Thu, 10 Apr 2025پنجشنبه 21 فروردين 1404
 
كليپهاي صوتي و تصويري: 599
تعداد كل مقالات : 2523
تعداد كل بازديدها تاكنون : 9465863
 
 
 

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود : (لايجمع بين المرأة و عمتها ولا بين المرأة و خالتها) «جمع بين زن و عمه‌اش، زن و خاله‌اش، جايز نيست».متفق عليه: بخاری (5109)، مسلم (1408)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود : (من کانت له امرأتان يميل مع أحدهما علي الأخري، جائ يوم القيامة وأحد شقيه ساقط) «هر کس دو زن داشته باشد و بين آنها عدالت برقرار نکند، روز قيامت در حالي به پيشگاه خداوند حاضر مي‌شود که يکي از پهلوهايش ساقط (افتاده) است».ابن ماجه (1969)، ولي تمايل قلبي بيشتر به يکي از آنان اشکال ندارد.

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : (خيرکم، خيرکم لأهله، و أنا خيرکم لأهلي) «بهترين شما کسي است که با خانواده‌اش خوش‌رفتارتر باشد و من بهترين شما براي خانواده‌ام هستم».ترمذی (3985)

******************

از علي رضی الله عنه روايت است : (صنعت طعاما فدعوت رسول الله صلی الله علیه وسلم  فجاء فرأي في البيت تصاوير فرجع فقلت : يا رسول الله، ما أرجعک بأبي أنت و أمي؟ قال : إن في البيت سترا فيه تصاوير، و إن الملائکة لاتدخل بيتا فيه تصاوير). «غذايي را درست کردم و پيامبر صلی الله علیه وسلم  را دعوت نمودم، پيامبر آمد و چند عکسي را در خانه ديد و برگشت. گفتم اي رسول خدا! پدر ومادرم فدايت باد چه چيزي باعث شد که برگردي؟ فرمود : در خانه پرده‌هاي عکس‌داري(عکس ذي روح) بود و ملائکه به خانه‌اي که در آن عکس باشد داخل نمي‌شوند». ابن ماجه (3359)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: (إذا دعي أحدکم إلي طعام فليجب، فإن کان مفطرا فليطعم، و إن کان صائما فليصل : يعني الدعاء) «هرگاه يکي از شما دعوت شد، دعوت را اجابت کند، پس اگر روزه نبود غذا بخوردواگر روزه بود (براي صاحب عروسی) دعا کند». بیهقی (263/7) و مسلم (1431)

******************

پيامبر -صلى الله عليه وسلم- فرمود: (إذا دعي أحدکم إلي الوليمة فليأتها) «اگر يکي از شما به وليمه (عروسی که در آن امر خلاف شرع نباشد) دعوت شد، بايد براي آن بيايد». متفق عليه : بخاری (5173)، مسلم (1429)

******************

مشاهده كل احاديث

 
 
 

اسلام - قرآن و تفسیر
نوار اسلام
سایت جامع فتاوای اهل سنت
مهتدین
عصر اسلام
دائرة المعارف شبکه اسلامی
اسلام تيوب
اخبار جهان اسلام
سایت بیداری
کتابخانه
پاسخ به شبهات دینی
اسلام هاوس

کسی که توانایی مالی ازدواج ندارد، چکار کند؟

بنده تصميم به ازدواج گرفته ام اما به دليل مشکلات مالي توان اين مهم را ندارم وچون خودم هم دانشجو ومشغول به تحصيل مي باشم نمي توانم کارکنم اما قول به ازدواج را به ايشان که بسيار باايمان هم ميباشند را داده ام. بنا به جايز نبودن وام هم نمي توانم درخواست کنم بنظرشما راه حل چيست؟ من تنها اميدم خداوند منان است ودست استعانت به درگاهش بلند کرده ام ايا کار خاصي را بايد انجام دهم؟

 

الحمدلله،

همانطور که شما نيز فرموده ايد، هر نوع وامي که داراي درصدي بهره يا کارمزد باشد حرام است. به فتاواي (4168) مراجعه کنيد.

اما نمي توان به بهانه ي ازدواج يا تهيه ي جهيزيه وام با بهره و کارمزد گرفت.

و شکي نيست که وام ازدواج با هر ميزان بهره اي رباست و بايد از گرفتن آن پرهيز نمود، لذا کسي که ترس عذاب الهي را در دل داشته باشد قطعا از آن دوري ميکند و در عوض از راههاي حلال جهت کسب رزق و روزي خود و اولادش استفاده مي کند:

از پيامبرصَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَآلِهِ وَسَلَّمَ روايت است كه فرمود: « مَنْ تَرَكَ شَيئاً لله عَوَّضَهُ الله خيراً ‏منه» ‏‏«هر كسي چيز ي را به خاطر خداوند ترك كند خداوند چيزي بهتر از آن به او خواهد داد ‏‏» ‏

خداوند مي فرمايد:« وَمَنْ يَتَّقِ اللَّهَ يَجْعَلْ لَهُ مِنْ أَمْرِهِ يُسْرًا » ابونعيم در «الحلية» (2/196)‏

‏«و هر كس از خدا پروا دارد [خدا] براى او در كارش تسهيلى فراهم سازد» [الطلاق-4] ‏

در ضمن الله تعالي کساني را که توانايي مالي جهت ازدواج ندارند توصيه به اخذ ربا نکرده است بلکه آنها را به امر نموده:

« الَّذِينَ لَا يَجِدُونَ نِكَاحًا حَتَّى يُغْنِيَهُمُ اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ »(النور: 33).

«و كسانى كه امكانى براى ازدواج نمى‏يابند، بايد پاكدامنى پيشه كنند تا خداوند از فضل خود آنان را بى‏نياز گرداند».

پس هر کس موفق به ازدواج نشد، خداوند به او توصيه مي‌کند صبر و عفاف را پيشه کند و بدانها گزينه ي ديگري پيشنهاد نمي کند. و نفرموده که اگر توانايي ازدواج نداشتيد مي توانيد ربا بگيريد و از قرضهاي با بهره و سود استفاده نماييد. لطفا به فتاوای (2170) مراجعه کنید.

لذا چنانکه مي توانيد از اطرافيانتان پول قرض بگيريد بهتر است ولي اگر موفق نشديد پس شما نيز ضمن آنکه جهت بدست آوردن مال و کسب حلال بايد سعي و تلاش کنيد، صبور باشيد تا الله تعالي به فضل خويش شما را بي نياز گرداند.

و در اين مدت نبايد با دختري که با وي قصد ازدواج داريد ارتباطي داشته باشيد، نه تلفني و نه نوشتاري و غيره... مگر آنکه ايشان را به عقد درآوريد که در آنصورت ارتباط شما تا زمان عروسي کاملا جايز خواهد بود.

 

والله اعلم

وصلي الله وسلم علي محمد وعلى آله وأصحابه والتابعين لهم بإحسان إلى يوم الدين

سايت جامع فتاواي اهل سنت و جماعت

IslamPP.Com


بازگشت به ابتدا

بازگشت به نتايج قبل

 

ارسال مقاله به دوستان

چاپ مقاله

 

     

  معرفي سايت به دوستان  |   درباره ما   |  تماس با ما

All Rights Reserved For BlestFamily.com © 2010

كليه حقوق مادي و معنوي سايت محفوظ است.