Fri, 04 Apr 2025جمعه 15 فروردين 1404
 
كليپهاي صوتي و تصويري: 599
تعداد كل مقالات : 2523
تعداد كل بازديدها تاكنون : 9445940
 
 
 

از ابن عباس روايت است: (أن جارية بکراً أتت النبي صلی الله علیه وسلم  فذکرت له أن أباها زوجها و هي کارهة، فخيرها النبي -صلى الله عليه وسلم). «دختري (بکر) نزد پيامبر صلی الله علیه وسلم  آمد وبه او گفت که : پدرش بدون رضايتش، او را به عقد کسي درآورده است، پيامبر صلی الله علیه وسلم  او را (در فسخ عقد) اختيار داد». صحیح ابن ماجه (4711)

******************

از خنساء بنت خدام أنصاري روايت است: (أن أباها زوجها و هي ثيب، فکرهت ذلک، فأتت رسول الله -صلى الله عليه وسلم- فرد نکاحها). «او بيوه بود و پدرش بدون رضايت او، او را به عقد کسي درآورد، نزد پيامبر صلی الله علیه وسلم  رفت و نکاحش را باطل کرد». مسلم (886)

******************

 پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : (لاتنکح الأيم حتي تستأمر، ولاتنکح البکر حتي تستأذن، قالوا : يا رسول الله و کيف إذنها؟ قال : أن تسکت) «بيوه تا از او دستور نگرفتند ازدواج داده نشود، و دوشيزه هم تا از او اجازه گرفته نشود، به ازدواج کسي داده نشود. گفتند : اي رسول خدا، اجازه (رضايت) بکر چگونه است؟ فرمود : اين است که ساکت بماند». صحیح ابن ماجه (2100)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: (لانکاح إلا بولي و شاهدي عدل) «ازدواج بدون ولي و دو شاهد عادل صحيح نيست».صحیح ابن ماجه (7557)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود: (أيما امرأة لم ينکحها الولي فنکاحها باطل، فنکاحها باطل، فنکاحها باطل، فإن أصابها فلها مهرها بما أصاب منها، فإن اشتجروا فالسلطان ولي من لا ولي له) «هر زني که ولي او را ازدواج ندهد ازدواجش باطل است، ازدواجش باطل است، ازدواجش باطل است، پس اگر شوهرش با او نزديکي کرد بايد مهريه‌اش را به سبب نزديکي با او پرداخت کند، و اگر با هم مشاجره کردند حاکم سرپرست کسي است که سرپرست ندارد».ابن ماجه (1879)

******************

ابن عمر رضی الله عنه گفت : (نهي النبي صلی الله علیه وسلم  أن يبيع بعضکم علي بيع بعض، و لايخطب الرجل علي خطبة أخيه حتي يترک الخاطب قبله، أو يأذن له الخاطب). «پيامبر صلی الله علیه وسلم  از اينکه بعضي از شما بر معامله ديگري وارد شود، و يا اينه از زني خواستگاري کند که قبلاً برادرش (شخص ديگري) از او خواستگاري کرده، نهي کرده است مگر اينکه خواستگار اول منصرف شود يا به او اجازه دهد».بخاری (5142)

******************

مشاهده كل احاديث

 
 
 

اسلام - قرآن و تفسیر
نوار اسلام
سایت جامع فتاوای اهل سنت
مهتدین
عصر اسلام
دائرة المعارف شبکه اسلامی
اسلام تيوب
اخبار جهان اسلام
سایت بیداری
کتابخانه
پاسخ به شبهات دینی
اسلام هاوس

با خوش اخلاقی با همسرت از زندگی لذّت ببر

با خوش اخلاقی با همسرت از زندگی لذّت ببر

 

خطیب بغدادی رحمه الله روایت می کند که از علامه سعید بن اسماعیل الواعظ رحمه الله پرسیدند که چه عملی در خود سراغ داری که آن را از بقیه اعمالت دوست تر داری (و احتمال می دهی که خداوند به خاطر آن تو را عفو فرماید)؟ فرمود: در شهر ری هنگامی که تازه به دوران عنفوان جوانی رسیده بودم و خانواده از من می خواستند که ازدواج کنم امّا من قبول نمی کردم،  روزی زنی پیشم آمد و گفت: ای ابو عثمان من آنقدر شیفته ی تو شده ام که عشقت خواب و آرام را از من ربوده است، تو را به خداوند مقلّب القلوب که تصرف دلها در دست اوست قسم می دهم که با من ازدواج کنی. من در جوابش گفتم:آیا پدرت زنده است ؟ گفت : آری من نیز برای خواستگاری او پیش پدرش رفتم، شهود حاضر شدند و بالاخره با او ازدواج کردم. وتی با او خلوت گزیدم، چه ببینم! زنی بود کور و شل و بسیار زشت رو و بد اخلاق . من گفتم: خدایا از آن چه تو برایم مقدر فرموده ای از تو سپاسگذارم، تمام خانواده به خاطر ازدواجم با این زن مرا ملامت می کردند. من روز به روز بیشتر به او احترام می گذاشتم و به او محبّت می کردم گاهی اتفاق می افتاد که به خاطر او در خانه می ماندم و از حضور در بسیاری از مجالس خودداری می کردم. گاهی به قدری ناراحت می شدم که گویا روی اخگر های آتشین قرار داشتم امّا پیش او چیزی از خود بروز نمی دادم و دم نمی زدم، آن زن مدّت پانزده سال با من زندگی کرد . به گمان خودم نزد من هیچ عملی به اندازه این نگاه داری راز او و صبر و تحمل بر او برایم امیدوارکننده ، نیست.

 

زنگ تفریح

گاهی به خاطر مصلحت افراد از قسمتی از شرایع دینی صرف نظر می شود.

رسول خدا صلی الله علیه وسلّم فرموده اند : ((استوصوا بالنساء خيراً، فإن المرأة خلقت من ضلع، وإن أعوج ما في الضلع أعلاه، فإن ذهبت تقيمه كسرته، وإن تركته فلا يزال به عوج، فاستوصوا بالنساء)) (( با زنان خوشرفتاری کنید ، زیرا آفرینش زن از دنده چپ است و کج ترین قسمت دنده همانا بالاترین بخش آن است(کنایه از تندی زبان زنان است) ، اگر بخواهی کجیش را راست گردانی ، آن را خواهی شکست و اگر آن را به حال خود واگذاری باز هم کجی در وی خواهد ماند، پس با زنان نیکورفتار باشید.)) با همه ی این (خداوند خطاب به رسول خویش می فرماید که اگر تمام ثروتهای زمین را می بخشیدی باز هم نمی توانستی بین دلهای یاران و اصحاب خود الفت برقرار کنی امّا این معجزه ی این دین الهی بود که بین دلها ی آنان الفت و برادری افکند) بنابر این تألیف و به هم نزدیک گردانیدن دلهای اهل ایمان وبه خصوص زن وشوهر چیزی بسیار گرانبها وبا ارزش و در عین حال مشکل است که پیمودن تمام راههای موجود درجهان هم  برای رسیدن به آن کافی نیست.

 

چرا خوشرفتاری با همسر؟؟؟؟

·        دین رابطه ای تعاملی و دوسویه است به دلایل زیر:

·         وقتی که از  حضرت رسول الله عليه الصلاة والسلام درباره ی بهترین نعمتی که خداوند به بنده عطا فرموده سؤال شد فرمودند:( حسن الخلق)( اخلاق نیکو)

·        حمدون القصّار می فرماید: اگر یک برادر مسلمان را دیدی که مرتکب خطا یا لغزشی گردید باید برایش در دل خویش هفتاد عذر بیاوری، حال برای شریک زندگی که تکلیف معلوم است!

تمرین 1

در این چند ساله از زندگیت، دیده ای که تنها تعداد کمی از همسران را در بین دوستان و آشنایان می شناسی که عملکرد آنان از لحاظ خوشرفتاری و برخورد عاشقانه با همسرانشان در دل تو نشسته باشد، حال در عرض دو دقیقه یکی از آنان را انتخاب کن ، به نظر تو چه چیزی باعث برتری این زوج در ذهنت شده؟ 

با خوش اخلاقی با همسرت از زندگی لذّت ببر

·        اخلاق نیکو در هر دو جهان مایه ی لذّت و آرامش است ...اگر به خاطر مشکل خاصی دلتنگ شده ای، .... و معمولاً همیشه می خندی... .. امّا باز هم سعی کن که همیشه  لبخند بزنی زیرا با این کارت ، آن تنگی را از قلب خود خارج می کنی.

·         به دست آوردن دل مردم یا به دست آوردن پول؟  پول خرج می کنی که نزد همسرت جایگاهی پیدا کنی ... هدیه دادن تو ... و همه ی این کارها برای جلب عشق و محبت اوست .... که در واقع می خواهی آن را با پول به دست بیاوری.. در حالی که اصل برای این کار در شریعت اسلام این است که به روی همسرت لبخند بزنی ، چیزی که هیچ هزینه ای هم ندارد،... و ( این را بدان که هر لبخندی به روی دیگران، هدیه ای است که به آنان می دهی که  یک ناراحتی را از بین می برد.)...

سرشت اصلی انسان

·        لجاجت

·        تکبّر

·        نادانی

·        جدل

·        رویگردانی

·        ناسپاسی

·        بخل

·        داد وفغان وبی صبری بر مصائب

که خداوند در بیش از 11 آیه از آنها یاد کرده است.

·        اصل بر این است که شخصی که تو با او زندگی می کنی(به حکم انسان بودن)  دارای تمام این صفات است اما شدّت و ضعف آنها بر حسب تربیت خانوادگی و تزکیه ی نفس متفاوت است گاهی هم این فرصت از دست می رود پس در تعامل با او، دوستانه رفتار کن.

 

آسودگی جسمی و روانی

در اینجا .... تحقیق جدیدی را به شما معرفی می کنیم که در دانشگاه لوحاذو در سویس در مورد مزایای ازدواج برای سلامت انسان ، انجام شده است.

در این تحقیق ثابت شده که ازدواج باعث جلوگیری از بروز سردردهای شدید موقت و مزمن در هردو جنس زن و مرد گردیده و احساس داشتن رابطه ی روحی و روانی مداوم و پایدار از بروز حساسیت های بدن می کاهد و باعث  می شود که ترشح هورمون های احساس شادی در بدن بیش از هورمونهای احساس نگرانی و اضطراب و ترس ، باشد.

همچنین در این تحقیق به اثبات رسیده که ازدواج زودهنگام به رهایی انسان از بیشتر انواع فشارهای روانی و عصبی و همچنین عوارض کار سخت و آسیبهای اجتماعی ، کمک می کند. همچنین نشان داد که ازدواج به معالجه ی افسردگی و کم خوابی کمک می کند و به ترتیب باعث کاهش حرارت اضافی بدن می گردد که میانگین آن از 200 کالری کمتر نیست. 

 

مهم ترین اصول برای جبران خطاها:

·        ملامت بر خطاهای همسر غالباً هیچ فایده ای ندارد.

·        پرده ی ابهام را از جلوی چشمش کنار بزن و با او شفاف باش

·        برای اصلاح اشتباه او از کلمات زیبا استفاده کن.

·        ترک مجادله برای قانع نمودن طرف مقابل بهتر از خود جدال است.

·        اول خود را جای او بگذار سپس به فکر راهکار و چاره باش.

·        در هر کاری دوستی و آسانگیری باشد، آن کار متوازن و مرتب پیش خواهد رفت.

·        بگذارهمسرت  فکر تو را دنبال کند.

·        وقتی از او انتقاد می کنی جوانب درست نظرش را هم بیان کن.

·        دنبال پیدا کردن اشتباهات پنهان او نباش

·        در باره اشتباهش با حسن ظن سؤال کن.

·        اگر کار درست کوچکی از او دیدی آن را ستایش کن که ، باعث بیشتر شدن کارهای خوب و درست او می شود.

·        به یاد داشته باش که در انتقاد کردن همیشه به جای کلمه ی تند، یک کلمه ی نرم و خوب مترادف با آن وجود دارد.

·        همیشه خطا و اشتباه او را کوچک و قابل گذشت جلوه بده تا در او اعتماد به نفس برای اصلاح آن به وجود بیاید

·        این مهم را هم به یاد داشته باش که او(همسرت) بیشتر با عاطفه اش تصمیم می گیرد نه با عقلش.

 

تمرین 2

گاهی شوهر، با همسری که زیاد دوست ندارد ازدواج می کند که اخلاق و رفتارهای ناخوشایندی دارد، به طور خلاصه (7) مورد از آنها را نام ببرید.؟

با همسر خجالتی چگونه برخورد می کنید؟؟؟؟

چگونه می توان این صفت را از او سلب کرد؟

·        همیشه همسرتان را توبیخ نکن.

·        او را به انجام کارهای نیک تشویق کن.

·        در فکر چیزهایی باش که او دوست دارد نه چیزهایی که خودت دوست داری.

·        نشان بده که واقعاً به او اهمیت می دهی.

·        لبخند بزن

·        نام او بهترین و زیباترین و بهترین  نام برای خود اوست . و صدا زدن همسر با نامی غیر از نام اصلیش که بین برخی از شوهران رواج دارد مانند: آهای، هی، کوچولو و غیره یا صدا زدن همسر، به شیوه ای که بعضی به آن عادت دارند  و یا  صدازدن هسر با فریاد کشیدن و داد زدن و بلند کردن صدا (امری ناپسند است) این در حالی است که امام بخاری (رحمة الله علیه) در (ألأدب المفرد) یک باب را به کنیه ی زنان اختصاص داده و آن را (( باب كنية النساء )) نامگذاری فرموده است.از حضرت امّ المؤمنین عایشه رضی الله عنها روایت شده که خطاب به رسول خدا صلی الله علیه وسلم فرمودند: یا رسول الله(صلی الله علیه وسلم) آیا کنیه ای برایم نمی گذارید؟ حضرت فرمودند:تو را با نام فرزندت کنیه می دهم. منظور حضرت، صلی الله علیه وسلم، عبدالله بن زبیر بود، که به عایشه رضی الله عنها ام عبدالله می گفتند. (اسناد آن صحيح است)( منظور عبدالله بن زبیر فرزند اسماء بنت ابی بکر است که بسیار با حضرت عایشه ، یعنی خاله ی خود،آمد و رفت داشت و مانند فرزند ایشان به شمار می رفت، مانند زید که مردم به علت پرورش او در خانه رسول الله صلی الله علیه وسلم او را زید بن محمّد می نامیدند.م)

·        شنونده ی شایسته ای باش زیرا این کار تو، باعث کنار رفتن غبار غم و اندوه وافسردگی از روی همسرت و  رهایی او از آنها می شود.

به نقل از « فن التعامل مع الزوجة »  و« الحب الزوجي »

نوشته ی : علي بن صالح الجبر البطيح

 

ترجمه: عبیدالله

سایت خانواده خوشبخت

BlestFamlily.Com

 

 

 

 

 


بازگشت به ابتدا

بازگشت به نتايج قبل

 

ارسال مقاله به دوستان

چاپ مقاله

 

     

  معرفي سايت به دوستان  |   درباره ما   |  تماس با ما

All Rights Reserved For BlestFamily.com © 2010

كليه حقوق مادي و معنوي سايت محفوظ است.