متفق عليه : بخاری (5194)، مسلم (1436) و در حديثي ديگر مي‌فرمايد : (إذا دعا الرجل زوجته لحاجته فلتأته و إن کانت علي التنور) «هرگاه مرد همسرش را براي نيازش فرا خواند، بايد نزد او برود اگرچه بر تنور باشد (مشغول پخت و پز باشد)». ترمذی (1170)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: (لايحل للمرأة أن تصوم و زوجها شاهد إلا بإذنه) «جايز نيست که زن در حضور شوهرش روزه بگيرد مگر به اجازه او».بخاری (5195)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: (ولاتنفق امرأة شيئا من بيت زوجها، إلا بإذن زوجها، قيل و لا الطعام؟ قال : ذلک أفضل أموالنا) «زن نبايد از مال شوهرش مصرف کند، مگر اينکه شوهرش به او اجازه دهد، گفته شد حتي غذا؟ فرمود : آن بهترين اموالمان است».[صحیح ابن ماجه 1875]

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: (فحقکم عليهن ألا يوطئن فرشکم من تکرهون، و لايأذن في بيوتکم لمن تکرهون) «حق شما بر زنانتان اين است که ناموستان را حفظ کنند و کسي را که دوست نداريد به خانه‌هايتان راه ندهند»

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : (خير النساء من تسرک إذا أبصرت، و تعطيک إذا أمرت، و تحفظ غيبتک في نفسها و مالک) «بهترين زنان زني است که وقتي به او نگاه مي‌کني، تو را خوشحال ووقتي که به او امر مي‌کني تو را اطاعت کند و در غياب تو حافظ خود و مال شما باشد». [صحیح ابن ماجه 3299].

******************

مشاهده كل احاديث

 
 
 

اسلام - قرآن و تفسیر
نوار اسلام
سایت جامع فتاوای اهل سنت
مهتدین
عصر اسلام
دائرة المعارف شبکه اسلامی
اسلام تيوب
اخبار جهان اسلام
سایت بیداری
کتابخانه
پاسخ به شبهات دینی
اسلام هاوس

آيا کندن يا تراشيدن موي ساق پاي زنان ( یا دیگر اعضای بدن) جايز است؟

آيا کندن يا تراشيدن موي ساق پاي زنان ( یا دیگر اعضای بدن) جايز است؟

 

الحمدلله،

کندن و زدودن موي ساق پا جايز است، و حتي بر اساس مذهب مالکيه کندن موي هر عضوي از بدن مانند موي دستها و پاها و هر عضو ديگري که موجب زيبايي بدن زن شود جايز است، البته بجز موي سرش. ( الموسوعة الفقهية ) 18/100.

همچنين کندن و برداشتن موي ابرو بطور مطلق حرام است، مگر آنکه اندازه ي آن بقدري بلند شده باشد که مانع از بينايي فرد شده باشد و يا آنکه چهره ي زن را کريه کرده و از حالت طبيعي خارج کرده باشد که در اينصورت به قدر نياز که مشکل را برطرف کند جايز است که اصلاح شود بدون آنکه باريک گردد.

زيرا پيامبر صلى الله عليه و سلم فرمودند: «لعن الله الواشمات والمستوشمات والنامصات والمتنمصات والمتفلجات للحسن المغيرات خلق الله» بخاري (5931) ومسلم (2125).

 يعنى: خدا لعنت كرده است کسي که خال کوبي مي‌کند و آنکه خواهان خال کوبي کنند، و کسي که ابروها را باريک مي‌کند و آنكه خواهان باريک کردن آنهاست، و کسي که بين دندانها به منظور زيبايي فاصله ميافكند، اينها کساني هستند که آفرينش خدا را دگرگون مي‌کنند.

و در مورد ريش فرمودند: «خالفوا المشركين، وفروا اللحى، وأحفوا الشوارب».

 يعنى: "با مشركين مخالفت ورزيد، ريش بگذاريد، و سبيلها را بچينيد" (صحيح بخارى)

 

خلاصه اينکه:

حکم شريعت در مورد موهاي بدن بر سه قسم است:

اول: موهايي که کندن و برداشتن و يا تراشيدن آنها حرام است مانند موي ريش مردها و يا موي سر زنان.. (زنان اگر ريش داشته باشند مي توانند آنرا بردارند، و بر طبق راي بعضي از علما برداشتن موي صورت زنان جايز نيست مگر آنکه زن را از حالت زنانگي خارج کرده باشد ولي بعضي از علما (مانند هيئت دائمي افتاي سعودي) برداشتن موي صورت زنان را جايز دانسته اند).

 

دوم: موهايي که کندن و برداشتن و يا تراشيدن آنها مورد مطلوب شرع است، مانند موهاي زائد بدن همچون موي شرمگاه و زير بغل و کوتاه کردن سبيل مردها بگونه اي که کناره هاي لب نمايان شود، و نيز تراشيدن موي سر مردها و اندکي کوتاه کردن موي سر زنان در حج و عمره و تراشيدن موي سر نوزاد در روز هفتم ولادتش و تراشيدن موي سر کافري که اسلام مي آورد..

 

سوم: موهايي از بدن که شريعت در مورد برداشتن يا تراشيدن آنها سکوت کرده است مانند موهاي ساق پا و يا رانها و يا دستها و يا بازو و يا سينه و پشت بدن و يا بيني يا پيشاني سر يا گونه ها، که بعضي از علما برداشتن آنها را جايز نمي دانند زيرا موجب تغيير خلقت است، ولي ديگر علما (مانند هيئت دائمي افتا و علامه ابن عثيمين) حکم بر جواز کندن آن قسمتها داده اند، زيرا پيامبر صلي الله عليه وسلم فرمودند: «الحلال ما أحل الله في كتابه ، والحرام ما حرم الله في كتابه وما سكت عنه فهو مما عفا عنه» رواه الترمذي (1726) وحسنه الألباني في صحيح الترمذي.

يعني: حلال آنست که خداوند متعال در کتابش حلال کرده، و حرام آنست که خدا در کتابش حرام کرده، و هر آنچه که در مورد آن سکوت کرده قابل گذشت است».

البته بايد از روشهايي استفاده شود که براي جسم و بدن زيان آور نباشد. زيرا پيامبر صلي الله عليه وسلم فرمودند: «لاضرر و لاضرار» (صحيح – روايت ابن ماجة)، يعنى: نه به خود ضرر برسانيد و نه به ديگران.

و اين حديث پيامبر صلي الله عليه وسلم يک قاعده است، که بر مبناي اين قاعده هر امري که باعث زيان وارد ساختن به جسم و بدن گردد، استفاده از آن مجاز نيست.

لذا هر روشي که براي زدودن موهاي اين قسمت از بدن بکار رود و زياني براي جسم نداشته باشد استفاده از آن جايز است.

 

والله اعلم

وصلي الله وسلم علي محمد وعلى آله وأصحابه والتابعين لهم بإحسان إلى يوم الدين

سايت اسلام سوال جواب

IslamQA.Com


بازگشت به ابتدا

بازگشت به نتايج قبل

 

ارسال مقاله به دوستان

چاپ مقاله

 

     

  معرفي سايت به دوستان  |   درباره ما   |  تماس با ما

All Rights Reserved For BlestFamily.com © 2010

كليه حقوق مادي و معنوي سايت محفوظ است.