Thu, 10 Apr 2025پنجشنبه 21 فروردين 1404
 
كليپهاي صوتي و تصويري: 599
تعداد كل مقالات : 2523
تعداد كل بازديدها تاكنون : 9466011
 
 
 

پيامبر صلی الله علیه وسلم  طولاني شدن شب نشيني (در عبادت) عبدالله بنعمر و دوري ازهمسرش را بر او انکار کرد و فرمود : (إن لزوجک عليک حقا) «همانا همسر شما بر شما حق دارد».متفق عليه :خ (1975)، مسلم (1159)

******************

اسماء بنت يزيد گفت : نزد پيامبر صلی الله علیه وسلم  بودم، و گروهي از زنان و مردان کنار او نشسته بودند که فرمود : (لعل رجلا يقول ما يفعل بأهله و لعل امرأة تخبر بما فعلت مع زوجها؟ فأرم القوم فقلت : إي والله يا رسول الله : إنهن ليفعلن و إنهم ليفعلون. قال فلا تفعلوا، فإنما ذلک مثل الشيطان لقي شيطانة في طريق فغشيها والناس ينظرون) «شايد بعضي از مردان و زنان اسرار زناشوئي خود را بازگو کنند؟ مردم ساکت شدند، گفتم بله، به خدا قسم اي رسول خدا! زنان اين کار را مي‌کنند و مردان هم اين کار را مي‌کنند، پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : اين کار را نکنيد چون اين کار مانند کار شيطاني نر است که شيطاني ماده را در راه مي‌بيند و در حاليکه مردم به آنها نگاه مي‌کنند با او آميزش مي‌کند».صحيح [آداب الزفاف البانی 72].

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم  مي‌ فرمايد : (والرجل راع في أهله و هو مسئول عن رعيته) «مرد سرپرست خانواده است ونسبت به آنان سؤال مي‌شود».متفق عليه : بخاری (893)، مسلم (1829)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: (لايفرک مؤمن مؤمنة إنکره منها خلقا رضي منها آخر) «هيچ مرد مؤمني نبايد کينه زن مؤمني را به دل بگيرد، چون اگر رفتاري را از او نپسندد،رفتار ديگري را از او مي‌پسندد».مسلم (469)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم مي‌فرمايد : ) أکمل المؤمنين إيمانا أحسنهم خلقا، و خيارکم خيارکم لنسائهم ) «کاملترين مؤمنان از لحاظ ايمان،خوش اخلاقترين آنان‌اند و بهترين شما کساني هستندکه براي همسرانشان بهترند»ترمذی (1172)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم  که وقتي از او سؤال شد حق همسران ما بر ما چيست؟ فرمود : (أن تطعمها إذا طعمت و تکسوها إذا اکتسيت ولاتضرب الوجه و لاتقبح ولاتهجر إلا في البيت) «هرگاه غذا خوردي به او هم غذا بدهي، و هرگاه لباس خواستي براي او هم لباس فراهم کني (غذا و پوشاکش را فراهم کن)، و به صورت او نزني و به او ناسزا نگوئي و تنها در خانه بسترش را ترک کن».ابوداود (2128)

******************

مشاهده كل احاديث

 
 
 

اسلام - قرآن و تفسیر
نوار اسلام
سایت جامع فتاوای اهل سنت
مهتدین
عصر اسلام
دائرة المعارف شبکه اسلامی
اسلام تيوب
اخبار جهان اسلام
سایت بیداری
کتابخانه
پاسخ به شبهات دینی
اسلام هاوس

ابن قیم جوزی رحمه الله و مقولهٔ لذت

ابن قیم جوزی رحمه الله و مقولهٔ لذت

 

لذت و خوشی به معنای کلمه چیزی است که نه تنها هر انسان بلکه هر موجود زنده‌ای جویای آن است؛ و این امر صرفا به این خاطر که شهوت است نکوهیده نیست. اما زمانیکه رها کردنش بهتر از دستیابی به آن باشد و هم اینکه ترک کردنش، موجب رسیدن به لذتی بزرگتر و کاملتر از آن می‌شود. و از طرفی هم رنج و عذاب رسیدن به آن بیشتر از عدم دستیابی به آن باشد، اینجاست که پرداختن به این گونه لذتها امری نکوهیده و نا پسند می‌شود.

واینجاست که فرق بین عاقل خردمند و احمق نادان آشکار می‌شود. چرا که وقتی عقل تفاوت بین دو لذت و دو عذاب را درک کرد و فهمید که بین آنها هیچ نسبتی وجود ندارد  وقابل مقایسه نیستند، به راحتی از لذتی کوچک برای رسیدن به لذتی بس بزرگ دست خواهد کشید و همینطور برای فراری از رنج و عذابی بزرگ، تحمل رنجی ناچیز را با آسودگی خاطر متقبل می‌شود.

و بر این منوال: لذتهای اخروی بسیار بزگ و پایدار هستند، که در مقابل لذتهای دنیوی کوچک و کوتاه و همینطور است فرق بین عذاب اخروی و عذاب دنیوی. که ایمان و یقین در این راستا بهترین پشتوانه هستند. چرا که انسانی با ایمانی محکم و قلبی زنده، در جه بالای لذت را بر درجه پایین آن ترجیح می‌دهد و سختی کوچک و آسان را به جای رنج و عذابی بزرگ انتخاب خواهد کرد، و الله یاری کننده است.

 

منبع: تحفة العروس / محمود مهدی الإستانبولی - مکتبة المعارف للنشر والتوزیع

مترجم: ابوعبدالله مدنی

سایت خانواده خوشبخت

BlestFamily .Com 

 


بازگشت به ابتدا

بازگشت به نتايج قبل

 

ارسال مقاله به دوستان

چاپ مقاله

 

     

  معرفي سايت به دوستان  |   درباره ما   |  تماس با ما

All Rights Reserved For BlestFamily.com © 2010

كليه حقوق مادي و معنوي سايت محفوظ است.