Thu, 10 Apr 2025پنجشنبه 21 فروردين 1404
 
كليپهاي صوتي و تصويري: 599
تعداد كل مقالات : 2523
تعداد كل بازديدها تاكنون : 9466235
 
 
 

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: (إذا دعا الرجل امرأته إلي فراشه فلم تأته فبات غضبان عليها لعنتها الملائکة حتي تصبح) «هرگاه مرد از همسرش خواست تا در بسترش حاضر شود و همسرش امتناع ورزيد و شوهرش از او خشمگين شد، ملائکه تا صبح او را لعنت مي‌کنند». متفق عليه : بخاری (5194)، مسلم (1436) و در حديثي ديگر مي‌فرمايد : (إذا دعا الرجل زوجته لحاجته فلتأته و إن کانت علي التنور) «هرگاه مرد همسرش را براي نيازش فرا خواند، بايد نزد او برود اگرچه بر تنور باشد (مشغول پخت و پز باشد)». ترمذی (1170)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: (لايحل للمرأة أن تصوم و زوجها شاهد إلا بإذنه) «جايز نيست که زن در حضور شوهرش روزه بگيرد مگر به اجازه او».بخاری (5195)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: (ولاتنفق امرأة شيئا من بيت زوجها، إلا بإذن زوجها، قيل و لا الطعام؟ قال : ذلک أفضل أموالنا) «زن نبايد از مال شوهرش مصرف کند، مگر اينکه شوهرش به او اجازه دهد، گفته شد حتي غذا؟ فرمود : آن بهترين اموالمان است».[صحیح ابن ماجه 1875]

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: (فحقکم عليهن ألا يوطئن فرشکم من تکرهون، و لايأذن في بيوتکم لمن تکرهون) «حق شما بر زنانتان اين است که ناموستان را حفظ کنند و کسي را که دوست نداريد به خانه‌هايتان راه ندهند»

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : (خير النساء من تسرک إذا أبصرت، و تعطيک إذا أمرت، و تحفظ غيبتک في نفسها و مالک) «بهترين زنان زني است که وقتي به او نگاه مي‌کني، تو را خوشحال ووقتي که به او امر مي‌کني تو را اطاعت کند و در غياب تو حافظ خود و مال شما باشد». [صحیح ابن ماجه 3299].

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم مي‌فرمايد : (والمرأة راعية في بيت زوجها و مسئولة عن رعيتها) «وزن در خانه شوهرش نگهدار و در برابر زيردستانش مسئول است». متفق عليه : بخاری (893)، مسلم (1829).

******************

مشاهده كل احاديث

 
 
 

اسلام - قرآن و تفسیر
نوار اسلام
سایت جامع فتاوای اهل سنت
مهتدین
عصر اسلام
دائرة المعارف شبکه اسلامی
اسلام تيوب
اخبار جهان اسلام
سایت بیداری
کتابخانه
پاسخ به شبهات دینی
اسلام هاوس

چگونه با بچه های موذی رفتار کنیم؟

چگونه با بچه های موذی رفتار کنیم؟

 

موذی بودن کودک، مشکلی است که صدای هر خانواده ای را در می آورد، و غالباً باعث بسیاری از مشکلات برای خانواده می شود، در خیابان یا با همسایه ها یا در مدرسه، با همکلاسی هایش یا در باشگاه با دوستانش .

بچه موذی چه بچه ای است؟

نمی توانیم برای هر بچه ای که شلوغ باشد یا هنگام بازی با همسالان سر وصدا و فریاد و اذیت به پا کند

یا حتی اگر با آنان با صدای بلند صحبت کند، یا اسباب بازی برادر یا دوستش را  را بردارد یا آنها را کتک هم بزند ،از کلمه موذی استفاده کنیم. بلکه بچه ی موذی ، کودکی است که اطرافیان همیشه در ارتباط با وی احساس مشکل می کنند و معلمان و همسالان و همسایه ها ونزدیکانش وحتی والدین از او گله دارند.

یعنی اواعصاب اطرافیان به خصوص معلمان و پدر ومادرش را تحریک می کند ، طوری که معلمان مجبور می شوند با او به تندی برخورد کنند تا آرامش کنند و همسالان و یا همسایگان را  در خیابان اذیت نکند.... و به این نتیجه رسیده اند که تندی با او برای رهایی از شر اذیتش کافی نیست.

ویژگی های کودک موذی

ویژگی های زیر را برای چنین کودکانی ذکر کرده اند. تمرکز ندارد،بسیار درجایی که هست حرکت می کند و همیشه برانگیخته نامنظم است، داد و فریاد و غوغا و تشئیش به پا می کند، سریع و با صدای بلند سخن می گوید، ... بسیار عجول است و حرف دیگران را قطع می کند، قبل از اینکه سؤال از او تمام شود جوابش را داده است، گاهی هم در کارهای دیگران دخالت می کند، ویژگی مهمش این است که از نظر عاطفی تعادل ندارد و به سرعت مزاجش از خوشحالی و سرور به عصبانیت و غم تغییر می کند.

کودک موذی به راستی در مدرسه وخانه ، خیابان و باشگاه و برای تمام اطرافیان دردسر ساز و اذیت کننده است و گاهی مشاهده می کنیم که رفتار کودک فقط در منزل و با والدین موذیانه است در حالی که رفتارش با همکلاسی ها و معلمان درمدرسه بسیار خوب و مودبانه و نیکو است.

گاهی درست عکس این اتفاق می افتد، یعنی کودک در مدرسه موذی است و همکلاسی ها و معلمان از او شکایت دارند ، که این امر باعث تعجب والدین می گردد و شاید گفته دیگران را باور نکنند، زیرا کودکشان در خانه بسیار ارام است.

چرا کودک موذی می شود؟

روانشناسان و روانپزشکان بر این نکته تأکید دارند که موذی بودن کودک نشانه بیماری او نیست، بلکه رفتاری است که نشان دهنده این است که کودک از چیزی می ترسد یا نگران است یا برایش سخت است.

-          گاهی این رفتار موذیانه به شدت ترسی برمی گردد که کودک از والدین یا از یکی از آندو دارد یا با او به تندی رفتار می کنند و برای هر اشتباه کوچک یا بزرگی تنبیه می شود.

-         در بعضی از مواقع این حالت به خاطر ترس کودک از مدرسه و معلمانش به خاطر سطح درسی ضعیف یا بیعلاقگی به ادامه تحصیل اتفاق می افتد....

-         بعضاً هم این مشکل به علت درگیری ها و مشاجرات دائمی بین پدر و مادر و نبود فضایی گرم و عاطفی در خانه و عدم احساس امنیت در کودک پیش می آید.

-         گاهی نیز به  دلیل محبت بیش از حد معمول پدر و مادر نسبت به فرزند و اجابت تمام خواسته های وی از سوی آنان است.

-         موذی بودن کودک در برخی موارد به بعضی از عوامل روانی بر می گردد که از آنها رنج می برد ، عواملی مانند احساس کمبود، پایین بودن سطح اجتماعی یا سعی در اثبات خود .

-         بعضی از دلایلمربوط به سلامت پزشکی هم در این مشکل دخیل اند از جمله نبود تحرک و فعالیت در کودک، و منفعل بودن او.

 راه چاره

-         عیب جویی نکردن و مسخره نکردن و عدم تحقیر کودک از سوی والدین ، تا احساس نقص و کمبود یا سختی نکند.

-         عدم انفعال والدین و تحریک نشدن آنها و پناه نبردن فوری به تنبیه بدنی به هنگام اشتباه کودک، بلکه باید والدین در چنین حالتی او را با آسان گیری و نرمی و تسامح در خانه نصیحت کنند.

-         کمک کردن به کودک برای کنترل خود از طریق برنامه خودکنترلی که شامل گذاشتن جلساتی با روانپزشک یا با یکی از مربیان خبره است، تا به بچه آموزش دهند که در شرایط خاص چگونه بر خود مسلط باشد.

-         افراط نکردن در برآورده سازی فوری تمام خواسته های کودک،: بر والدین لازم است که بعضی از درخواست های کودک خود را عمداً به تأخیر بیندازند تا به پناه بردن به اذیت و گریه و عصبانیّت برای برآورده کردن خواسته هایش، عادت نکند.

-         تشویق بچه برای پر کردن اوقات بیکاری و فراغت،با بازی با همسالان و همکلاسی ها و آموزش داد و ستد و احترام  گذاشتن به دیگران به او.

-         پیگیری مستمرّ و دائم احوال و رفتار کودک در مدرسه با همکلاسی ها و معلمان از جانب خانواده و دخالت به موقع، عاقلانه ، حکیمانه و آرام، در صورت وجود هر گونه مشکل رفتاری در کودک.

-         کوتاهی نکردن در مراجعه به متخصص روانشناس یا روانپزشک برای کمک خواستن از او در انتخاب بهترین راه تعامل با کودک موذی.

مجله الوعی الاسلامی شماره 464

 

مترجم: عبید الله

سايت خانواده خوشبخت

BlestFamily.Com


بازگشت به ابتدا

بازگشت به نتايج قبل

 

ارسال مقاله به دوستان

چاپ مقاله

 

     

  معرفي سايت به دوستان  |   درباره ما   |  تماس با ما

All Rights Reserved For BlestFamily.com © 2010

كليه حقوق مادي و معنوي سايت محفوظ است.