Fri, 04 Apr 2025جمعه 15 فروردين 1404
 
كليپهاي صوتي و تصويري: 599
تعداد كل مقالات : 2523
تعداد كل بازديدها تاكنون : 9445942
 
 
 

از علي رضی الله عنه روايت است : (صنعت طعاما فدعوت رسول الله صلی الله علیه وسلم  فجاء فرأي في البيت تصاوير فرجع فقلت : يا رسول الله، ما أرجعک بأبي أنت و أمي؟ قال : إن في البيت سترا فيه تصاوير، و إن الملائکة لاتدخل بيتا فيه تصاوير). «غذايي را درست کردم و پيامبر صلی الله علیه وسلم  را دعوت نمودم، پيامبر آمد و چند عکسي را در خانه ديد و برگشت. گفتم اي رسول خدا! پدر ومادرم فدايت باد چه چيزي باعث شد که برگردي؟ فرمود : در خانه پرده‌هاي عکس‌داري(عکس ذي روح) بود و ملائکه به خانه‌اي که در آن عکس باشد داخل نمي‌شوند». ابن ماجه (3359)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: (إذا دعي أحدکم إلي طعام فليجب، فإن کان مفطرا فليطعم، و إن کان صائما فليصل : يعني الدعاء) «هرگاه يکي از شما دعوت شد، دعوت را اجابت کند، پس اگر روزه نبود غذا بخوردواگر روزه بود (براي صاحب عروسی) دعا کند». بیهقی (263/7) و مسلم (1431)

******************

پيامبر -صلى الله عليه وسلم- فرمود: (إذا دعي أحدکم إلي الوليمة فليأتها) «اگر يکي از شما به وليمه (عروسی که در آن امر خلاف شرع نباشد) دعوت شد، بايد براي آن بيايد». متفق عليه : بخاری (5173)، مسلم (1429)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: (شر الطعام طعام الوليمة، يمنعها من يأتيها، و يدعي إليها من يأباها، و من لم يجب الدعوة فقد عصي الله و رسوله) «بدترين عذا، غذاي وليمه‌اي است که فقراي نيازمند از آن منع و ثروتمندان بي‌نياز به آن دعوت شوند، وکسي که دعوت وليمه را اجابت نکند به راستي نافرماني خدا و رسول او را کرده است». متفق عليه : مسلم (1432)، بخاري و مسلم اين حديث را بصورت موقوف از ابوهريره روايت کرده‌اند، بخاری (5177).

******************

از انس روايت است : (ما رأيت رسول الله صلی الله علیه وسلم  أولم علي امرأة ما أولم علي زينب، فإنه ذبح شاة) «نديده‌ام که پيامبر صلی الله علیه وسلم  به اندازه‌اي که براي زينب وليمه داده، براي ساير زنانش بدهد، او براي زينب يک گوسفند ذبح کرد». متفق عليه: مسلم (1428)، اين لفظ مسلم است، بخاری (5171

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم  به عبدالرحمن بن عوف فرمود: (أولم ولو بشاة) «وليمه بده اگرچه گوسفندي باشد». متفق عليه : بخاری (5153)، مسلم (1427)

******************

مشاهده كل احاديث

 
 
 

اسلام - قرآن و تفسیر
نوار اسلام
سایت جامع فتاوای اهل سنت
مهتدین
عصر اسلام
دائرة المعارف شبکه اسلامی
اسلام تيوب
اخبار جهان اسلام
سایت بیداری
کتابخانه
پاسخ به شبهات دینی
اسلام هاوس

وسایل دهگانه برای ایجاد محبت دائمی پایدار بین زوجین

وسایل دهگانه برای ایجاد محبت دائمی پایدار بین زوجین

 

وسیله ی اول: خود را به استفاده از کلمات محبت آمیز و مثبت مانند دعاهای خوب و کلمات حاوی تعریف وتمجید عادت بده،  به همسرت بگو اگر بار دیگر زمان به عقب بر می گشت باز هم با کسی غیر از تو ازدواج نمی کردم.

صحبت عاشقانه زن را تحریک می کند، همان چیزی که بسیاری از دزدان با آن توانسته اند، قلعه ها و حصارهای بلند را به تصرّف خویش در آورند و محتویات آنها را بدزدند. کلمات زیبا قلب زن را تکان می دهد، پس تو گوینده ی چنین کلماتی باش قبل از اینکه آنها را از دیگران بشنوی.

 

دوّم: رفتارهای کوچک و ساده امّا پرمعنا

مثلاً: وقتی دیدی همسرت خوابش برده ، پتویی رویش بینداز یا از سر کار با او فقط به خاطر سلام و احوالپرسی تماس بگیر و بگو که فقط به خاطر همین کار با او تماس گرفته ای.

مگر ندیده ای که پیامبر صلی الله علیه وسلم چه فرموده اند: -:"حَتَّى اللُّقْمَةَ تَجْعَلُهَا فِي فِيِّ امْرَأَتِكَ" (حتی لقمه ای را که در دهان همسرت می گذاری برایت صدقه به حساب می آید.)صحيح بخاري (5354)، وصحيح مسلم (1628).

این کار هم یک کار عاطفی است و اگر همسر به آن  عادت داشته باشد، نیازی به تمرین وممارست ندارد. اما کسی که به چنین کاری عادت ندارد، شاید از شنیدن این فرموده خجالت زده شود،و بخواهد به جای ورود در این ماجرای مشکل(!!)روند کارها همانطور که قبلاً بوده باقی بماند. تو نیاز به این داری که عادات و رفتارهای جدیدی را وارد زندگیت کنی، در غیر این صورت، ممکن است با مشکلاتی مواجه شوی.

 

سوم: اختصاص وقتی به گفتگو با همسرتان

·        گفتگو در باره گذشته و خاطرات زیبایش، زیرا این کار گذشته را تازه می کند و انگار  همین دیروز همه  آن اتفاقات افتاده است.

·        گفتگو درباره حال ونکات مثبت و منفی آن و اینکه چگونه می توانیم بر مشکلات غلبه کنیم

·        گفتگو از آینده و از برنامه ها و وعده ها و فواید خوب آن

 

چهارم: نزدیکی بدنی

نزدیکی جسمی فقط از طریق معاشرت و با هم بودن به وجود نمی آید، بلکه باید به نزدیک هم بودن عادت پیدا شود، حتی در نشستن و راه رفتن. و بعضی هنوز هم از راه رفتن در کنار همسرشان یا حتی پشت سر او، جلوی مردم خجالت می کشند.

پنجم: در صورت نیاز عاطفی همسرتان حتماً آن را برآورده کنید، چون گاهی زن خانه حامله می شود، یا در دوره ماهانه(قاعدگی) قرار می گیرد، و نیاز به کسی دارد که از نظر معنوی در کنار او باشد، و حالات روحی او را در نظر داشته باشد؛ زیرا دانشمندان پزشکی گفته اند : بیشتر زنان در دوران حاملگی یا قاعدگی از اضطراب و نگرانی روحی رنج می برند،که در اثر آن بعضی از رفتارهایشان نیز ناپایدار و آشفته می گردد از این روست که زن خانواده نیاز به دلگرمی و پشتوانه ی عاطفی پیدا می کند و (بیش از پیش) متوجه نیازخویش به شوهر می گردد و می داند که در چنین شرایطی به او احتیاج دارد.

ششم: نشان دادن مادی و ظاهری عشق و محبت از طریق تقدیم هدیه در مناسبتهای خاص و یا خارج از مناسبتها و غافلگیر کردن همسر با چنین اتفاقی زیبا .

 هدیه ای برایش بخر که نشان دهنده ی عشق تو به همسرت باشد ، پیش همسر قیمت مادّی هدیه زیاد مهم نیست، بلکه این برایش مهم است که شما به مناسبت و احساس او و چیزی که دوست دارد اهمیت می دهید، و نشان می دهید که به یادش هستید و سعی می کنید او را فراموش نکنید.

 

 هفتم: ترویج روح گذشت و تسامح در خانواده و چشم پوشی از نکانت منفی همدیگر

همیشه از خطاها و اشتباهات به خصوص در مواردی که انسانهای نجیب از آن نباید سؤال کنند، صرف نظر کن.

 

هشتم: داشتن تفاهم در مسائل مشترک 

 

نهم:  تجدید عشق و ذوب کردن یخ ها(از روابط زناشویی)

هر انسانی – چه زن، چه مرد- می تواند کتابی را مطالعه کند یا به نواری گوش کند تا با استفاده از اطلاعات جدیدش بتواند زندگی زناشویی خود را تازه نماید! یا معنای بیشتری به آن ببخشد، و در روشهای لباس پوشیدن، خوراک، رفتار و معاشرت تنوعی ایجاد نماید. و با این کار زندگی خود را روانتر و پویاتر نموده ازراه یافتن  دلزدگی و خستگی در آن جلوگیری کند.

 

دهم: جلوگیری از تأثیر پذیرفتن رابطه زن وشوهری از عوامل منفی مانند مقایسه  همسر خود با همسران دیگران

منبع:   فن التعامل مع الزوجة (هنر رفتار با همسر) و الحب الزوجي – (عشق در زندگی زناشویی)

علی بن الجبر البطیح

 

ترجمه: عبیدالله

سایت خانواده خوشبخت

BlestFamily.Com

 


بازگشت به ابتدا

بازگشت به نتايج قبل

 

ارسال مقاله به دوستان

چاپ مقاله

 

     

  معرفي سايت به دوستان  |   درباره ما   |  تماس با ما

All Rights Reserved For BlestFamily.com © 2010

كليه حقوق مادي و معنوي سايت محفوظ است.