Fri, 04 Apr 2025جمعه 15 فروردين 1404
 
كليپهاي صوتي و تصويري: 599
تعداد كل مقالات : 2523
تعداد كل بازديدها تاكنون : 9445937
 
 
 

پيامبر -صلى الله عليه وسلم- فرمود: (إذا دعي أحدکم إلي الوليمة فليأتها) «اگر يکي از شما به وليمه (عروسی که در آن امر خلاف شرع نباشد) دعوت شد، بايد براي آن بيايد». متفق عليه : بخاری (5173)، مسلم (1429)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: (شر الطعام طعام الوليمة، يمنعها من يأتيها، و يدعي إليها من يأباها، و من لم يجب الدعوة فقد عصي الله و رسوله) «بدترين عذا، غذاي وليمه‌اي است که فقراي نيازمند از آن منع و ثروتمندان بي‌نياز به آن دعوت شوند، وکسي که دعوت وليمه را اجابت نکند به راستي نافرماني خدا و رسول او را کرده است». متفق عليه : مسلم (1432)، بخاري و مسلم اين حديث را بصورت موقوف از ابوهريره روايت کرده‌اند، بخاری (5177).

******************

از انس روايت است : (ما رأيت رسول الله صلی الله علیه وسلم  أولم علي امرأة ما أولم علي زينب، فإنه ذبح شاة) «نديده‌ام که پيامبر صلی الله علیه وسلم  به اندازه‌اي که براي زينب وليمه داده، براي ساير زنانش بدهد، او براي زينب يک گوسفند ذبح کرد». متفق عليه: مسلم (1428)، اين لفظ مسلم است، بخاری (5171

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم  به عبدالرحمن بن عوف فرمود: (أولم ولو بشاة) «وليمه بده اگرچه گوسفندي باشد». متفق عليه : بخاری (5153)، مسلم (1427)

******************

بريده بن حصيب رضی الله عنه گفت: (لما خطب علي فاطمة رضي الله عنها قال : قال رسول الله صلی الله علیه وسلم  : إنه لابد للعرس من وليمة) «وقتي که علي از فاطمه رضي الله عنها خواستگاري کرد، پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : براي عروسي وليمه لازم است». صحیح ابن ماجه (2419)

******************

سنت است که مرد در هنگام آميزش با زن خویش بگويد : (بسم الله اللهم جنبنا الشيطان و جنب الشيطان ما رزقتنا) «به نام خدا، خداوندا! شيطان را از ما و از آنچه به ما عطا مي‌کني دور بگردان»، پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود: (فإن قضي بينهما ولد لن يضره الشيطان أبدا) «اگر کودکي از آن دو متولد شود، شيطان هرگز به او ضرر نمي‌رساند». متفق عليه : بخاری (5165)، مسلم (1434)

******************

مشاهده كل احاديث

 
 
 

اسلام - قرآن و تفسیر
نوار اسلام
سایت جامع فتاوای اهل سنت
مهتدین
عصر اسلام
دائرة المعارف شبکه اسلامی
اسلام تيوب
اخبار جهان اسلام
سایت بیداری
کتابخانه
پاسخ به شبهات دینی
اسلام هاوس

حکم برداشتن موهای زائد شرمگاه زن توسط لیزر نزد پزشک چیست؟

حکم برداشتن موهای زائد شرمگاه زن توسط لیزر نزد پزشک چیست؟

 

آيا رفع موهاي زائد شرمگاه زن به طور دايمي از طريق روش هاي پزشکي نظير ليزردرماني جايز است؟

 

الحمدلله،

دو نکته را بايد مد نظر داشت:

يکي حکم برداشتن موهاي بدن توسط ليزر..

و ديگري حکم نگاه کردن به عورت مسلمان..

در مورد نکته ي نخست بايد گفت که: در کل برداشتن موهاي زائد بدن جايز است، فقط در مورد روشهاي آن بايد اين امر مهم را مراعات نمود و آن اينکه نبايستي از روشي استفاده کرد که براي بدن زيان آور باشد، زيرا خداوند متعال مي فرمايند: « وَلاَ تُلْقُواْ بِأَيْدِيكُمْ إِلَى التَّهْلُكَةِ» (بقره 195).

يعني: وخود را به دست خود، به هلاکت نيفکنيد.

و  پيامبر صلي الله عليه وسلم نيز مي فرمايند: «لاضرر و لاضرار»، يعنى: نه به خود ضرر برسانيد و نه به ديگران. (صحيح – روايت ابن ماجة)

بر طبق اين آيه ي مبارکه و حديث شريف، هر روش درماني که به جسم و بدن زيان وارد کند، استفاده از آن جايز نيست و حرام مي باشد.

با توجه به اين مطالب بايد گفت که: استفاده از ليزر براي برداشتن موهاي بدن بطور دائم يا موقت جايز است، بشرطيکه براي بدن مضر و زيان آور نباشد بگونه ايکه سلامتي شخص را در معرض خطر قرار دهد.

در مورد برداشتن موهاي بدن به فتواي (91) مراجعه کنيد.

نکته ي دوم که مهمتر است، اينست که: بر هر زن و مردي واجب است تا عورت خويش را بپوشاند و حق ندارد که عورت خويش را به احدي (بجز همسر يا شوهرش) نمايان کند، مگر آنکه ضرورتي حاد پيش بيايد که در اين شرايط به قدر نياز (نه بيشتر از حد نياز) جايز است تا عورت نمايان شود.

اما حد عورت زنان براي مردان و زنان ديگر متفاوت است:

1- حدود عورت زن براي مردهاي بيگانه: کل بدن مي باشد (البته بعضي از علما فرموده اند که پوشاندن صورت و دو کف دست ضروري نيست مگر آنکه زن زيبا باشد و احتمال اين وجود داشته باشد که مردان را در فتنه بياندازد که در اين شرايط زن بايد از نقاب استفاده کند).

2- حدود عورت زن مسلمان در مقابل زن مسلمان ديگر و مردهاي محرم (مانند برادر و فرزند و عمو) : عبارتست از قسمت ناف تا زانو، يعني هر زن مسلماني بايستي تا حتما از قسمت ناف تا زانويش را به احدي از زنان (حتي مادرش) نمايان نکند، همچنين جايز نيست که احدي از مردهاي محرم او اين قسمت را از بدن زن ببينند، در غير اينصورت هم زن به سبب نپوشاندن عورت و هم مرد و زني که وي را نگاه مي کنند گناهکار خواهند بود.

بنابراين متوجه شديم که از نظر شريعت، بر هر زن و مرد مسلماني واجب است تا حتما عورت خويش را بپوشاند تا در گناه نيافتد، و بدون شک و ترديد شرمگاه عورت است و هر مرد و زني موظف است تا شرمگاه خود را از ديگران (بجز شوهر يا همسر خويش) بپوشاند، در غير اينصورت او گناهکار خواهد شد.

ولي در شرايط اضطراي براي او جايز است تا به قدري که نياز است آنرا نمايان کند ، مثلا زماني که زن نياز به عمل جراحي دارد، و يا مرضي در ناحيه ي شرمگاهي پيدا کرده و نياز است تا پزشک (زن) آن قسمت از بدنش را مشاهده و معاينه کند، و يا در هنگام ختنه...

اما مواردي همچون برداشتن موي زائد شرمگاه بعنوان ضرورت قابل قبول نيست، بعبارتي کسي نمي تواند براي برداشتن موي زائد شرمگاهش (و يا جاي ديگري از عورتش) آنرا نمايان کند، چه نزد پزشک زن و چه پزشک مرد، مگر آنکه پزشک شوهرش باشد!

البته بعضي از فقهاي مذاهب گفته اند که اگر برداشتن موي شرمگاه براي شخص سخت باشد؛ مثلا موهاي شرمگاه زياد باشد و برداشتن آن توسط ابزارهاي ديگر همچون تراشيدن مقدور نباشد، در اين حالت زن يا مرد مي تواند جهت تداوي و از بين بردن موهاي زائد شرمگاه، عورت خويش را نزد پزشک نمايان کند. البته زن بايد نزد پزشک زن برود و مرد هم نزد پزشک مرد..

پس بر اساس اين رأي؛ اگر موهاي شرمگاه زني زياد باشد و امکان برداشتن آن توسط روشهاي ديگر براي او مقدور و ممکن نباشد و خود نيز نتواند از ليزر استفاده کند، او مي تواند تا جهت برداشتن آن توسط ليزر نزد پزشک زن برود و به قدر نياز عورتش را نمايان کند، در غير اينصورت جايز نيست که براي برداشتن موهاي بدن عورت خويش را نمايان کنيد و ناچاريد از روشهايي استفاده کنيد که مشکل کشف عورت را نداشته باشند.

 

والله اعلم

وصلي الله وسلم علي محمد وعلى آله وأصحابه والتابعين لهم بإحسان إلى يوم الدين

سايت جامع فتاواي اهل سنت و جماعت

IslamPP.Com


بازگشت به ابتدا

بازگشت به نتايج قبل

 

ارسال مقاله به دوستان

چاپ مقاله

 

     

  معرفي سايت به دوستان  |   درباره ما   |  تماس با ما

All Rights Reserved For BlestFamily.com © 2010

كليه حقوق مادي و معنوي سايت محفوظ است.