Thu, 10 Apr 2025پنجشنبه 21 فروردين 1404
 
كليپهاي صوتي و تصويري: 599
تعداد كل مقالات : 2523
تعداد كل بازديدها تاكنون : 9466183
 
 
 

 پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : (لاتنکح الأيم حتي تستأمر، ولاتنکح البکر حتي تستأذن، قالوا : يا رسول الله و کيف إذنها؟ قال : أن تسکت) «بيوه تا از او دستور نگرفتند ازدواج داده نشود، و دوشيزه هم تا از او اجازه گرفته نشود، به ازدواج کسي داده نشود. گفتند : اي رسول خدا، اجازه (رضايت) بکر چگونه است؟ فرمود : اين است که ساکت بماند». صحیح ابن ماجه (2100)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: (لانکاح إلا بولي و شاهدي عدل) «ازدواج بدون ولي و دو شاهد عادل صحيح نيست».صحیح ابن ماجه (7557)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود: (أيما امرأة لم ينکحها الولي فنکاحها باطل، فنکاحها باطل، فنکاحها باطل، فإن أصابها فلها مهرها بما أصاب منها، فإن اشتجروا فالسلطان ولي من لا ولي له) «هر زني که ولي او را ازدواج ندهد ازدواجش باطل است، ازدواجش باطل است، ازدواجش باطل است، پس اگر شوهرش با او نزديکي کرد بايد مهريه‌اش را به سبب نزديکي با او پرداخت کند، و اگر با هم مشاجره کردند حاکم سرپرست کسي است که سرپرست ندارد».ابن ماجه (1879)

******************

ابن عمر رضی الله عنه گفت : (نهي النبي صلی الله علیه وسلم  أن يبيع بعضکم علي بيع بعض، و لايخطب الرجل علي خطبة أخيه حتي يترک الخاطب قبله، أو يأذن له الخاطب). «پيامبر صلی الله علیه وسلم  از اينکه بعضي از شما بر معامله ديگري وارد شود، و يا اينه از زني خواستگاري کند که قبلاً برادرش (شخص ديگري) از او خواستگاري کرده، نهي کرده است مگر اينکه خواستگار اول منصرف شود يا به او اجازه دهد».بخاری (5142)

******************

از مغير بن شعبه روايت است: نزد پيامبر  صلی الله علیه وسلم رفتم و با او درباره زني که قصد خواستگاريش داشتم صحبت کردم، پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : (إذهب فانظر إليها، فإنه أجدر أن يؤدم بينکما) «برو او را نگاه کن چون اين امر رابطه بين شما را پايدارتر مي‌کند».نسایی (69/6) و ترمذی (1093)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم ‌فرمود :(إذا ألقي الله في قلب امري خطبة امرأة، فلابأس أن ينظر إليها) «اگر خداوند خواستگاري زني را به قلب کسي القا کرد، باکي نيست که به او نگاه کند».ابن ماجه (1864)

******************

مشاهده كل احاديث

 
 
 

اسلام - قرآن و تفسیر
نوار اسلام
سایت جامع فتاوای اهل سنت
مهتدین
عصر اسلام
دائرة المعارف شبکه اسلامی
اسلام تيوب
اخبار جهان اسلام
سایت بیداری
کتابخانه
پاسخ به شبهات دینی
اسلام هاوس

هنر پدر بودن

هنر پدر بودن

 

دکتر جاسم المطوع

مردم فکر می کنند که پدر بودن نیازی به دانش و یادگیری مهارتهای مختلف ندارد در حالی که ما معتقدیم که ، پدر بودن هنر به شمار می آید و نیاز به اگاهی و مهارت زیادی دارد. هر شخص باید قبل از اینکه پدر شود از مواردی کاملاً  اگاه باشد و کم کم مهارت لازم را هنگام ادای مسئولیت پدر بودن به دست خواهد آورد.

پدر بودن ، هنری است که نیازمند تعقل ، تدبیر برنامه ریزی و راهکار و هدف است و خانه، چیزی جز کارخانه ی انسان سازی نیست ، همیشه موفقیت همراه کسی خواهد بود که تربیت را چند جانبه می داند و معتقد است که هیچ کس تمام علم تربیت را نمیداند و هر انسانی ناگزیر از یادگرفتن هنرهای خاص آن است.

بنابراین معلوم شد که پدر بودن مسئولیت عملی است که نیاز به هوشیاری ، یادگیری و مطالعه دارد. از منظری دیگر می توان گفت که پدر بودن یک امانت الهی است ، یعنی پدر امین خداوند است ، امین آفریدگار خویش است ، و نباید در نگهداری از امانتی که به وی سپرده شده کوتاهی کند و براوست که شایستگی کامل خود را برای این مسئولیت ثابت کند وگرنه باید در شایستگی او برای  پدر بودن شک کرد زیرا بدون تردید ما در مورد این که تا چه حد به این مسئولیت عمل کرده ایم باید (به خداوند) حساب پس دهیم.

این درست نیست که انسان خود را فریب داده و فرزندانش را به حال خود رها کند یا آنان را مجبور کند که به فرد دیگری به جای او به عنوان پدر پناه ببرند.

لازم است خود را برای انجام این وظیفه از نو بسازیم و طبعاً این کار مستقیماً با وجود فرزند در ارتباط است زیرا خوبی و بدی پدران در خوبی یا بدی فرزند موثر است ، امام باقر رحمه الله در این باره می فرمایند:« اگر پدران خوب باشند ، فرزندان آنان از بدی محفوظ می مانند.»

 آری، بر پدران لازم است که خود را برای این مرحله آماده نمایند و این مسئولیت را به نحو احسن به سرانجام برسانند و شایستگی و مهارت خود را ثابت کنند زیرا تربیت خوب و چشمگیر  نوباوگان جز با پذیرفتن بار این وظیفه سنگین و ادای آن و فرار نکردن از آن ، امکانپذیر نخواهد بود.

مترجم :عبیدالله


بازگشت به ابتدا

بازگشت به نتايج قبل

 

ارسال مقاله به دوستان

چاپ مقاله

 

     

  معرفي سايت به دوستان  |   درباره ما   |  تماس با ما

All Rights Reserved For BlestFamily.com © 2010

كليه حقوق مادي و معنوي سايت محفوظ است.