Fri, 04 Apr 2025جمعه 15 فروردين 1404
 
كليپهاي صوتي و تصويري: 599
تعداد كل مقالات : 2523
تعداد كل بازديدها تاكنون : 9445935
 
 
 

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: (شر الطعام طعام الوليمة، يمنعها من يأتيها، و يدعي إليها من يأباها، و من لم يجب الدعوة فقد عصي الله و رسوله) «بدترين عذا، غذاي وليمه‌اي است که فقراي نيازمند از آن منع و ثروتمندان بي‌نياز به آن دعوت شوند، وکسي که دعوت وليمه را اجابت نکند به راستي نافرماني خدا و رسول او را کرده است». متفق عليه : مسلم (1432)، بخاري و مسلم اين حديث را بصورت موقوف از ابوهريره روايت کرده‌اند، بخاری (5177).

******************

از انس روايت است : (ما رأيت رسول الله صلی الله علیه وسلم  أولم علي امرأة ما أولم علي زينب، فإنه ذبح شاة) «نديده‌ام که پيامبر صلی الله علیه وسلم  به اندازه‌اي که براي زينب وليمه داده، براي ساير زنانش بدهد، او براي زينب يک گوسفند ذبح کرد». متفق عليه: مسلم (1428)، اين لفظ مسلم است، بخاری (5171

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم  به عبدالرحمن بن عوف فرمود: (أولم ولو بشاة) «وليمه بده اگرچه گوسفندي باشد». متفق عليه : بخاری (5153)، مسلم (1427)

******************

بريده بن حصيب رضی الله عنه گفت: (لما خطب علي فاطمة رضي الله عنها قال : قال رسول الله صلی الله علیه وسلم  : إنه لابد للعرس من وليمة) «وقتي که علي از فاطمه رضي الله عنها خواستگاري کرد، پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : براي عروسي وليمه لازم است». صحیح ابن ماجه (2419)

******************

سنت است که مرد در هنگام آميزش با زن خویش بگويد : (بسم الله اللهم جنبنا الشيطان و جنب الشيطان ما رزقتنا) «به نام خدا، خداوندا! شيطان را از ما و از آنچه به ما عطا مي‌کني دور بگردان»، پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود: (فإن قضي بينهما ولد لن يضره الشيطان أبدا) «اگر کودکي از آن دو متولد شود، شيطان هرگز به او ضرر نمي‌رساند». متفق عليه : بخاری (5165)، مسلم (1434)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : (إذا تزوج أحدکم امرأة، أو اشتري خادما، فليأخذ بناصيتها، وليسم الله عزوجل و ليدع بالبرکة، و ليقل : اللهم إني أسألک من خيرها وخير ما جبلتها عليه، و أعوذ بک من شرها و شر ما جبلتها عليه). «هرگاه يکي از شما زني را به ازدواج خود درآورد يا خادمي را خريد، دست بر پيشاني‌اش بگذارد و بسم الله بگويد و براي او از خدا طلب برکت کند ». ابوداود (2146)

******************

مشاهده كل احاديث

 
 
 

اسلام - قرآن و تفسیر
نوار اسلام
سایت جامع فتاوای اهل سنت
مهتدین
عصر اسلام
دائرة المعارف شبکه اسلامی
اسلام تيوب
اخبار جهان اسلام
سایت بیداری
کتابخانه
پاسخ به شبهات دینی
اسلام هاوس

همسر و شوهر گرامی قبل ازاقدام به طلاق ،کمی دست نگه دارید و اندیشه کنید ....‏

همسر و شوهر گرامی قبل ازاقدام به طلاق ،کمی دست نگه دارید و اندیشه کنید ....

 

 بسم الله الرحمن الرحيم

اسلام ازدواج را تشریع وبه خاطر فواید بسیاری که برای جامعه و فرد در بر دارد، مسلمانان را به انجام آن تشویق فرموده و طلاق را نیز برای حل مشکلات و اختلافاتی که جز با جدایی قابل حل نمی باشند، در صورت عدم امکان حل مشکل از تمام راههای دیگر، در هنگام بروز اختلافات زناشویی ،  به عنوان آخرین راه حل، مشروع قرار داده است.

هر کس در واقعیت های جامعه و قضایای خانواده ها تأمل و دقت نماید، متوجه بالا رفتن نسبت طلاق در جامعه خواهد شد ، پدیده ای  که گاهی یا در بیشتر موارد به دلیل مشکلاتی به وجود می آید که بدون پناه بردن به  این آخرین راه حل یعنی طلاق و جدایی  ، قابل حلّ و فصل هستند. {مانند ضرب المثل مشهور عربی که می گوید:( آخر الدواء الكي)،  آخرین علاج عفونت، داغ کردن است.}

خواهر عزیزم ،همسر گرامی ! قبل از اینکه درخواست طلاق کنی  و تو شوهر عزیز! قبل از اقدام به طلاق  دادن همسرت، یادتان باشد که خودتان یکدیگر را انتخاب کردید و به این ازدواج رضایت داده اید و کسی از بیرون شما دو نفر را مجبور به ازدواج نکرده بود، بلکه این کار با رضایت و توافق کامل شما صورت گرفته است، بنابر این برای شما شایسته است که پای انتخاب خود بایستید، و تمام مشکلات و اختلافات بین خود را حل کنید، و در گرفتن چنین تصمیمی که گاهی راه برگشتی برای آن نیست، عجله ننمایید چرا که( عاقبت صبوری سلامتی و سرانجام عجله، پشیمانی است.) هرگاه به فکر طلاق افتاده با هم به چنین نتیجه ای رسیدید، عجله نکنید، بلکه می توانید عملی کردن آن را به ماه بعد یا حتی سال بعد موکول کنید، زیرا در این مدت زمان باقی مانده حالات روحی و روانی تغییر کرده، بسیاری از شرایط بهتر می شود و شاید خداوند حادثه ای مقدّر فرماید که در نهایت به نفع سرنوشت شما باشد.

 هرچند هر دوی شما حق دارید به کمال مطلوب مورد نظر خود برسید، امّا در هر دوی شما عیوبی وجود دارد.پس خواهر عزیزم! تو کامل ترین زن دنیا نیستی که به دنبال مردی صد در صد ایده آل باشی. و تو برادر عزیزم! تو هم کامل ترین شوهر دنیا نیستی که بخواهی زنی بدون نقص و عیب داشته باشی اگر اخلاقی در هرکدام از شما وجود دارد که دیگری آن را نمی پسندد، بدون تردید صفات و اخلاق زیبایی در هردوی شما وجود دارد که دیگران در حسرت آنها هستند.(قدرآنچه را داری بدان که مبادا به بدتر از آن گرفتار آیی یعنی به قول ضرب المثل معروف کلاهت رو بگیر باد نبره) (أمسك قردك لا يجيك أقرد منه).

بر فرض طلاق، بعد از آن چه می کنید؟ آیا به خیال خودتان زن یا شوهر رؤیایی خود را پیدا خواهید کرد؟ کی به او خواهید رسید؟ بعد از یک سال یا چند سال که تمام نیروی جوانی و نشاط و زیبایی از وجودتان رخت بر بست و عکس آن در وجودتان جایگزین شد؟ اگر هم دختر یا پسرانی یا از هردوی آنها دارید ، باید از شما پرسید که عاقبت آنها چه خواهد شد؟ چه کسی بعد از شما مسئولیت تربیتشان را به عهده خواهد گرفت؟ شما دو نفر که هر کدام ازدواج کرده، سراغ زندگی جدید می روید ؛ آیا کسانی غیر از شما باید بال شفقت و ترحم را برای  دختر و پسرانتان  بگشایند؟ آگر واقعاً به فکرشان هستید، باید همدیگر را به خاطر آنان تحمّل کرده، به خاطر مشکلاتی که می توانید با صبر کردن حل کنید، به فکر طلاق نباشید.

 همسر گرامی ( خواهر عزیزم!) به یاد داشته باش که بعد از خداوند تنها کسی که با تو خواهد ماند، نه برادر و خواهر و نه حتی مادر و پدر و سایر خویشاوندان تو است، بلکه این فرد تنها شوهرت خواهد بود، گمان نکنی که رابطه و مسئولیت هیچکدام می تواند جای رابطه و مسئولیت شوهرت را برایت، پرکند؛ توهمسر گرامی! این سؤال را از خود بپرس که  اگر (بعد از طلاق گرفتن) سالهای طولانی بنشینی و منتظر بمانی که کسی برای خواستگاریت در خانه پدریت را بزند، و بعد از این همه انتظار بیهوده ،کسی برای خواستگاریت، نیامد، چه؟

شوهر گرامی، تو نیز ، این سؤال را از خود بپرس که اگر(بعد از طلاق دادن همسرت) در چندین و چند خانه را زدی و کسی در را به رویت باز نکرد و اگر اتفاقاً کسی پیدا شد و در خانه اش را به رویت باز کرد، آرزو کردی که ای کاش اصلاً  این کار را نکرده بود، چه؟

گمان نکنید که خانه ی دیگران به طور کلی خالی از اختلافات زناشویی است، و بدانید که اگر قرار بود خانه ای از اختلافات خانوادگی به دور باشد،حتماً اهل بیت پیامبر صلی الله علیه وسلّم از چنین چیزی مصون می ماندند. مثل(عربی) مشهوری است که می گویند :(البيوت معمورة والأحوال مستورة ) ( خانه ها آبادند، امّا حال ساکنان آنها، پوشیده است) امّا آنان(اهل بیت رسول صلی الله علیه و سلّم) صبر و گذشت کردند و با هم مشورت نمودند، در نتیجه کارهایشان به سامان شد و مشکلاتشان حل و فرزندانشان تربیت گردیدند.

پس آیا قبل از اینکه به چنین تصمیمی برسید، تأمل کرده و بین خوبی و بدی این تصمیم سبک وسنگین کردید، زیرا هرکس نیکیهایش بر بدی هایش بچربد، سرانجام کارش روبه خوبی و صلاح است، و نیکی ها بدی ها را از بین خواهد برد.

راستی، آیا کسی بین همسران و شوهران وجود دارد که هیچ گناهی نداشته و به درجه ی کمال انسانی رسیده باشد، زیرا تمام عیبها و گناهان غیر از ترک نماز قابل بخشش و چشم پوشی و تحمّل هستند. بد اخلاقی ، خشکی ، ضعف جنسی، شب بیداری ، مشغله زیاد ، و کم دادن نفقه ، بد بودن دست پخت وُ کم بودن زیبایی ظاهری همه قابل تحمّل هستند و می توان برای آنها برنامه ریزی کرده و خود را با آنها تطبیق داد ، و بدون شک الله (جل شأنه) بعد از هر سختی آسانی قرار داده است. وهیچ اشکالی ندارد، اگر طلاق، بعد از تلاشهای گوناگون برای حفظ (کیان خانواده و) رابطه ی زناشویی و صبر و اصلاح امور قرار گیرد. امّا به مجرد یک هوای نفس یا به دلایل بسیار ساده و پیش پا افتاده، اقدام نمودن به طلاق ، صدمات روحی جبران ناپذیری به هردوی شما وارد خ.اهد نمود، زیرا بعد از طلاق،دیگر شما زن مطلقه و مرد بیوه هستید، و همانطور که می دانید، در جوامع  ما به افراد ماجراجو و مشکل دار رحم نمی کنند.

قبل از طلاق وقتی نهایت تلاشتان را کرده، دیدید که خودتان دو نفری نمی توانید که مشکلات را حل نمایید،(طبق دستور الهی) از هر کدام از خانواده هایتان ،حکمی ازخانواده شوهر و حکمی ازخانواده همسر) برگزینید تا بین شما صلح برقرار کرده و کجی ها را راست نمایند، اگر حکمی هم نیافتید، می توانید از مشاوران خانواده و بخشهای اصلاح دادگاههای شرعی (محاکم شرعی) یا دیگر وسایل آشتی و توافق کمک بگیرید.

در پایان : اگر بعد از فکر کردن درباره ی تمام راهکارهای یاد شده  و عمل نمودن به آنچه درباره اش فکر کرده اید، باز هم نتوانستید به زندگی مشترک ادامه دهید، شما همسر عزیز می توانید درخواست طلاق کنید و شما شوهر گرامی نیزمی توانید از لفظ طلاق استفاده کنید.

 

 { نکته ی قابل توجه برای خوانندگان عزیز اینکه، در بسیاری از کشورهای عربی ، غیر از دادگاههای مدنی(دولتی)، الحمدلله دادگاهها یا به اصطلاح درست تر محاکم شرعی وجود دارد که بسیار شبیه  دادگاه های دوران خلفای راشدین(رضی الله عنهم) هستند و قاضی دادگاه یکی از فقهای برجسته ی منطقه است و طبق فرموده ی قرآن وسنّت پیامبر علیه الصلاة والسلام و استنباط ائمه بزرگوار اهل سنّت و جماعت در  قرآن و سنّت اجتهاد نموده، رأی صادر می کند؛ یکی از مزایای این دادگاهها این است که( تا جایی که ما اطلاع داریم) اطاله ی مدّت دادرسی حداقلّ است و هر دعوای قضایی طبق شریعت مقدّس اسلام ودر کمترین زمان ممکن حلّ و فصل می گردد.(مترجم)}

 

نوشته ی: دکتر حمد بن عبدالله القمیزی – مشاور خانواده

ترجمه : عبیدالله

سایت خانواده خوشبخت

BlestFamily.Com

 

 

 

 

 


بازگشت به ابتدا

بازگشت به نتايج قبل

 

ارسال مقاله به دوستان

چاپ مقاله

 

     

  معرفي سايت به دوستان  |   درباره ما   |  تماس با ما

All Rights Reserved For BlestFamily.com © 2010

كليه حقوق مادي و معنوي سايت محفوظ است.