Fri, 04 Apr 2025جمعه 15 فروردين 1404
 
كليپهاي صوتي و تصويري: 599
تعداد كل مقالات : 2523
تعداد كل بازديدها تاكنون : 9445940
 
 
 

پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود: (لعل رجلا يقول ما يفعل بأهله، و لعل امرأة تخبر بما فعلت مع زوجها، فأرم القوم، فقلت إي و الله يا رسول الله، إنهن ليفعلن و إنهم ليفعلون، فقال صلی الله علیه وسلم  : فلا تفعلوا، فإنما مثل ذلک کمثل شيطان لقي شيطانة في طريق فغشيها و الناس ينظرون). «شايد در ميان شما مردي باشد که آنچه را با زنش انجام داده بگويد، و يا زني باشد که آنچه را با شوهرش انجام داده تعريف کند!؟ مردم ساکت شدند، گفتم : به خدا قسم اي رسول الله! زنان اين کار را مي‌کنند و مردان هم اين کار را مي‌کنند، پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : اين کار را نکنيد چون اين کار مانند کار شيطان نري است که شيطان ماده‌اي را در راه مي‌بيند و در حاليکه مردم به آنها نگاه مي‌کنند با او آميزش مي‌کند».[آداب الزفاف 72]

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: (إذا دعا الرجل امرأته إلي فراشه فلم تأته فبات غضبان عليها لعنتها الملائکة حتي تصبح) «هرگاه مرد از همسرش خواست تا در بسترش حاضر شود و همسرش امتناع ورزيد و شوهرش از او خشمگين شد، ملائکه تا صبح او را لعنت مي‌کنند». متفق عليه : بخاری (5194)، مسلم (1436) و در حديثي ديگر مي‌فرمايد : (إذا دعا الرجل زوجته لحاجته فلتأته و إن کانت علي التنور) «هرگاه مرد همسرش را براي نيازش فرا خواند، بايد نزد او برود اگرچه بر تنور باشد (مشغول پخت و پز باشد)». ترمذی (1170)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: (لايحل للمرأة أن تصوم و زوجها شاهد إلا بإذنه) «جايز نيست که زن در حضور شوهرش روزه بگيرد مگر به اجازه او».بخاری (5195)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: (ولاتنفق امرأة شيئا من بيت زوجها، إلا بإذن زوجها، قيل و لا الطعام؟ قال : ذلک أفضل أموالنا) «زن نبايد از مال شوهرش مصرف کند، مگر اينکه شوهرش به او اجازه دهد، گفته شد حتي غذا؟ فرمود : آن بهترين اموالمان است».[صحیح ابن ماجه 1875]

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: (فحقکم عليهن ألا يوطئن فرشکم من تکرهون، و لايأذن في بيوتکم لمن تکرهون) «حق شما بر زنانتان اين است که ناموستان را حفظ کنند و کسي را که دوست نداريد به خانه‌هايتان راه ندهند»

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : (خير النساء من تسرک إذا أبصرت، و تعطيک إذا أمرت، و تحفظ غيبتک في نفسها و مالک) «بهترين زنان زني است که وقتي به او نگاه مي‌کني، تو را خوشحال ووقتي که به او امر مي‌کني تو را اطاعت کند و در غياب تو حافظ خود و مال شما باشد». [صحیح ابن ماجه 3299].

******************

مشاهده كل احاديث

 
 
 

اسلام - قرآن و تفسیر
نوار اسلام
سایت جامع فتاوای اهل سنت
مهتدین
عصر اسلام
دائرة المعارف شبکه اسلامی
اسلام تيوب
اخبار جهان اسلام
سایت بیداری
کتابخانه
پاسخ به شبهات دینی
اسلام هاوس

اخلاق و رفتار رسول اکرم با همسرانش (حتما این مقاله را بخوانید)

اخلاق و رفتار رسول اکرم با همسرانش (حتما این مقاله را بخوانید)

در اجتماع كوچك خانواده، ‌اين همسر است كه اساس و پايه آن را تشكيل مي دهد و به آن آرامش مي‌بخشد و دوستي و محبت به ارمغان مي‌آورد.

رسول اللهص فرموده است: «إِنَّ الدُّنْيَا كُلَّهَا مَتَاعٌ، وَخَيْرُ مَتَاعِ الدُّنْيَا الْمَرْأَةُ الصَّالِحَةُ»و [سنن نسائي]

يعني: «دنيا، سراسر متاع است و بهترين متاع دنيا، همسر نيك است».

يكي از موارد خوشرفتاري رسول خداص را در برخورد خوب با همسرانش مشاهده مي‌كنيم. چنانكه رسول رحمتص نام ام المؤمنين عايشه رضي الله عنها را ترخيم مي‌نمايد و بشارتي به او مي‌دهد كه دلها را به هيجان مي‌آورد و مي‌فرمايد: «اي عايش! اين، جبرئيل است كه به تو سلام مي‌رساند». [روايت بخاري و مسلم]

فراتر از اين، پيامبر امت، آن كاملترين انسان از نظر اخلاق و بزرگترين فرد از نظر جايگاه و منزلت، در خوش اخلاقي،‌ تواضع و فروتني و شناخت گرايشهاي عاطفي و رواني همسرش، شگفتي مي‌آفريند و طوري با وي برخورد مي‌كند كه هر زني ، آن را ميپسندد.

عايشهل مي‌گويد: «در دوران عادت ماهيانه آب مينوشيدم؛ سپس ظرف آب را به نبي اكرمص مي‌دادم. رسول خداص دهانش را همان جايي مي‌گذاشت كه من، دهانم را گذاشته بودم و آب مي‌نوشيد. همچنين گوشت را از استخوان با دهان مي‌كندم و ميخوردم. آنگاه رسول خداص دهانش را همان جايي مي‌گذاشت كه من گذاشته بودم و از آن گوشت مي‌خورد». [روايت مسلم]

آن حضرتص آنگونه نبود كه منافقين مي‌پندارند و خاورشناسان، او را متهم مي‌كنند؛‌ بلكه زيباترين و آسانترين راههاي معاشرت با همسر را انتخاب مي‌كرد.

عايشه مي‌گويد: «نبي اكرمص يكي از همسرانش را بوسيد و بدون اينكه وضو بگيرد،‌ براي نماز بيرون رفت». [ابوداود و ترمذي]

همچنين رسول خداص در جاهاي متعددي بطور واضح و روشن، منزلت والاي زن را بيان مي‌كند و ارزش و جایگاه بانوان را براي جامعه و مردم معرفي مي‌نمايد.

ملاحظه كنيد که رسول خداص به سؤال عمرو بن عاصt پاسخ ميدهد و به او مي‌آموزد كه دوست داشتن همسر، ‌باعث شرمندگي مرد درست و كامل نمي‌شود.

عمرو بن عاصt مي‌گويد: از رسول اللهص پرسيدم: محبوبترين مردم نزد تو کیست؟ فرمود: عايشه. [روايت بخاري و مسلم]

هر كس مي‌خواهد طعم سعادت زناشويي را در زندگيش بچشد، در اين حديث ام المؤمنين عايشهل بينديشد كه به بیان نحوه رفتار رسول خداص با او می‌پردازد؛ عايشهل مي‌گويد: «من و رسول خداص از يك ظرف آب، غسل مي‌كرديم». [روايت بخاري]

نبي امت از هر مناسبتي استفاده مي كرد و براي خوشحال و خوشبخت نمودن همسرش از هر امر مباح و جايزي كمك مي‌گرفت.

اين، يك شوخي زيبا و نكته‌اي فوق العاده مهم است كه نبي اكرمص به مردم دستور مي‌دهد جلو بروند تا با همسرش مسابقه دهد و باعث خوشحالي وي گردد. هر كس امروزه در اين سرزمين پهناور خداوند به سير و سياحت بپردازد و به بزرگان و رهبران دنيا نگاه كند، بطور قطع از اين رفتار نبي اكرمص تعجب خواهد كرد. او، فرمانده پيروز و برگزیده قريش بود. در يكي از روزهاي فتح در حالي كه مسلمانان با فتح و پيروزي باز مي گردند و خودش، فرماندهي لشكر بزرگي را بر عهده دارد، با اين حال، همچنان فروتن و متواضع است و به همسرانش مهر می‌ورزد. فرماندهي لشكر، خستگی راه و پيروزي در ميدان نبرد، هيچ كدام باعث نشد تا اين نكته را فراموش كند كه با او زناني هستند كه نياز به محبت و شفقت دارند؛ بلکه مشقت راه و خستگي سفر را از آنان زدود و به آنان مهر ورزید.

بخاري روايت كرده است: هنگامي كه رسول خداص از غزوه خيبر برگشت، با صفيه دختر حيي ازدواج كرد؛ چادري را اطراف شتري ميگرفت كه صفيه بر آن سوار بود و او را در حجاب قرار مي‌داد و سپس كنار شتر مي نشست و زانويش را مي‌گذاشت و صفيه، پايش را بر زانوي آن حضرتص مي‌نهاد تا سوار شتر شود.

اين، يك صحنه بسيار مؤثر است كه بر تواضع رسول خداص دلالت دارد.

بدین سان رسول خداص كه فرماندهي پيروز و فرستاده‌اي از جانب الله بود، به امتش مي آموزد كه تواضع و فروتني در برابر همسرش براي كمك به او و خوشحال كردنش از قدر و منزلت وی نمي‌كاهد.

همچنين يكي از وصيتهاي نبي اكرمص به امتش اين بود كه فرمود: «به زنان نيكي كنيد». [روايت مسلم].

 

سایت خانواده خوشبخت

BlestFamily .Com 

=================

 

مرجع: کتاب روزی در خانۀ رسول الله صلی الله علیه وسلم، تألیف عبدالملک قاسم، مترجم عبدالقادر ترشابی.


 


بازگشت به ابتدا

بازگشت به نتايج قبل

 

ارسال مقاله به دوستان

چاپ مقاله

 

     

  معرفي سايت به دوستان  |   درباره ما   |  تماس با ما

All Rights Reserved For BlestFamily.com © 2010

كليه حقوق مادي و معنوي سايت محفوظ است.