Thu, 10 Apr 2025پنجشنبه 21 فروردين 1404
 
كليپهاي صوتي و تصويري: 599
تعداد كل مقالات : 2523
تعداد كل بازديدها تاكنون : 9466208
 
 
 

از ابن عباس رضی الله عنه  روايت است : زن ثابت بن قيس بن شماس نزد پيامبر صلی الله علیه وسلم  آمد و گفت : اي رسول خدا! من نسبت به دين و اخلاق ثابت ايرادي ندارم، ولي از کفران و ناسپاسي با او مي‌ترسم – چون او را دوست ندارم - پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود: (فتردين عليه حديقته) «آيا باغش را به او پس مي‌دهدي؟ گفت : بله، پس باغ را به او پس داد، پيامبر صلی الله علیه وسلم  به ثابت دستور داد تا از او جدا شود».بخاری (5276)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: (ثلاث جدهن جد، و هزلهن جد : النکاح و الطلاق و الرجعة) «سه چيز است که شوخي و جدي در آنها، جدي است : نکاح، طلاق و رجوع کردن».ابوداود (2180)

******************

از عبدالله بن زمعه روايت است که گفت : از پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود: (يعمد أحدکم فيجلد امرأته جلد العبد فلعله يضاجعها من آخر يومه) «بعضي از شما همسرشان را مانند برده شلاق مي‌زنند، در حاليکه شايد در آخر همان روز با او همبستر شوند».متفق عليه : بخاری (4992)، مسلم (2855)

******************

 پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : (أيما امرأة سألت زوجها الطلاق من غير ما بأس فحرام عليها رائحة الجنة) «هر زني که بدون سبب از شوهرش تقاضاي طلاق کند، بوي بهشت بر او حرام است». ترمذی (1199) و در حديثي ديگر مي‌فرمايد : (المختلعات هن المنافقات) «زناني که خلع مي‌کنند (تقاضاي طلاق مي‌کنند) منافق‌اند».[صحیح ابن ماجه 6681]

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود: (لعل رجلا يقول ما يفعل بأهله، و لعل امرأة تخبر بما فعلت مع زوجها، فأرم القوم، فقلت إي و الله يا رسول الله، إنهن ليفعلن و إنهم ليفعلون، فقال صلی الله علیه وسلم  : فلا تفعلوا، فإنما مثل ذلک کمثل شيطان لقي شيطانة في طريق فغشيها و الناس ينظرون). «شايد در ميان شما مردي باشد که آنچه را با زنش انجام داده بگويد، و يا زني باشد که آنچه را با شوهرش انجام داده تعريف کند!؟ مردم ساکت شدند، گفتم : به خدا قسم اي رسول الله! زنان اين کار را مي‌کنند و مردان هم اين کار را مي‌کنند، پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : اين کار را نکنيد چون اين کار مانند کار شيطان نري است که شيطان ماده‌اي را در راه مي‌بيند و در حاليکه مردم به آنها نگاه مي‌کنند با او آميزش مي‌کند».[آداب الزفاف 72]

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: (إذا دعا الرجل امرأته إلي فراشه فلم تأته فبات غضبان عليها لعنتها الملائکة حتي تصبح) «هرگاه مرد از همسرش خواست تا در بسترش حاضر شود و همسرش امتناع ورزيد و شوهرش از او خشمگين شد، ملائکه تا صبح او را لعنت مي‌کنند». متفق عليه : بخاری (5194)، مسلم (1436) و در حديثي ديگر مي‌فرمايد : (إذا دعا الرجل زوجته لحاجته فلتأته و إن کانت علي التنور) «هرگاه مرد همسرش را براي نيازش فرا خواند، بايد نزد او برود اگرچه بر تنور باشد (مشغول پخت و پز باشد)». ترمذی (1170)

******************

مشاهده كل احاديث

 
 
 

اسلام - قرآن و تفسیر
نوار اسلام
سایت جامع فتاوای اهل سنت
مهتدین
عصر اسلام
دائرة المعارف شبکه اسلامی
اسلام تيوب
اخبار جهان اسلام
سایت بیداری
کتابخانه
پاسخ به شبهات دینی
اسلام هاوس

ترس از مدرسه، دردسری برای خانواده ها

ترس از مدرسه، دردسری برای خانواده ها

 

-         متخصصان: این مشکل ساده ای است امّا بی توجهی به آن در بعضی موارد باعث بیماریهای خطرناکی خواهد شد.

-         مادر از دکتر مهم تر است و حرف زدن او در باره خوبیهای مدرسه و دعوت از کودک برای سر زدن به مدرسه ، راه حل مشکل است.

-         متخصصان خانواده ها را به تبادل تجربیات جهانی بین والدین و کندوکاو در باره این مسئله سفارش می کنند.

در ابتدای هر سال تحصیلی جدید، بحرانی به نام «ترس کودک از مدرسه» در خانواده ظاهر می شود که کودک از وارد شدن به جامعه ای که تک تک اعضایش (یعنی معلّم و همکلاسی ها و درس خواندن و صبح زود از خانه بیرون رفتن و غیره) که برای زندگی او- که عادت به زیستن در خانه و در جهانی کاملاً مستقل دارد – تازگی دارند، می ترسد.

مشکل هنگامی پیچیده تر می شود که، بچه در دوران قبل از مدرسه به مهد کودک یا دوره پیش دبستانی نرفته باشد.

هرچند متخصصان، ترس از مدرسه را بیماری به شمار می آورند امّا تأکید می کنند که علاج آن بسیار سهل و ساده بوده و به هیچ وجه پیچیده نیست که می توان با در پیش گرفتن چند راهکار پنهانی از طرف خانواده آن را را به طور کامل درمان کرد.

برای روشنتر شدن جوانب امر، دکتر ابتسام عطیه استاد و رئیس تربیت روانی دانشکده دختران دانشگاه الأزهر مصر می گوید این نوع از ترس به تصور منفی بر می گردد که  توسط والدین یا نزدیکان، یا وسایل ارتباط جمعی ازدوران طفولیت در ذهن بچه ، نسبت به  معلّم یا مدرسه ایجاد شده است؛ مبنی بر اینکه این دو قادر به ثبت و ضبط رفتارهای نادرست هستند که این مورد معمولاً با جبر دیگری که خانواده بر کودک تحمیل می کند همراه است. کارهای اجباری مانند اوقات مرور درسها و وقت خواب و بیداری ، که همه ی اینها سبب شکل گرفتن تصوری منفی از مدرسه می شود که تصحیح آن بعدها مشکل خواهد بود.

 

مادر خود طبیب است

دکتر ابتسام همچنین اضافه می کند که،  چون مادر نزدیکترین فرد به روح وجان کودک است می تواند به سادگی بر این مشکل فایق آید،یعنی با صحبت کردن  ساده ومداوم از محاسن رفتن به مدرسه،  مانند پیدا کردن دوستان جدید و مختلف، روزانه بیرون رفتن از خانه، و وجود جاهای بازی و فعالیت و تفریح به اضافه اینکه مدرسه کودک را تبدیل به فردی تحصیلکرده و مورد احترام در جامعه تبدیل می کند. امّا درباره معلّم نیز باید به کودک بگوید که او فردی مهربان و بسیار خوب است وکسی را تنبیه نمی کند و برما لازم است که او را دوست داشته باشیم وبا احترام با او رفتار کنیم.

امّا خانم دکتر سهام فتحی استاد روانپزشکی دانشکده پزشکی قاهره می گوید: شکی نیست که ترس کودکان از مدرسه چیزی طبیعی است زیرا مدرسه اوّلین جایی است که کودک را از ارتباط با مادر که نزدیکترین کس اوست یا از کسانی  مانند مادربزرگ که سرپرستی او را برعهده دارند ، دور می کند و به همین دلیل مدرسه -از دید کودک- برایش مکان نامطمئنّی است زیرا اکنون از آغوش خانواده که مدّت زیادی را در آن گذرانده ، جدا شده است.

 

احساس طبیعی

دکتر سهام همچنین می گوید این احساس ترس و عدم اطمینان امری طبیعی است، و نباید آن را پدیده ای بیماریگونه شمرد، چون حتی بزرگترها هم از(رفتن به) جایی که هیچ اطلاعی درباره آن ندارند، واهمه دارند، چه برسد به کودکان؟!

وی می افزاید که ، بچه تنها با امتناع از رفتن به مدرسه یا بهانه آوردن برای نرفتن، ترس خود را نشان نمی دهد بلکه، شیوه های بروز این ترس، مختلف است و ممکن است گاهی به شکل گریه یا شکایت از سردرد یا عصبانیّت باشد یا حتی امکان دارد به شکل شب ادراری ظاهرشودکه طبیعتاً این علایم سبب آزار خانواده می شود. 

خانم دکتر سهام و خانم دکتر ابتسام هر دو در این مورد متفق القولند که کم کردن از شدت این ترس نیازمند توجه ودقّت خاصّ از سوی خانواده است که باید با فراهم کردن فضای مناسب برای کودک و صحبت کردن مداوم ، برایش از خوبی های مدرسه بگویند یا با همراهی با کودک برای دیداری از مدرسه و تشویق او برای دیدار از جایی که او را به انسان بزرگی تبدیل خواهد کرد  و خودش(بدون نیاز به کمک) به آنجا خواهد رفت و خود بر خواهد گشت و خرج روزانه را باخود خواهد برد و روزی از همین مدرسه دکتر، مهندس  یا حتی معلّمی خواهد شد؛ وی را برای مدرسه آماده کنند.

دکتر سهام توجه ما را به این نکته جلب می کند که ضروری است که خانواده ها نگرانی خود از علایم ترس از مدرسه رفتن کودک را آشکار نکنند و باید به گونه ای با این علایم روبرو شوند که گویا پدیده ای کاملاً موقتی بوده وهر چه زودتر از بین خواهد رفت، زیرا بزرگ کردن مسئله، غلبه برآن را مشکل تر خواهد کرد و شاید این کار باعث ابتلای کودک به افسردگی گردد که برای او و زندگیش خطری جدی خواهد بود.

همچنین محمّد سعید مرسی ، متخصص  علوم تربیتی و یکی از مؤلفان کتابهای تخصصی در زمینه مورد بحث ، بر ضرورت  دقت و اهتمام عملی در باره این موضوع تأکید می کند. یعنی باید خانواده ها  به تجارب دیگر والدین در مهار این نوع مشکلات گوش فرا داده، و همچنین  سعی کنند دلیل ترس فرزندانشان از مدرسه را بدانند تا شاید با این سوالات به عنوان مثال پی ببرند که ترس فرزند کوچکتر ناشی از ترس فرزند بزرگتر و کراهت پنهانی وی از مدرسه است ، در نتیجه علاج مشکل از تغییر دیدگاه فرزند بزرگتر شروع میشود نه از فرزند کوچکتر. وی همچنین تأکید می کند که رفتن کودک به مهد یا دوره پیش دبستانی قبل از ورود به مدرسه، تا حدود زیادی به حلّ مشکل ترس از مدرسه کمک می کند، زیرا مهد، بچه را بانشاط بار می آورد .کودک از دست اندرکاران آن سخن بدی نمی شنود و برای او مکانی است پر از چیزهای سحرآمیز ، تخیّل ، رنگهای متنوع ، بازیهای مختلف و داستانها وحکایت های گوناگون بنابر این انتظار خواهد داشت که تصویر مدرسه نیز چنین باشد تا بالاخره  کم کم از آنجا به جهانی کمی جدی تر پای بگذارد.

 

ترجمه :عبیدالله

سایت خانواده خوشبخت

BlestFamily.Com


بازگشت به ابتدا

بازگشت به نتايج قبل

 

ارسال مقاله به دوستان

چاپ مقاله

 

     

  معرفي سايت به دوستان  |   درباره ما   |  تماس با ما

All Rights Reserved For BlestFamily.com © 2010

كليه حقوق مادي و معنوي سايت محفوظ است.