Fri, 04 Apr 2025جمعه 15 فروردين 1404
 
كليپهاي صوتي و تصويري: 599
تعداد كل مقالات : 2523
تعداد كل بازديدها تاكنون : 9445949
 
 
 

پيامبر -صلى الله عليه وسلم- فرمود: (إذا دعي أحدکم إلي الوليمة فليأتها) «اگر يکي از شما به وليمه (عروسی که در آن امر خلاف شرع نباشد) دعوت شد، بايد براي آن بيايد». متفق عليه : بخاری (5173)، مسلم (1429)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: (شر الطعام طعام الوليمة، يمنعها من يأتيها، و يدعي إليها من يأباها، و من لم يجب الدعوة فقد عصي الله و رسوله) «بدترين عذا، غذاي وليمه‌اي است که فقراي نيازمند از آن منع و ثروتمندان بي‌نياز به آن دعوت شوند، وکسي که دعوت وليمه را اجابت نکند به راستي نافرماني خدا و رسول او را کرده است». متفق عليه : مسلم (1432)، بخاري و مسلم اين حديث را بصورت موقوف از ابوهريره روايت کرده‌اند، بخاری (5177).

******************

از انس روايت است : (ما رأيت رسول الله صلی الله علیه وسلم  أولم علي امرأة ما أولم علي زينب، فإنه ذبح شاة) «نديده‌ام که پيامبر صلی الله علیه وسلم  به اندازه‌اي که براي زينب وليمه داده، براي ساير زنانش بدهد، او براي زينب يک گوسفند ذبح کرد». متفق عليه: مسلم (1428)، اين لفظ مسلم است، بخاری (5171

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم  به عبدالرحمن بن عوف فرمود: (أولم ولو بشاة) «وليمه بده اگرچه گوسفندي باشد». متفق عليه : بخاری (5153)، مسلم (1427)

******************

بريده بن حصيب رضی الله عنه گفت: (لما خطب علي فاطمة رضي الله عنها قال : قال رسول الله صلی الله علیه وسلم  : إنه لابد للعرس من وليمة) «وقتي که علي از فاطمه رضي الله عنها خواستگاري کرد، پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : براي عروسي وليمه لازم است». صحیح ابن ماجه (2419)

******************

سنت است که مرد در هنگام آميزش با زن خویش بگويد : (بسم الله اللهم جنبنا الشيطان و جنب الشيطان ما رزقتنا) «به نام خدا، خداوندا! شيطان را از ما و از آنچه به ما عطا مي‌کني دور بگردان»، پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود: (فإن قضي بينهما ولد لن يضره الشيطان أبدا) «اگر کودکي از آن دو متولد شود، شيطان هرگز به او ضرر نمي‌رساند». متفق عليه : بخاری (5165)، مسلم (1434)

******************

مشاهده كل احاديث

 
 
 

اسلام - قرآن و تفسیر
نوار اسلام
سایت جامع فتاوای اهل سنت
مهتدین
عصر اسلام
دائرة المعارف شبکه اسلامی
اسلام تيوب
اخبار جهان اسلام
سایت بیداری
کتابخانه
پاسخ به شبهات دینی
اسلام هاوس

رابطه مردان با خانواده پدری بعد از ازدواج

رابطه مردان با خانواده پدری بعد از ازدواج

 

بعد از ازدواج، حساسیت هایی از طرف خانواده  ی پسر نسبت به  او و به خصوص نسبت به همسرش ایجاد می شود و پدران و مادران (و مخصوصاً) مادران تصور می کنند که  عروسشان ، پسرشان  را از آنان گرفته و چنین پندارهایی در باره آنان پیدا می کنند، برای جلوگیری و رفع چنین مفسده ای، زن و شوهر باید اقدامات زیر را به اجرا بگذارند:

 

1-    باید پسر بداند که مادر بالاترین و اولی ترین حق را بر او دارد ، سپس پدر و بعد از او نوبت همسر می رسد.

2-    ضروری است، بعد از ازدواج با نیکی و مدارا با مادر رفتار کرد به گونه ای که این رفتار نرم و مدارا را احساس کند.

3-    باید پسر اشتباهات مادرش را تحمّل کند، و بر رفتارهای نادرستش صبر نموده در مقابل، به او نیکی نماید و همسرش را نیز به نیکی با او تشویق و امر نماید و در صورت نبود محبت، آن را به وجود آورد.

4-    در مناسبتها و غیر مناسبتها به مادرش هدیه بدهد و بهتر است که هدیه را عروس به مادر یا پدر تقدیم کند.

5-    دروغ مصلحتی برای بهتر شدن روابط اجتماعی و خانوادگی (دردین ما) مباح قرار داده شده است و باید مرد خانواده در صورت نیاز از آن استفاده کند، به خصوص وقتی که غیر از او کسی برای پاک کردن فضای خانواده از کدورت وجود نداشته باشد.

6-    باید شوهر به همسرش دستور دهد که در کارهای دیگران (خواهران و برادرانش) دخالت نکند.

7-    باید به او بگوید که وقتی اعضای خانواده پدریش بچه هایش را اذیت می کنند، هیچ دخالتی نکند و خود را بی تفاوت نشان دهد و شروع به جبهه گیری ننماید.

8-    نباید گفته ی همسرش در باره زنان مسلمان را قطعی و بدون تغییر تصور کرده و بر اساس آن در مورد مردم قضاوت نماید.

9-    نباید زن وشوهر مشکلات زناشویی خصوصی خود را برای کسی بازگو کنند.

 

 

ترجمه: عبید الله

سایت خانواده خوشبخت

BlestFamily .Com 

 


بازگشت به ابتدا

بازگشت به نتايج قبل

 

ارسال مقاله به دوستان

چاپ مقاله

 

     

  معرفي سايت به دوستان  |   درباره ما   |  تماس با ما

All Rights Reserved For BlestFamily.com © 2010

كليه حقوق مادي و معنوي سايت محفوظ است.