Thu, 10 Apr 2025پنجشنبه 21 فروردين 1404
 
كليپهاي صوتي و تصويري: 599
تعداد كل مقالات : 2523
تعداد كل بازديدها تاكنون : 9465906
 
 
 

پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود: (لعل رجلا يقول ما يفعل بأهله، و لعل امرأة تخبر بما فعلت مع زوجها، فأرم القوم، فقلت إي و الله يا رسول الله، إنهن ليفعلن و إنهم ليفعلون، فقال صلی الله علیه وسلم  : فلا تفعلوا، فإنما مثل ذلک کمثل شيطان لقي شيطانة في طريق فغشيها و الناس ينظرون). «شايد در ميان شما مردي باشد که آنچه را با زنش انجام داده بگويد، و يا زني باشد که آنچه را با شوهرش انجام داده تعريف کند!؟ مردم ساکت شدند، گفتم : به خدا قسم اي رسول الله! زنان اين کار را مي‌کنند و مردان هم اين کار را مي‌کنند، پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : اين کار را نکنيد چون اين کار مانند کار شيطان نري است که شيطان ماده‌اي را در راه مي‌بيند و در حاليکه مردم به آنها نگاه مي‌کنند با او آميزش مي‌کند».[آداب الزفاف 72]

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: (إذا دعا الرجل امرأته إلي فراشه فلم تأته فبات غضبان عليها لعنتها الملائکة حتي تصبح) «هرگاه مرد از همسرش خواست تا در بسترش حاضر شود و همسرش امتناع ورزيد و شوهرش از او خشمگين شد، ملائکه تا صبح او را لعنت مي‌کنند». متفق عليه : بخاری (5194)، مسلم (1436) و در حديثي ديگر مي‌فرمايد : (إذا دعا الرجل زوجته لحاجته فلتأته و إن کانت علي التنور) «هرگاه مرد همسرش را براي نيازش فرا خواند، بايد نزد او برود اگرچه بر تنور باشد (مشغول پخت و پز باشد)». ترمذی (1170)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: (لايحل للمرأة أن تصوم و زوجها شاهد إلا بإذنه) «جايز نيست که زن در حضور شوهرش روزه بگيرد مگر به اجازه او».بخاری (5195)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: (ولاتنفق امرأة شيئا من بيت زوجها، إلا بإذن زوجها، قيل و لا الطعام؟ قال : ذلک أفضل أموالنا) «زن نبايد از مال شوهرش مصرف کند، مگر اينکه شوهرش به او اجازه دهد، گفته شد حتي غذا؟ فرمود : آن بهترين اموالمان است».[صحیح ابن ماجه 1875]

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: (فحقکم عليهن ألا يوطئن فرشکم من تکرهون، و لايأذن في بيوتکم لمن تکرهون) «حق شما بر زنانتان اين است که ناموستان را حفظ کنند و کسي را که دوست نداريد به خانه‌هايتان راه ندهند»

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : (خير النساء من تسرک إذا أبصرت، و تعطيک إذا أمرت، و تحفظ غيبتک في نفسها و مالک) «بهترين زنان زني است که وقتي به او نگاه مي‌کني، تو را خوشحال ووقتي که به او امر مي‌کني تو را اطاعت کند و در غياب تو حافظ خود و مال شما باشد». [صحیح ابن ماجه 3299].

******************

مشاهده كل احاديث

 
 
 

اسلام - قرآن و تفسیر
نوار اسلام
سایت جامع فتاوای اهل سنت
مهتدین
عصر اسلام
دائرة المعارف شبکه اسلامی
اسلام تيوب
اخبار جهان اسلام
سایت بیداری
کتابخانه
پاسخ به شبهات دینی
اسلام هاوس

مودّت و رحمت! .... زوج های عزیزخود را از چهار محور بدبختی دوری کنید

مودّت و رحمت! .... زوج های عزیزخود را از چهار محور بدبختی دوری کنید

 

الله تعالی در کتاب شکوهمندشان می فرمایند:" " ومـن آيـاته أن خلـق لكـم من أنفسكـم أزواجـا و جعـل بينكـم مـودة و رحمـة " (واز نشانه های عظمت او این است که همسرانی از جنس خودتان برای شما قرار داده و بین شما(دو جنس زن وشوهر) مودّت و رحمت قرار داد. ) صدق الله العظيم

هرکس در این آیه دقت کند  بدون تردید نه تنها  نزدیکی معانی و مضامین بلند این آیه شریفه را  به همدیگر در می یابد ، بلکه  تا حدودی متوجه قدر و منزلت رفیعی که خداوند به رابطه ازدواج وزناشویی عطا فرموده است نیز می گردد.

ما (در این بحث) بر مودّت و رحمت تکیه می کنیم ، چیزی که خداوند آن را خاصّ این ارتباط قرار داده و آن را از دیگر روابط انسانی متمایز نموده است. به راستی آیا ما در رابطه زناشوییمان با مودّت و رحمت با یکدیگر رفتار می کنیم؟

برنامه ای را از شبکه ماهواره ای «إقرأ»  در مورد همین موضوع اجتماعی فوق العاده مهّم  دنبال می کردم خانم مجری رو به زن وشوهرها کرد و برنامه را با این هشدار به پایان رساند که :

 مواظب این مربع دردسر ساز باشید که اضلاع آن عبارتند از : جنبه مادی یا قوامت به معنای قرآنی آن، اشتغال در بیرون از خانه که امروزه، راهی است که  زن وشوهر ناگزیر از رفتن آن شده اند، به اضافه بچه دار شدن که هدف ازدواج است و بالاخره ارتباط جنسی بین طرفین (زن وشوهر).

برای توضیح بیشتر درباره این نکات  چهارگانه، که آشکارا باعث بسیاری از اختلافات گوناگونی شده اند که در کانون های حفاظت و آموزش خانواده به آنها پرداخته میشود،  باید نکته اساسی وکلیدی را گنجاند و آن این است که این اختلافات از حالتی تا حالت دیگر متفاوت هستند بنابراین تعمیم احکام واستنتاج ها به تمام حالات بسیار دشوار است.

 هنگام پرداختن به پایه اول اختلافات یعنی قوامت وسرپرستی مرد یا جنبه مادی، مسئله ای که غالباً هم اولین مشکل است، می پردازیم ، کسی تردیدی ندارد که این کار (تأمین درآمد خانواده)، یکی از وظایف مرد است، در نتیجه مرد حقّ دست درازی به هیچ قسمتی از درآمد همسرش را ندارد،  چه حقوق باشد یا ارث یا هرچیز دیگر ، مگر با اجازه خود او. و  امروزه این حالت در شرایطی که زن در خارج خانه مشغول کار باشد رایج است .

به این نکته هم اشاره کنیم که زن حق دارد که از شوهر بخواهد که در داخل خانه به او کمک کند که این مورد هم اکنون دربین زوج های امروزی شایع است.

و امّا پایه دوم نیز به اوّلی مربوط می شود که آیا مرد با کار همسرش در بیرون موافق است؟ و اگر موافق است آیا شرایطی برای توافقش دارد؟ اکنون شرایط در عصر ما به گونه ای است که بیشتر مردان را وادار به موافقت با اشتغال زن در بیرون کرده است در نتیجه دلیلی برای اینکه بر سر این موضوع دچار اختلاف شوند وجود ندارد و بدون اینکه وارد توضیحات و جزئیات شویم ، (می گوییم) که زن وشوهر باید از این مشکلات چشم پوشی کنند تا خانواده ای برپایه صراحت و احترام متقابل تشکیل دهند.

امّا رکن سوم که فرزندان هستند، که در اینجا دو مشکل پیش می آید( اول اینکه) زوج دارای فرزند نمی شود واگر فرزند داشته باشند ، افق های همکاری مشترک برای تربیت متعادل فرزندان که تمام نیازهای عصر حاضرشان را پاسخگو باشد، چیست؟

و بالاخره رکن آخر وچهارم ،روابط جنسی بین زن وشهر و تلاطمات و تغییراتی که بر سر آن می آید.

جدیدترین آمار ها نشان می دهد که این مشکل ابعاد گسترده ای را در بر گفته است که پایه های خانواده را  متزلزل ساخته زیرا از بین رفتن الفت و محبت بین زن وشوهر، روابط زناشویی و جنسی  و به خصوص لذت آن را نیز  تحت الشعاع قرار میدهد و کم کم، شکاف بین زوجین رشد می کند تا اینکه به مشکلات منجر به طلاق ختم می شود.

در این حالت باید زن ومرد در حل مشکل خود همکاری کنند، حتی اگر نیاز باشد ، به متخصصی که نقشی در حل اینگونه مشکلات دارد مراجعه نمایند.

·        ما نه به عنوان یک متخصص بلکه به طور کلی به این مسئله  می نگریم . و تا  این پیوند محکمی که خداوند بین بنی نوع بشر تشریع فرموده(یعنی ازدواج زن ومرد) هست ،  می توانیم مشکلات آن را نیز به دور از کجروی هایی  که امروزه بین ما ظاهر شده و خداوند هرگز  به آن دستور نداده ،چاره کنیم. ازدواج رابطه ای است که نیاز به وجود دو عنصر مودّت و رحمت دارد  و در حالتی که این رابطه روبه ضعف می نهد، زن و شوهر هردو باید طبق مسؤولیت ووضعیت  خود بکوشند تا این رابطه را نجات دهند، و آن را از گسستن حفظ نمایند، به خصوص اگر فرزندی هم داشته باشند. اکنون همان چیزی را که در ابتدای سخنمان عرض کردیم تکرار می کنیم وبه همه زوج ها می گوییم : مواظب  مربع بدبختی و دردسر ساز  باشید که  باعث متلاشی شدن خانواده و  شکسته شدن پایه های آن که خداوند با مودت و رحمت بنا نهاده است می گردد.

نظر نویسنده : عز الدین بن محمد الغزاوی

 

مترجم: عبید الله

سايت خانواده خوشبخت

BlestFamily.Com


بازگشت به ابتدا

بازگشت به نتايج قبل

 

ارسال مقاله به دوستان

چاپ مقاله

 

     

  معرفي سايت به دوستان  |   درباره ما   |  تماس با ما

All Rights Reserved For BlestFamily.com © 2010

كليه حقوق مادي و معنوي سايت محفوظ است.