يک هفته مانده به زمان قاعده گي لک بيني دارم، آيا ميتوانم در اين مدت نماز بخوانم؟
من يک هفته مانده به زمان قاعده گي لک بيني دارم از آنجا که اين لک بيني شرايط قاعده گي را ندارد ( خون گرم و...) آيا ميتوانم در اين مدت نماز بخوانم؟
الحمدلله،
لكه بيني خونريزي خفيفي است مشابه آن چيزي كه احتمالا در اوايل يا اواخر قاعدگي مشاهده مي كنيد. رنگ آن مي تواند از صورتي تا قرمز مايل به قهوه اي تغيير كند (رنگ خون خشك شده).
اما حکم لک بيني (اگر مداوم و زياد باشد) بمانند حکم کسي است که مستحاضه است، يعني کسي که خون وي در طول ماه قطع نمي شود.
اصل در اين مورد حديثي است كه در صحيحين از عائشه رضي الله عنها روايت شده که گفت: «فاطمه بنت ابي حبيش نزد پيامبرصَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَآلِهِ وَسَلَّمَ آمد و گفت: اي رسول خدا ... من زني هستم که استحاضه مي شوم و خونم بند نمي آيد و پاک نمي شوم؛ آيا نماز را ترک کنم؟ پيامبرصَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَآلِهِ وَسَلَّمَ فرمود:« لاَ؛ إِنَّمَا ذَلِكِ عِرْقٌ، وَلَيْسَ بِحَيْضٍ، فَإِذَا أَقْبَلَتْ حَيْضَتُكِ فَدَعِى الصَّلاَةَ، وَإِذَا أَدْبَرَتْ فَاغْسِلِى عَنْه الدَّمَ، ثُمَّ تَوَضَّئِي لِكُلِّ صَلَاةٍ حتي يَجِيءَ ذلك الوَقْت » «خير؛ جريان شما ناشي از خونريزي است و خونِ حيض نيست، وقتي که ايام حيضِ تو فرا رسيد نماز را ترک کن، و وقتي که ايام حيض تمام شد غسل کن و سپس براي هر نمازي وضو بگير تا اين که ايام حيض دوباره فرا رسد» البخاري (320 ، 325 ،331 )، و مسلم (333).
همچنين در صحيحين از عائشه رضي الله عنها روايت است که: «ام حبيبه هفت سال استحاضه شد و پاک نمي شد، از پيامبرصَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَآلِهِ وَسَلَّمَ در اين مورد پرسيد. پيامبرصَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَآلِهِ وَسَلَّمَ به او دستور داد که غسل کند؛ و گفت: اين خون ناشي از پارگي رگي است، بنابراين ام حبيبه براي هر نمازي غسل مي کرد». بخاري (327)، و مسلم (334).
بنابراين کسي که لک بيني او زياد است و ادامه دارد و قطع نمي شود، بايد:
هربار در هنگام نماز فرض ابتدا محل آلودگي را از روي بدن و لباس بشويد، سپس با استفاده از نوار بهداشتي مانع از سرايت آلودگي به بدن و لباس شود، بعد وضوي کاملي بگيرد و حال مي تواند با اين وضو تا زمان نماز فرض بعدي هرقدر که خواست نماز بخواند، حتي اگر خارج شدن اين لکه ها در حين نماز هم ادامه داشته باشند.
در نماز فرض بعدي بايستي نواربهداشتي يا دستمالي که قرار داده عوض کند و دوباره وضو بگيرد و نمازش را بخواند..
اما اگر لک بيني دوام نداشته باشد و گاهي قطع باشد (روزي دو سه بار بيايد)، بايد هر وقت (چه در حين نماز خواندن و چه خارج نماز) لکه هاي خوني خارج شدند وضوي جديدي بگيرد و محل آلودگي را بر روي بدن و لباس بشويد. و اگر در حين نماز آمد، چون وضويش را باطل مي کند بايستي نمازش را قطع کند و مجددا وضو گرفته و نمازش را بخواند.
والله اعلم
وصلي الله وسلم علي محمد وعلى آله وأصحابه والتابعين لهم بإحسان إلى يوم الدين
سايت جامع فتاواي اهل سنت و جماعت
IslamPP.Com |