Fri, 04 Apr 2025جمعه 15 فروردين 1404
 
كليپهاي صوتي و تصويري: 599
تعداد كل مقالات : 2523
تعداد كل بازديدها تاكنون : 9445920
 
 
 

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود : (لايجمع بين المرأة و عمتها ولا بين المرأة و خالتها) «جمع بين زن و عمه‌اش، زن و خاله‌اش، جايز نيست».متفق عليه: بخاری (5109)، مسلم (1408)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود : (من کانت له امرأتان يميل مع أحدهما علي الأخري، جائ يوم القيامة وأحد شقيه ساقط) «هر کس دو زن داشته باشد و بين آنها عدالت برقرار نکند، روز قيامت در حالي به پيشگاه خداوند حاضر مي‌شود که يکي از پهلوهايش ساقط (افتاده) است».ابن ماجه (1969)، ولي تمايل قلبي بيشتر به يکي از آنان اشکال ندارد.

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : (خيرکم، خيرکم لأهله، و أنا خيرکم لأهلي) «بهترين شما کسي است که با خانواده‌اش خوش‌رفتارتر باشد و من بهترين شما براي خانواده‌ام هستم».ترمذی (3985)

******************

از علي رضی الله عنه روايت است : (صنعت طعاما فدعوت رسول الله صلی الله علیه وسلم  فجاء فرأي في البيت تصاوير فرجع فقلت : يا رسول الله، ما أرجعک بأبي أنت و أمي؟ قال : إن في البيت سترا فيه تصاوير، و إن الملائکة لاتدخل بيتا فيه تصاوير). «غذايي را درست کردم و پيامبر صلی الله علیه وسلم  را دعوت نمودم، پيامبر آمد و چند عکسي را در خانه ديد و برگشت. گفتم اي رسول خدا! پدر ومادرم فدايت باد چه چيزي باعث شد که برگردي؟ فرمود : در خانه پرده‌هاي عکس‌داري(عکس ذي روح) بود و ملائکه به خانه‌اي که در آن عکس باشد داخل نمي‌شوند». ابن ماجه (3359)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: (إذا دعي أحدکم إلي طعام فليجب، فإن کان مفطرا فليطعم، و إن کان صائما فليصل : يعني الدعاء) «هرگاه يکي از شما دعوت شد، دعوت را اجابت کند، پس اگر روزه نبود غذا بخوردواگر روزه بود (براي صاحب عروسی) دعا کند». بیهقی (263/7) و مسلم (1431)

******************

پيامبر -صلى الله عليه وسلم- فرمود: (إذا دعي أحدکم إلي الوليمة فليأتها) «اگر يکي از شما به وليمه (عروسی که در آن امر خلاف شرع نباشد) دعوت شد، بايد براي آن بيايد». متفق عليه : بخاری (5173)، مسلم (1429)

******************

مشاهده كل احاديث

 
 
 

اسلام - قرآن و تفسیر
نوار اسلام
سایت جامع فتاوای اهل سنت
مهتدین
عصر اسلام
دائرة المعارف شبکه اسلامی
اسلام تيوب
اخبار جهان اسلام
سایت بیداری
کتابخانه
پاسخ به شبهات دینی
اسلام هاوس

سفارشهایی به دختران پیش ازدیدار شرعی با پسر

سفارشهایی به دختران پیش ازدیدار شرعی با پسر

 

خواهرعزیزم قبل از رؤیت شرعی (دیدن دختر و پسر به شیوه ی شرعی قبل از ازدواج) چند نکته ی زیر را رعایت کن:

·        آرام و راحت باش و قبلاً با به کاربردن روغن های معطر دوش گرمی بگیر تا قبل از قرار ملاقات اعصابت را آرام کند.

·        بدگمان مباش و احتمال بدترین پیشامد را هم نداشته باش بلکه بالعکس خوشبین باش و تصور کن که انشاءالله همه چیز بر وفق مراد تو خواهد بود.

·        بر الله تعالی توکل کن و کارت را به او بسپار و دعا کن که تو را به چیزی توفیق دهد که صلاح تو در ان باشد.

·        در آرایش زیاده روی نکن و طبیعی باش، حتی لباسهایت را هم به شیوه ای معقول و ساده انتخاب کن طوری خیلی به چشم نزند، و موهای صورتت را هم بر ندار زیرا لازم است صورت طبیعی خود را بدون آرایش و یا پوشاندن عیب های احتمالی بنمایانی زیرا انجام این کارها جزو غبن و غش ( ضرر رساندن به طرف مقابل و عدم صداقت با او)  به شمار می ایند پس در این باره بسیار مواظب باش!

·        عجله نکن و به کسی در باره موضوع خواستگاری چیزی نگو، تا اینکه موافقت شما به پایان برسد چون اگر شما دو نفر قسمت هم نشدید، بهتر آن است که کسی از موضوع خبر نداشته باشد تا آبرو و شخصیت هردو( یعنی پسر و دختر) حفظ شود.

·        وقتی وارد اتاق شدی، ترس ولرزی به خود راه نده، بلکه بسیار مطمئن و محکم باش در عین حال که شرم و حیا را نیز از یاد نبرده ای و سعی کن حتماً به آن پسر(که قرار است شوهر اینده تو باشد) نگاه کنی زیرا این حق شرعی تو است و تو خطایی نکرده ای. 

·        دقت کن که دست دادن و مصافحه با خواستگار جایز نیست، چون او هنوز نامحرم است بسیاری فکر می کنند که دیدن باید سریع و آنی اتفاق بیفتد و این درست نیست و باید باهم بنشینید، تو او را ببینی و او نیز حق دارد تو را ببیند و با هم گفتگویی  مختصر داشته باشید تا در این میان از جوانب شخصیت یکدیگر باخبر شوید.

·        کفش پاشنه بلند نپوش چون خدای نکرده ممکن است تعادل کافی نداشته باشی و بیفتی.

·        بهتر است باخودت سینی آب میوه یا چیز دیگری نیاوری چون شاید از دستت بیفتد (همانطور که برای بسیاری اتفاق افتاده) به آرامی وارد اتاق شو، سلام کن و در جای مناسبی که بتوانی او را ببینی، بنشین  .

مراجعه کنید به مجله حیاة شماره 61 جمادی الاولی سال 1426

مترجم: عبید الله


بازگشت به ابتدا

بازگشت به نتايج قبل

 

ارسال مقاله به دوستان

چاپ مقاله

 

     

  معرفي سايت به دوستان  |   درباره ما   |  تماس با ما

All Rights Reserved For BlestFamily.com © 2010

كليه حقوق مادي و معنوي سايت محفوظ است.