Sat, 27 Jul 2024شنبه 6 مرداد 1403
 
كليپهاي صوتي و تصويري: 599
تعداد كل مقالات : 2523
تعداد كل بازديدها تاكنون : 8549297
 
 
 

از عبدالله بن زمعه روايت است که گفت : از پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود: (يعمد أحدکم فيجلد امرأته جلد العبد فلعله يضاجعها من آخر يومه) «بعضي از شما همسرشان را مانند برده شلاق مي‌زنند، در حاليکه شايد در آخر همان روز با او همبستر شوند».متفق عليه : بخاری (4992)، مسلم (2855)

******************

 پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : (أيما امرأة سألت زوجها الطلاق من غير ما بأس فحرام عليها رائحة الجنة) «هر زني که بدون سبب از شوهرش تقاضاي طلاق کند، بوي بهشت بر او حرام است». ترمذی (1199) و در حديثي ديگر مي‌فرمايد : (المختلعات هن المنافقات) «زناني که خلع مي‌کنند (تقاضاي طلاق مي‌کنند) منافق‌اند».[صحیح ابن ماجه 6681]

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود: (لعل رجلا يقول ما يفعل بأهله، و لعل امرأة تخبر بما فعلت مع زوجها، فأرم القوم، فقلت إي و الله يا رسول الله، إنهن ليفعلن و إنهم ليفعلون، فقال صلی الله علیه وسلم  : فلا تفعلوا، فإنما مثل ذلک کمثل شيطان لقي شيطانة في طريق فغشيها و الناس ينظرون). «شايد در ميان شما مردي باشد که آنچه را با زنش انجام داده بگويد، و يا زني باشد که آنچه را با شوهرش انجام داده تعريف کند!؟ مردم ساکت شدند، گفتم : به خدا قسم اي رسول الله! زنان اين کار را مي‌کنند و مردان هم اين کار را مي‌کنند، پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : اين کار را نکنيد چون اين کار مانند کار شيطان نري است که شيطان ماده‌اي را در راه مي‌بيند و در حاليکه مردم به آنها نگاه مي‌کنند با او آميزش مي‌کند».[آداب الزفاف 72]

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: (إذا دعا الرجل امرأته إلي فراشه فلم تأته فبات غضبان عليها لعنتها الملائکة حتي تصبح) «هرگاه مرد از همسرش خواست تا در بسترش حاضر شود و همسرش امتناع ورزيد و شوهرش از او خشمگين شد، ملائکه تا صبح او را لعنت مي‌کنند». متفق عليه : بخاری (5194)، مسلم (1436) و در حديثي ديگر مي‌فرمايد : (إذا دعا الرجل زوجته لحاجته فلتأته و إن کانت علي التنور) «هرگاه مرد همسرش را براي نيازش فرا خواند، بايد نزد او برود اگرچه بر تنور باشد (مشغول پخت و پز باشد)». ترمذی (1170)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: (لايحل للمرأة أن تصوم و زوجها شاهد إلا بإذنه) «جايز نيست که زن در حضور شوهرش روزه بگيرد مگر به اجازه او».بخاری (5195)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: (ولاتنفق امرأة شيئا من بيت زوجها، إلا بإذن زوجها، قيل و لا الطعام؟ قال : ذلک أفضل أموالنا) «زن نبايد از مال شوهرش مصرف کند، مگر اينکه شوهرش به او اجازه دهد، گفته شد حتي غذا؟ فرمود : آن بهترين اموالمان است».[صحیح ابن ماجه 1875]

******************

مشاهده كل احاديث

 
 
 

اسلام - قرآن و تفسیر
نوار اسلام
سایت جامع فتاوای اهل سنت
مهتدین
عصر اسلام
دائرة المعارف شبکه اسلامی
اسلام تيوب
اخبار جهان اسلام
سایت بیداری
کتابخانه
پاسخ به شبهات دینی
اسلام هاوس

زنی نصرانی می‌ خواهد بر شوهرش شرط بگذارد که اگر مسلمان شوند همسری دیگر اختیار نکند

زنی نصرانی می‌ خواهد بر شوهرش شرط بگذارد که اگر مسلمان شوند همسری دیگر اختیار نکند

 

یک بانوی متأهل نصرانی که سه فرزند دارد در حال مسلمان شدن است. اما همسرش نیز نصرانی است و می ‌ترسد که اگر او هم مسلمان شود دوباره ازدواج کند. آیا او می ‌تواند در عقد نکاح برای همسرش شرط بگذارد که همسری دیگر اختیار نکند. البته آنان هنوز مسلمان نیستند بلکه پس از آنکه مسلمان شدند آیا جایز است که چنین شرطی را در عقد نکاح بگذارند؟

الحمدلله

اولا:

اینکه زن بر شوهرش شرط بگذارد که زن دیگری اختیار نکند از شروط جایز در مذهب امام احمد رحمه الله است که از برخی از صحابه و تابعین نیز روایت شده و گروهی از علمای محقق این رای را برگزیده‌اند.

دوما:

اگر یک زوج با هم اسلام بیاورند و فاصله‌ ای بین اسلام آن دو نیفتد یا همسر پیش از پایان یافتن عده‌ی زنش که قبلا مسلمان شده مسلمان شود آنان بر همان عقد نکاح اول هستند (و نیازی به عقد جدید نیست).

در این حالت صحیح نیست که بر همسرش شرط کند که دیگر ازدواج نکند؛ زیرا شروطی که در عقد معتبر است همانی است که در انشای یک عقد یعنی در آغاز آن بوده یا پیش از نکاح بر آن اتفاق کرده‌اند.

اما اگر زن پیش از شوهرش اسلام بیاورد و همسرش مدتی پس از او اسلام بیاورد به طوری که عده‌ی زن به پایان برسد، ازدواج آن دو فسخ شده است. در این صورت اگر مرد اسلام بیاورد بر اساس رای جمهور علما باید با عقدی جدید با او ازدواج کند تا دوباره بر وی حلال گردد.

در این حالت ـ یعنی اگر خواستند عقد ازدواج جدیدی منعقد کنند ـ اشکالی ندارد زن همراه با عقد جدید هر شرطی که می‌خواهد بگذارد، و اشکالی ندارد بر وی شرط کند که همراه وی همسری دیگر نگیرد.

ابن قدامه ـ رحمه الله ـ می ‌فرماید: "اگر یکی از دو زوج اسلام بیاورد و دیگری در اسلام آوردن تاخیر کند تا آنکه عده‌ی زن تمام شود، در قول عامه‌ ی اهل علم نکاح آنها فسخ شده است"[1].

و قول راجح در این مسأله این است که وی پس از پایان عده اختیار دارد که یا منتظر اسلام آوردن همسرش بماند که اگر اسلام آورد با همان نکاح اول به نزد او باز می‌ گردد، یا با هر کس دیگری جز او که می‌ خواهد ازدواج کند.

سوم:

اما شرطی که پس از انقعاد یک عقد به آن افزوده شود برای هیچ یک از دو طرف الزامی نیست.

مرداوی حنبلی ـ رحمه الله ـ می ‌فرماید: "شروط معتبر در نکاح در این باب محل ذکر آن صلب خود عقد است. این را صاحب المحرر و دیگران گفته ‌اند...

و شیخ تقی الدین رحمه الله می‌ فرماید: همینطور اگر پیش از عقد بر آن توافق نمودند؛ بر اساس ظاهر مذهب...

می‌ گوییم: و این همان رای درست است که شکی در آن نیست.

و اگر شرط پس از عقد واقع شود: منصوص نزد امام احمد ـ رحمه الله ـ این است که الزامی نیست"[2].

شیخ ابن عثیمین ـ رحمه الله ـ می‌ فرماید: "اما در مورد نکاح، شرطی که بعدا آورده شود ممکن نیست، زیرا بر اساس مذهب در آن اختیار نیست.

اما در بیع: ممکن است که پس از عقد به آن افزوده شود چنانکه در اختیار مجلس (خیار المجلس) یا در اختیار شرط به آن ملحق گردد، همانطور که پیش ‌تر بیان شد"[3].

چهارم:

آنچه بر این خانم واجب است، این است که هر چه زودتر اسلام بیاورد و مساله‌ی ازدواج دوم همسرش را مانعی برای اسلام آوردن خودش و همسرش قرار ندهد چرا که این ترساندنی است از جانب شیطان که می‌خواهد او را از اسلام آوردن دلسرد کند.

بنابراین باید با شیطان بجنگند و در مورد این ترس و وسوسه‌ها که در دلش می‌اندازد تا اسلام خودش و همسرش را برایش سنگین جلوه دهد از او اطاعت نکند.

شایسته این است که ایشان به الله متعال حسن ظن داشته باشد و بداند که اگر اسلام آورد ضایع نخواهد شد و بلکه هر چه یک بنده بیشتر به الله  عزوجل روی آورد الله تعالی نیز بیش از آن به او روی خواهد آورد و دوستش می‌دارد و گرامی‌اش خواهد داشت و امورش را برایش آسان خواهد ساخت. الله متعال می فرماید: ﴿وَمَنْ يَتَّقِ اللَّهَ يَجْعَلْ لَهُ مَخْرَجًا * وَيَرْزُقْهُ مِنْ حَيْثُ لا يَحْتَسِب)[4]؛ (و هرکه تقوای الله را پیشه سازد برایش راه برون رفتی قرار می ‌دهد * و از جایی که حساب نکرده روزی‌اش می ‌دهد).

از الله تعالی برای ایشان و همسرشان توفیق هدایت را خواهانیم.

والله اعلم.

منبع: https://islamqa.info/fa

 



[1] ـ المغنی: (۷/ ۱۵۴).

[2] ـ الانصاف (۸/ ۱۵۴).

 

[3] ـ الشرح الممتع علی زاد المستقنع (۱۲/ ۱۶۳).

 

[4] ـ طلاق: 2-3.


بازگشت به ابتدا

بازگشت به نتايج قبل

 

ارسال مقاله به دوستان

چاپ مقاله

 

     

  معرفي سايت به دوستان  |   درباره ما   |  تماس با ما

All Rights Reserved For BlestFamily.com © 2010

كليه حقوق مادي و معنوي سايت محفوظ است.