Thu, 10 Apr 2025پنجشنبه 21 فروردين 1404
 
كليپهاي صوتي و تصويري: 599
تعداد كل مقالات : 2523
تعداد كل بازديدها تاكنون : 9465875
 
 
 

 پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود: (يا معشر الشباب من استطاع منکم الباءة فلتزوج، فإنه أغض للبصر و أحصن للفرج، و من لم يستطع فعليه بالصوم، فإنه له وجاء) «اي جماعت جوانان هر کس از شما توانايي ازدواج را دارد ازدواج کند؛ زيرا ازدواج بهتر چشم را (از حرام) مي‌پوشاند و بهتر فرج را (از حرام) محافظت مي‌کند، و کسي که نتوانست (ازدواج کند) بايد روزه بگيرد؛ چون روزه شهوت جنسي او را کم مي‌کند».متفق عليه: بخاری (5066)، مسلم (1400)

******************

از ابوهريره روايت است که: (أن امرأة جائت إلي النبي صلی الله علیه وسلم  فقالت : يا رسول الله، إن زوجي يريد أن يذهب بابني و قد سقاني من بئر أبي عتبة، و قد نفعني. فقال رسول الله صلی الله علیه وسلم  : هذا أبوک، و هذه أمک، فخذ بيد أيهما شئت. فأخذ بيد أمه، فانطلقت به) «زني نزد پيامبر صلی الله علیه وسلم  آمد و گفت : اي رسول خدا! شوهرم مي‌خواهد پسرم را از من بگيرد در حالي که پسرم از چاه ابي عتبه برايم آب آورده و به من کمک کرده است. پيامبر صلی الله علیه وسلم  به پسر فرمود : اين پدرت است و اين هم مادرت، دست هر کدام از آنها را که مي‌خواهي بگير، پس دست مادرش را گرفت، پس مادرش او را با خود برد».ابوداود (2260)

******************

از عمرو بن شعيب از پدرش از جدش روايت است که زني گفت: اي رسول خدا! شکمم ظرف حمل اين پسر بود، و پستانهايم برايش شيردان و آغوشم مأواي او بود، پدرش مرا طلاق داده و مي‌خواهد او را از من بگيرد. پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : (أنت أحق به مالم تنکحي) «تا زماني که ازدواج نکني تو سزاوارتر به پسرت هستي».ابوداود (2259)

******************

از ابن عباس رضی الله عنه  روايت است : زن ثابت بن قيس بن شماس نزد پيامبر صلی الله علیه وسلم  آمد و گفت : اي رسول خدا! من نسبت به دين و اخلاق ثابت ايرادي ندارم، ولي از کفران و ناسپاسي با او مي‌ترسم – چون او را دوست ندارم - پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود: (فتردين عليه حديقته) «آيا باغش را به او پس مي‌دهدي؟ گفت : بله، پس باغ را به او پس داد، پيامبر صلی الله علیه وسلم  به ثابت دستور داد تا از او جدا شود».بخاری (5276)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: (ثلاث جدهن جد، و هزلهن جد : النکاح و الطلاق و الرجعة) «سه چيز است که شوخي و جدي در آنها، جدي است : نکاح، طلاق و رجوع کردن».ابوداود (2180)

******************

مشاهده كل احاديث

 
 
 

اسلام - قرآن و تفسیر
نوار اسلام
سایت جامع فتاوای اهل سنت
مهتدین
عصر اسلام
دائرة المعارف شبکه اسلامی
اسلام تيوب
اخبار جهان اسلام
سایت بیداری
کتابخانه
پاسخ به شبهات دینی
اسلام هاوس

برای اینکه پسرت نماز جمعه را دوست داشته باشد، چکار می کنی؟

برای اینکه پسرت نماز جمعه را دوست داشته باشد، چکار می کنی؟

 

معلّم و مربّی عزیز.... برای اینکه بتوانی بچه ات را به رفتن به نماز جمعه عادت دهی ، باید از همان دوران طفولیت او را با خود به مسجد ببری .

امّا مشکلاتی که فرزند کوچکت با آن روبرو است عبارتند از :

1.     نفهمیدن گفته های خطیب(امام جمعه)

2.     سکوت و صحبت نکردن بچه به مدّت نیم ساعت یا بیشتر

3.     برنامه مسجد(خطبه) برای کودک هفت ساله چندان جذاب نیست! پس پدر باید چه کند؟ و چگونه از همان ابتدا کودکش را به نماز جمعه عادت دهد؟!

 

ده راهکار برای عادت دادن پسرت به پایبندی به شرکت در نماز جمعه

1.     فکر مسجد رفتن را برای بچه جذاب کنید ، در مسیر رفتن به مسجد به مغازه بقالی یا بازارچه ی نزدیک مسجد سری بزنید و هر بار که با شما نماز جمعه می خواند ، هدیه ای برایش بخرید. 

2.     با او کودک دیگری را هم بیاورید، مثلاً گاهی برادر کوچکترش، همسایه، یا دوستش را با او همراه کنید تا در راه همدمی داشته باشد و با او سرگرم شود. البته فراموش نکنید که آداب ورود به مسجد را به آنان یاد دهیید تا این رفاقت به مشکل و اذیت مردم تبدیل نشود.!!

3.     فرصت رفتن فرزندت را برای بهبود زبان عربی او ، غنیمت بدان و کتاب مخصوصی برای نماز جمعه برایش طراحی کن و به شرح زیر آن را تقسیم بندی نما:

واژهای جدید: [نستعينه، نستهديه، شرور أنفسنا، سيئات أعمالنا]

4.     برای آوردن هر کلمه ی جدید فرزندت را تشویق کن ، برچسب های مخصوصی برایش بخر وهر بار که کلمه ی تازه ای پیشت آورد یک بر چسب برایش بچسبان

5.     هربار که تعداد برچسب ها به ده رسید برایش هدیه ی خوبی بخر!!

6.     با او درباره ی موضوع خطبه گفتگو کن ... از او بپرس که خطیب جمعه چه گفت؟ ... که شاید معنی سخنش را درک نکرده باشد، در این صورت، دوباره معنای خطبه را برایش توضیح بده

7.     رفتن خود به مسجد را با نوعی از تفریح همراه کن!! مثلاً از دوچرخه استفاده کن ، بگذار فرزندت سوار دوچرخه شود و خودت نزدیک او حرکت کن ، وفرزندت تا رسیدن به مسجد با تو باشد.

8.     با او مسابقه ی اجر و پاداش ترتیب بده ..مثلاً بگو امروز می خواهیم تعداد نیکی هایمان را بشماریم و بعد تعداد قدم هایی را که به طرف مسجد بر می دارید باهم بشمارید.

9.     وقتی که خطبه تمام شد، او را باخود ببر تا به خطیب جمعه سلام وعرض ادب کند، و با دوستانت که آنجا هستند، آشنا شود.. بعداز آن نام دوستانت یا اسم امام جماعت را از او بپرس و و هر بار نام یکی را دانست یک عدد شکلاتی را که از قبل به این منظور در جیبت گذاشته بودی به او تقدیم کن.

10.            به کودکت اجازه بده که در صورت امن بودن حیاط مسجد و بلند بودن دیوارهای آن ، ، کمی در آنجا با بچه ها بازی کند، امّا در این اثنا چشم از او برندار.

تربیت فرزند لذتبخش است . مربی عزیز ...ما برای اینکه بتوانیم نسلی از فرزندان صالح ونیکوکار تربیت کنیم بایدعقل خویش را به کار اندازیم و از انواع فکر های خلاقانه و نوآورانه استفاده  کنیم. 

این را هم هرگز فراموش نکن که از تو درباره زیردستانت سؤال خواهد شد و وظیفه تو است که فرزندت را به شرکت در نماز جمعه عادت دهی.

 

ترجمه: عبیدالله

سایت خانواده خوشبخت

BlestFamily.Com 


بازگشت به ابتدا

بازگشت به نتايج قبل

 

ارسال مقاله به دوستان

چاپ مقاله

 

     

  معرفي سايت به دوستان  |   درباره ما   |  تماس با ما

All Rights Reserved For BlestFamily.com © 2010

كليه حقوق مادي و معنوي سايت محفوظ است.