Thu, 10 Apr 2025پنجشنبه 21 فروردين 1404
 
كليپهاي صوتي و تصويري: 599
تعداد كل مقالات : 2523
تعداد كل بازديدها تاكنون : 9465918
 
 
 

پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود: (أحق ما أوفيتم من الشروط، أن توفوا به ما استحللتم به الفروج) «سزاوارترين شروطي که بايد به آن وفا کنيد شروط نکاح است». متفق عليه : بخاری (5151)، مسلم (1418)

******************

از انس بن مالک رضی الله عنه  روايت است : (أن عبدالرحمن بن عوف جاء إلي رسول الله صلی الله علیه وسلم  و به أثر صفرة فسأله رسول الله صلی الله علیه وسلم  فأخبره أنه تزوج امرأة من الأنصار، قال: کم سقت لها؟ قال : زنة نواة من ذهب، قال رسول الله صلی الله علیه وسلم  أولم ولو بشاة) «عبدالرحمن بن عوف نزد پيامبر صلی الله علیه وسلم  آمد در حاليکه آثار زردي (زعفران يا حنا) بر او ديده مي‌شد، پيامبر صلی الله علیه وسلم  از حال او پرسيد، (عبدالرحمن بن عوف) در پاسخ گفت که با زني از انصار ازدواج کرده است. پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : چقدر مهريه برايش قرار داده‌اي؟ گفت به اندازه وزن يک هسته خرما طلا، پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : وليمه بده اگرچه گوسفندي باشد». متفق عليه : بخاری (5153)، مسلم (1427)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم وقتي ازدواج کسی را تبريک مي‌گفت مي‌فرمود : (بارک الله لکم و بارک عليکم، و جمع بينکما في خير) «خداوند خودتان و ازدواجتان را پربرکت و اجتماعتان را پرخير کند». ابن ماجه (1905)

******************

از ابن عباس روايت است: (أن جارية بکراً أتت النبي صلی الله علیه وسلم  فذکرت له أن أباها زوجها و هي کارهة، فخيرها النبي -صلى الله عليه وسلم). «دختري (بکر) نزد پيامبر صلی الله علیه وسلم  آمد وبه او گفت که : پدرش بدون رضايتش، او را به عقد کسي درآورده است، پيامبر صلی الله علیه وسلم  او را (در فسخ عقد) اختيار داد». صحیح ابن ماجه (4711)

******************

از خنساء بنت خدام أنصاري روايت است: (أن أباها زوجها و هي ثيب، فکرهت ذلک، فأتت رسول الله -صلى الله عليه وسلم- فرد نکاحها). «او بيوه بود و پدرش بدون رضايت او، او را به عقد کسي درآورد، نزد پيامبر صلی الله علیه وسلم  رفت و نکاحش را باطل کرد». مسلم (886)

******************

 پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : (لاتنکح الأيم حتي تستأمر، ولاتنکح البکر حتي تستأذن، قالوا : يا رسول الله و کيف إذنها؟ قال : أن تسکت) «بيوه تا از او دستور نگرفتند ازدواج داده نشود، و دوشيزه هم تا از او اجازه گرفته نشود، به ازدواج کسي داده نشود. گفتند : اي رسول خدا، اجازه (رضايت) بکر چگونه است؟ فرمود : اين است که ساکت بماند». صحیح ابن ماجه (2100)

******************

مشاهده كل احاديث

 
 
 

اسلام - قرآن و تفسیر
نوار اسلام
سایت جامع فتاوای اهل سنت
مهتدین
عصر اسلام
دائرة المعارف شبکه اسلامی
اسلام تيوب
اخبار جهان اسلام
سایت بیداری
کتابخانه
پاسخ به شبهات دینی
اسلام هاوس

هدیه دادن زن وشوهر و تأثیر آن در تجدید دوست داشتن

هدیه دادن زن وشوهر و تأثیر آن در تجدید دوست داشتن

 

نویسنده: تهانی السالم

در زندگی مشترک، محبت بین زوجین با روشهایی گوناگون قابل نوشدن و تجدید است که یکی از راههای افزایش محبّت بین زن وشوهر، هدیه دادن است. به خصوص وقتی که به روشی جذّاب و عاشقانه انجام گیرد که حاکی از عمق محبّت وصفا و وفاداری قلبی زن وشوهر به یکدیگر است. که زیباترین حالت آن هنگامی است که به طور ناگهانی و غافلگیر کننده به همسر تقدیم شود و برای طرفین چشم روشنی (به یادماندنی) باشد. یکی دیگر از امتیازات هدیه دادن، این است که محبت را در دلها بیشتر می کند؛ همانگونه که در حدیث شریف آمده: ((تهادُوا تحابوا)):((به یکدیگر هدیه بدهید تا یکدیگر را دوست بدارید)).هدیه، پیوندهای همسران را محکمتر و مشکلات بینشان را کمتر می کند، این مقاله، با هدف بیشتر شدن عشق و محبّت بین همسران، به موضوع هدیه دادن پرداخته است،به امید تحقق آنها :

فضیلت هدیه دادن

در ابتدا از نظرات دکتر محمّد بن عبدالرحمن المقرن "قاضی دادگستری" استفاده می کنیم، ایشان اهمیت هدیه دادن بین همسران را اینچنین تشریح می کند:«هدیه زمان مشخصی ندارد، بلکه برحسب شرایط و به مناسبت های مختلف و گاه وبیگاه، نه به طور دائم باید وجود داشته باشد، تا عامل غافلگیر کردن و خوشحالی زیاد از دریافت آن از بین نرود ؛ و چند مدت یک بار انجام شود، در مناسبتهایی که هدیه جای خود دارد یا گاهی بدون مناسبت می توان هدیه داد.در این شکّی نیست که این کار بزرگترین تأثیر را در روح انسان دارد ، زیرا شادی و سرزندگی را در قلب به وجود می آورد، و بدون تردید پیوند های محبت و دوستی را مستحکم می کند، پس چه زیباست که زن وشوهر به یکدیگر هدیه بدهند؛پیامبر صلّی الله علیه وسلّم بارها هدیه داده و خود نیز از دیگران هدیه گرفته است، که روایات واخبار در باره ی فضیلت و عظمت جایگاه هدیه دادن (در درین ما) آنقدر زیاد است که به حد تواتر رسیده اند، بنابر این بسیار شایسته و برازنده است که همسران به یکدیگر هدیه بدهند.»

 

هدیه دادن به یکدیگر نشانه ی محبت است

دکتر مقرن سپس چنین توضیح می دهد:«بدون شکّ کسی که هدیه می دهد، انتظار ندارد که طرف مقابل دربرابر هدیه اش به او قیمت یا مشابه آن یا خود هدیه را به  او  برگرداند ؛ زیرا کسی که چیزی را به فردی هبه کند (بدهد) و سپس آن را پس گیرد، طبق فرموده ی پیامبر صلی الله علیه و سلّم به سگی می ماند که نشخوار و استفراغ خود را می خورد،پس باید هدیه دهنده هنگام دادن هدیه این حقیقت را در ذهن خود حاضر کند و به یاد آورد. پس اگر یکی از زوجین به دیگری هدیه داد و دیگری در مقابل، چیزی به او تقدیم نکرد ، دیگر این مطلب بر هدیه دهنده تأثیری نخواهد داشت، زیرا او این کار (را تنها برای رضای الله تعالی انجام داده و)تنها از او طلب پاداش می کند، پس کار برای او راحت خواهد بود، با اینکه لازم است در مقابل، به هدیه دهنده، هدیه داده شود و لطف او جبران گردد، به خصوص در بین همسران، تا موجب تداوم محبّت و دوستی بین آنان گردد، امّا اگر یکی از طرفین از هدیه دادن در مقابل گرفتن آن، غفلت ورزد، این غفلت نباید در زندگی مشترک آنان تأثیری داشته باشد.تردیدی نیست که هدیه دادن یکی از نشانه های دوست داشتن است امّا ممکن است که بدون هدیه هم یکدیگر را دوست داشت و اگر هدیه دادن در فاصله های زمانی دور ازهم- ونه به طور همیشه وتکراری- باشد، محبّت را نو کرده آن را بیشتر می کند و بر آن اثر خواهد گذاشت.»

 

هدیه آشکار می کندکه: همچنان دوستت دارم.

از طرفی استاد منیره بنت ابراهیم العبد الهادی رییس بخش زنان از "مر کز توسعه ی خانوادگی  منطقه ی احساء "می افزاید:- سختی های جاری نیاز به تجدید فرایند تکراری و روتین در زندگی مشترک دارند. وی می گوید:"بحرانها و سختیهای زندگی، نیاز به همسر تازه شده ای دارند،که خستگی را از تن بدرکند و فرایند تکراری را عوض نموده، به جای آن، محبت و آشتی را جایگزین نماید. ساختن عشق و عاطفه چیزی است که هردو طرف یعنی هم زن وهم مرد آن را می خواهند و اگر  تنها آن را بیشتر به همسر محدود  می کنیم، به این دلیل است که این زن است که می تواند، بیشتر احساسات خود را بروز دهد، در حالی که مرد مسئولیت بیشتری در نگهداری ازهمسرش بر عهده دارد ،  و وقتی هر کدام سعی دارد که هدیه ای هرچند کوچک به دیگری تقدیم کنند،این واقعیت را ثابت می کنند که  هنوز هم به خوشحال کردن و برآوردن خواسته های یکدیگر  اهمّیّت می دهند. البته راههای بسیاری برای ابراز محبت نهفته در قلب انسان و ابراز تشکر در موقعیت های و مختلف و رفتارهای ساده  وجود دارد ، امّا اثر آشکار و ملموسی در طرف مقابل می گذارد و ضرورتی هم ندارد که هدیه برای تأثیر گذار بودن،  هر بار فقط از نوع مادّی یا گرانقیمت باشد باشد، زیرا چیزهایی هستند که به همسران امکان می دهند به راحتی و بدون تکلّف لطف یکدیگر را جبران کرده و به همدیگر هدیه بدهند . هدیه ی روانی هم وجود دارد، مثل لبخند، شیرین سخن گفتن، تعریف وتمجید علنی و مخصوص، نوازش کردن، اطاعت هم را نمودن، با عشق نگاه کردن، تقدیر و تشکر به جا، خوش خلقی، محبّت واحترام به خانواده ی یکدیگر. هدیه ی مادی و محسوس هم که بسیار است. هدیه دادن روشی نمونه است برای اینکه هر یک از طرفین به همسرش بگوید:«سالها در گذر هستند، اما من همچنان دوستت دارم» برای اینکه این کار اثر و معنی داشته باشد، هر یک از طرفین وقتی از دیگری هدیه ای دریافت می کند، باید از او تشکر کند؛ زیرا تشکر وقدردانی معنای جدیدی به زندگی مشترک می بخشد، و هرکس از این کار محروم شود(نتواند از همسر تشکر نماید) در حقیقت از تمام خوبی ها محروم شده است. "

 

توصیه ای به همسران عزیز

استاد منیره عبد الهادی مصاحبه ی خود با  مجله ی  ما (الالوکة) را با سفارشی به همسران به پایان می برد:" بدون تردید بهترین روش برای استمرار و دوام رفتار خوب بین شما ، فرمانبرداری هردو و اطاعت از خداوند و دوری از دشمنی با او از راه ارتکاب معاصی و گناهان است. خداوند تعالی می فرمایند: {إِنَّ الَّذِينَ آَمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ سَيَجْعَلُ لَهُمُ الرَّحْمَنُ وُدًّا}(بی گمان کسانی که ایمان می آورند و کارهای شایسته انجام می دهند، خداوند مهربان آنان را دوست می دارد و محبّت آنان را در دلها می افکند) [مريم: 96].

 

ترجمه: عبیدالله

سایت خانواده ی خوشبخت

BlestFamily.Com


بازگشت به ابتدا

بازگشت به نتايج قبل

 

ارسال مقاله به دوستان

چاپ مقاله

 

     

  معرفي سايت به دوستان  |   درباره ما   |  تماس با ما

All Rights Reserved For BlestFamily.com © 2010

كليه حقوق مادي و معنوي سايت محفوظ است.