Fri, 04 Apr 2025جمعه 15 فروردين 1404
 
كليپهاي صوتي و تصويري: 599
تعداد كل مقالات : 2523
تعداد كل بازديدها تاكنون : 9445942
 
 
 

پيامبر صلی الله علیه وسلم ‌فرمود :(إذا ألقي الله في قلب امري خطبة امرأة، فلابأس أن ينظر إليها) «اگر خداوند خواستگاري زني را به قلب کسي القا کرد، باکي نيست که به او نگاه کند».ابن ماجه (1864)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : (تزوجوا الودود الولود فإني مکماثر بکم الأمم) «با زنان محبت‌گر و بچه‌‌زا ازدواج کنيد؛ چون من در ميان امت‌ها به کثرت شما افتخار مي‌کنم».ابوداود (2035)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: (تنکح المرأة لأربع: لمالها، و لحسبها و لجمالها، و لدينها، فاظفر بذات الدين تربت يداک)«زن بخاطر چهار چيز براي ازدواج انتخاب مي‌شود : مال و دارائي، اصل و نسب، زيبائي و ديانت؛ پس زن ديندار را انتخاب کن، دستهايت خاک‌آلوده شود».متفق عليه: بخاری (5090)، مسلم (1466)

******************

 پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود: (يا معشر الشباب من استطاع منکم الباءة فلتزوج، فإنه أغض للبصر و أحصن للفرج، و من لم يستطع فعليه بالصوم، فإنه له وجاء) «اي جماعت جوانان هر کس از شما توانايي ازدواج را دارد ازدواج کند؛ زيرا ازدواج بهتر چشم را (از حرام) مي‌پوشاند و بهتر فرج را (از حرام) محافظت مي‌کند، و کسي که نتوانست (ازدواج کند) بايد روزه بگيرد؛ چون روزه شهوت جنسي او را کم مي‌کند».متفق عليه: بخاری (5066)، مسلم (1400)

******************

از ابوهريره روايت است که: (أن امرأة جائت إلي النبي صلی الله علیه وسلم  فقالت : يا رسول الله، إن زوجي يريد أن يذهب بابني و قد سقاني من بئر أبي عتبة، و قد نفعني. فقال رسول الله صلی الله علیه وسلم  : هذا أبوک، و هذه أمک، فخذ بيد أيهما شئت. فأخذ بيد أمه، فانطلقت به) «زني نزد پيامبر صلی الله علیه وسلم  آمد و گفت : اي رسول خدا! شوهرم مي‌خواهد پسرم را از من بگيرد در حالي که پسرم از چاه ابي عتبه برايم آب آورده و به من کمک کرده است. پيامبر صلی الله علیه وسلم  به پسر فرمود : اين پدرت است و اين هم مادرت، دست هر کدام از آنها را که مي‌خواهي بگير، پس دست مادرش را گرفت، پس مادرش او را با خود برد».ابوداود (2260)

******************

مشاهده كل احاديث

 
 
 

اسلام - قرآن و تفسیر
نوار اسلام
سایت جامع فتاوای اهل سنت
مهتدین
عصر اسلام
دائرة المعارف شبکه اسلامی
اسلام تيوب
اخبار جهان اسلام
سایت بیداری
کتابخانه
پاسخ به شبهات دینی
اسلام هاوس

آیا می خواهی تنها زندگی کنی؟

آیا می خواهی تنها زندگی کنی؟

 

انسانها با هم تفاوت بسیاری دارند و  انسان هر چه بیشتر  زندگی کند، چیزهای شگفت انگیز بیشتری دربین مردم خواهد دید.

گرچه تنوع در شخصیت انسان ها برای زندگی در کنار هم و محبت و اختلاط با یکدیگر و آبادانی زمین،  ضروری  است ، اما بین تنوعی  که باعث الفت و همگرایی شود و تنوع وتفاوتی که منجر به دوری وتنافر گردد و تفرق به وجود آورد، حد فاصلی وجود دارد. گاهی انسان دچار اشتباهاتی می شود که از او شخصیت  پست و نادانی می سازد که مردم از او دوری می کنند یا از اختلاط با وی خودداری می نمایند و یا از مجلسی که او درآن باشد فرار می کنند، در حالی که او از این رفتار مردم تعجب می کند زیرا بر عیبی که در او وجود دارد آگاه نیست ، به همین دلیل دکتر علی الحمادی متخصص امور اداری و جناب استاد علی غانم الطویل – محقق و متخصص برنامه های رفتاری-  لیستی را برای انواع شخصیت ها ی مورد نفرت  تهیه کرده اند و آن را به شما تقدیم می کنند، در آن تأمل کنید و سعی کنید تا می توانید از این صفات دور باشد تا از نعمت همراهی و مصاحبت دوستان و برادران بهره مند باشید.:

1.       انسان مقاطع: کسی که سخن دیگران را قطع می کند، هرچند که مشخص و واضح باشد و این اشتباهش را بارها و بارها تکرار می کند ، به گونه ای که شما را عصبانی می کند و مجبور می شوید او را ساکت کنید و همچنان براین عادت زشت می ماند و مردم از نشست و برخاست با وی خسته می شوند.

2.     فرد احمق: کسی که به انواع مختلف در کارها حکمت ندارد و باید او را تحمل کرد از هر چیزی انتقاد می کند و در رفتار و سخن گفتن بینهایت زیاد دچار اشتباه می شود.

3.     خسته کننده: کسی که با تأخیر سخن می گوید و بدتر اینکه سعی می کند تمام جزئیات را در باره موضوعی که از آن حرف می زند بیان کند ، سر سخن را  متوجه می شوی امّا نمی دانی کی تمامش می کند همه چیز را بیان می کند حتی چیزی را که تنها اشاره ای به آن نیز کافی است.

4.     مخالف: کسی که چیزی قطعی را از هیچ کس نمی پذیرد و حتماً تغییر یا تفسیر جدیدی را به آن می افزاید یا اصلاً به کلی با آن مخالفت می کند، به همین دلیل همیشه با دیگران قهر است.

5.     فضول: سؤالات نامناسب و دوراز شأن  می پرسد و انتظاردارد فوراً جوابش را بگیرد. در چیزی که به او مربوط نمی شود و برای دیگران هم مناسب نیست، دخالت می کند.

6.     از خود راضی : شخصی که بدون هیچ ابایی  ، به شیوه ای درشت و ناخوشایند از خود  ستایش می کند ، و اگر پیش او از دیگران ستایش شود تاب نمی آورد بلکه ناراحتی خود را آشکار می کند و سخن را به طرف خود می چرخاند تا از خود تعریف نماید.

7.     مبتذل: کسی که به راحتی از کلمات بی شرمانه ی کوچه بازاری استفاده می کند و غالباً نیز این ابتذال در کلام به ابتذال رفتاری می انجامد.

8.     سخت گیر : فردی که به دیگران فرصت جبران نمی دهد و آنان را در منگنه و تنگنا  قرار می دهد، که باعث تحقیر و تنگ شدن عرصه بر آنان در بین مردم می شود ، هرگز نمی تواند از تصمیمش پشیمان شود زیرا به نظر او این کار در شخصیت  و منزلتش بین مردم تاثیر می گذارد ، بنا بر این بهترین کار برای دیگران این است که برای اینکه خیالشان از بابت وی راحت شده و آبرویشان محفوظ بماند، کوتاه آمده و او را راضی کنند.

9.     تنگدل: فردی که همیشه به گرفتاریهایش چسپیده به آنها اجازه نمی دهد از ذهنش خارج شوند، و  پخش کردن غم واندوهش را برای خود عار نمی داند، در نتیجه ارتباط تنگاتنگ با اطرافیان را از دست می دهد.  در حالی که انسان باید به دیگران این  فرصت را بدهد که آنچه را  در دل دارند تخلیه کنند، به سخنشان گوش کند وبا آنان با ملاطفت رفتار نماید. وهمه ی این کارها را با مواظبت ودقت انجام دهد، تا موجب تحریک و بدتر شدن طرف مقابل نشود؛ زیرا غم واندوه نمی گذارد که انسان در حالت روانی متعادلی به سر برد ، و باعث می شود احساسات بر عقل آدمی غلبه کند.

10- زبان باز:  برای بسیاری از مردم بیان  کارها و موفقیت هایشان پیش مردم، احساس شیرین ولذتبخشی دارد ، وقتی جایی می نشینند می گویند: چنین وچنان کردم و از جوانمردیها وکارهای قهرمانانه گذشته خود می گویند ، تا جایی که در نظر دیگران مسخره و حقیر جلوه می نمایند . کارهای والا نیازی به جار زدن ندارند بلکه خود را با تأثیرات مثبتی که در زندگی فرد و اطرافیانش  می گذارند، نشان می دهند.

11- دزد پنهان: کسی که تمام فضل وکمالات را به خود و کارو تلاشش نسبت می دهد و حق  دیگران را در بیان موفقیت ها و دستاوردهایی که داشته و وظایفی که انجام داده اند ، ضایع می کند.

پس اگر می خواهی تنها در صومعه ای پر از نفرت دیگران از خودت و جهل به عیب هایت زندگی کنی،  مانند یکی از شخصیت های بالا باش!

 

مترجم: عبید الله

سايت خانواده خوشبخت

BlestFamily.Com


بازگشت به ابتدا

بازگشت به نتايج قبل

 

ارسال مقاله به دوستان

چاپ مقاله

 

     

  معرفي سايت به دوستان  |   درباره ما   |  تماس با ما

All Rights Reserved For BlestFamily.com © 2010

كليه حقوق مادي و معنوي سايت محفوظ است.