Thu, 10 Apr 2025پنجشنبه 21 فروردين 1404
 
كليپهاي صوتي و تصويري: 599
تعداد كل مقالات : 2523
تعداد كل بازديدها تاكنون : 9465857
 
 
 

پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : (تزوجوا الودود الولود فإني مکماثر بکم الأمم) «با زنان محبت‌گر و بچه‌‌زا ازدواج کنيد؛ چون من در ميان امت‌ها به کثرت شما افتخار مي‌کنم».ابوداود (2035)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: (تنکح المرأة لأربع: لمالها، و لحسبها و لجمالها، و لدينها، فاظفر بذات الدين تربت يداک)«زن بخاطر چهار چيز براي ازدواج انتخاب مي‌شود : مال و دارائي، اصل و نسب، زيبائي و ديانت؛ پس زن ديندار را انتخاب کن، دستهايت خاک‌آلوده شود».متفق عليه: بخاری (5090)، مسلم (1466)

******************

 پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود: (يا معشر الشباب من استطاع منکم الباءة فلتزوج، فإنه أغض للبصر و أحصن للفرج، و من لم يستطع فعليه بالصوم، فإنه له وجاء) «اي جماعت جوانان هر کس از شما توانايي ازدواج را دارد ازدواج کند؛ زيرا ازدواج بهتر چشم را (از حرام) مي‌پوشاند و بهتر فرج را (از حرام) محافظت مي‌کند، و کسي که نتوانست (ازدواج کند) بايد روزه بگيرد؛ چون روزه شهوت جنسي او را کم مي‌کند».متفق عليه: بخاری (5066)، مسلم (1400)

******************

از ابوهريره روايت است که: (أن امرأة جائت إلي النبي صلی الله علیه وسلم  فقالت : يا رسول الله، إن زوجي يريد أن يذهب بابني و قد سقاني من بئر أبي عتبة، و قد نفعني. فقال رسول الله صلی الله علیه وسلم  : هذا أبوک، و هذه أمک، فخذ بيد أيهما شئت. فأخذ بيد أمه، فانطلقت به) «زني نزد پيامبر صلی الله علیه وسلم  آمد و گفت : اي رسول خدا! شوهرم مي‌خواهد پسرم را از من بگيرد در حالي که پسرم از چاه ابي عتبه برايم آب آورده و به من کمک کرده است. پيامبر صلی الله علیه وسلم  به پسر فرمود : اين پدرت است و اين هم مادرت، دست هر کدام از آنها را که مي‌خواهي بگير، پس دست مادرش را گرفت، پس مادرش او را با خود برد».ابوداود (2260)

******************

از عمرو بن شعيب از پدرش از جدش روايت است که زني گفت: اي رسول خدا! شکمم ظرف حمل اين پسر بود، و پستانهايم برايش شيردان و آغوشم مأواي او بود، پدرش مرا طلاق داده و مي‌خواهد او را از من بگيرد. پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : (أنت أحق به مالم تنکحي) «تا زماني که ازدواج نکني تو سزاوارتر به پسرت هستي».ابوداود (2259)

******************

مشاهده كل احاديث

 
 
 

اسلام - قرآن و تفسیر
نوار اسلام
سایت جامع فتاوای اهل سنت
مهتدین
عصر اسلام
دائرة المعارف شبکه اسلامی
اسلام تيوب
اخبار جهان اسلام
سایت بیداری
کتابخانه
پاسخ به شبهات دینی
اسلام هاوس

زن حامله درست چند روز بعد از زايمان ميتواند با همسر خويش همبستر شود؟ يا اين که چه مدت بعد از زايمان مرد ميتواند با زنش نزديکي کند؟

زن حامله درست چند روز بعد از زايمان ميتواند با همسر خويش همبستر شود؟ يا اين که چه مدت بعد از زايمان مرد ميتواند با زنش نزديکي کند؟

 

الحمدلله،

زنان معمولا بعد از زايمان داراي خونريزي خواهند بود که به آن نِفاس گويند. بعبارتي، نفاس خوني است که بعد از زايمان مشاهده مي شود و باقيمانده ي خوني است که در دوران حاملگي در رحم محبوس بوده است، پس از زايمان اين خون به تدريج بيرون مي آيد. مدت آن گاهي کوتاه و گاهي طولاني است.

حکم نفاس بمانند حکم خون حيض و قاعدگي است، يعني تا زمانيکه خونريزي ادامه دارد پس نماز و روزه جايز نيست و همچنين همخوابگي شوهر با وي نيز حرام است تا زمانيکه خون نفاس پايان گرفته و زن غسل مي کند.

خداوند متعال مي فرمايد: «وَيَسْأَلُونَكَ عَنِ الْمَحِيضِ قُلْ هُوَ أَذًى فَاعْتَزِلُوا النِّسَاءَ فِي الْمَحِيضِ وَلَا تَقْرَبُوهُنَّ حَتَّى يَطْهُرْنَ فَإِذَا تَطَهَّرْنَ فَأْتُوهُنَّ مِنْ حَيْثُ أَمَرَكُمُ اللَّهُ» [البقره-222] « از تو درباره حيض مى پرسند، بگو: آن [مايه ] رنج است، پس [به وقت ] حيض از زنان كناره گيريد و تا وقتى كه پاك شوند، با آنان نزديكى مكنيد، آن گاه چون [به خوبى ] پاك شوند، [غسل كنند] از همان جا كه خداوند به شما فرمان داده است با آنان آميزش كنيد. »

ابن قدامة در كتاب «المغني» گفت: «وحكم النفساء حكم الحائض في جميع ما يحرم عليها ويسقط عنها، لا نعلم في هذا خلافاً، وكذلك تحريم وطئها وحل مباشرتها، والاستمتاع بما دون الفرج منها، والخلاف في الكفارة بوطئها، وذلك لأن دم النفاس هو دم الحيض ...»
يعنى: « و حكم نفاس شده گان مانند حكم حائض هست در همه اشيائى كه بر او حرام هست و يا از او ساقط شده است، در اينمورد خلافى نميبينيم، و همچنين در مورد حرام بودن جماع و حلال بودن نزديكى با آنها، و لذت بردن به آنچه كه غير از جماع باشد، و خلاف در مورد كفاره جماع آنها، زيرا خون نفاس همان خون حيض هست

اما مدت زمان خونريزي در نفاس از مدت زمان قاعدگي بيشتر است. و علما در مورد حداکثر زمان براي نفاس دو رأي دارند: عده اي گفته اند که حداکثر زمان نفاس 40 روز است و بيشتر از چهل روز بعنوان نفاس محسوب نمي شود حتي اگر باز خونريزي وجود داشته باشد و بلکه خونريزي بعد از چهل روز در حکم خون مستحاضه است (در مورد خون مستحاضه به فتواي (5300) مراجعه کنيد)، و برخي ديگر از علما براي نفاس زمان حداکثري قرار نداده اند و بلکه گفته اند تا زمانيکه خون بطور کامل قطع نشود، او همچنان در نفاس است.

علامه ابن عثيمين در اين زمينه مي گويد: " زني که نفاس دارد اگر خون ريزيش بعد از چهل روز ادامه يابد، و تغييري نکند؛ اگر آنچه بر چهل روز اضافه شده مصادف با عادت سابقِ حيض او باشد، در اين ايام نماز نخواند و رمضان را روزه نگيرد، و اگر مصادف با عادت ماهيانه اش نباشد علما در مورد آن چندين نظر دارند.

 بعضي از علما گفته اند: غسل کند و نماز بخواند وروزه بگيرد اگر چه خونريزي ادامه داشته باشد، چون او حکم مستحاضه را دارد. بعضي از علما گفته اند: او همچنان در نفاس است تا شصت روز کامل شود؛ زيرا مشاهده شده که بعضي از زنها شصت روز نفاس مي شوند، و اين واقعيت دارد؛ چرا كه بعضي از زنان عادتشان اين است که شصت روز نفاس مي شوند.

بنابراين، در اين صورت او منتظر بماند تا شصت روز تکميل شود و سپس بعد از آن به عادت ماهيانه اش از حيض بر مي گردد كه در ايام حيض، نماز و روزه را ترک کند، سپس غسل کند و نماز و بخواند و روزه بگيرد. چون ديگر او مستحاضه است.". مجموع فتاوي و رسائل(4/289).

 

زني که از او خون زايمان مي آيد، اگر قبل از چهل روز پاک شود بايد غسل کند و نماز بخواند. اگر ماه رمضان بود روزه بگيرد؛ چون اگر زن  قبل از کامل شدن چهل روز، پاک شد، حکم زنهاي پاک را دارد و شوهرش مي تواند با او همخوابي و آميزش کند؛ حتي اگر چهل روز کامل نشده باشد؛ زيرا وقتي که نماز خواندن جايز باشد، آميزش به طريق اولي جايز است.

بنابراين بستگي به مدت زمان خون نفاس هر زن، مدت پرهيز از جماع نيز متفاوت است و هرگاه نفاس قطع شد و زن غسل کرد، در آنصورت مي تواند با وي جماع کند. امّا تا قبل از پاک شدن از نفاس، شوهر مي تواند به غير از جماع و مقاربت، به صورتهاي ديگر با همسرش آميزش کند. اين عمل از شهوت فردي که نمي تواند در زماني که زنش قاعده است، خودش را کنترل کند مي کاهد. بايد دانست که آميزش و مقاربت با همسر از راه پشت حرام است؛ خواه زن حائض باشد يا نباشد.

 

والله اعلم

وصلي الله وسلم علي محمد وعلى آله وأصحابه والتابعين لهم بإحسان إلى يوم الدين

سايت جامع فتاواي اهل سنت و جماعت

IslamPP.Com


بازگشت به ابتدا

بازگشت به نتايج قبل

 

ارسال مقاله به دوستان

چاپ مقاله

 

     

  معرفي سايت به دوستان  |   درباره ما   |  تماس با ما

All Rights Reserved For BlestFamily.com © 2010

كليه حقوق مادي و معنوي سايت محفوظ است.