آیا اگر زن کافری شرط کند که بعد از ازدواج مسلمان می شود، می توان قبل از مسلمان شدنش با او ازدواج کرد؟
من مدت سه سال ميشود که با يک زن که از تايلند است ارتباط دارم و من ازدواج هم کرده ام و سه طفل دارم. به خدا قسم است که هدفم صرف مسلمان کردن او است و انشاءالله قريب است که مسلمان شود. من يک دروغ براي او گفته ام که من عروسي نکرده ام و او برايم ميگويد که اگر همرايم عروسي کني من مسلمان ميشوم. من از فاميل خودم اين مسئله را پنهان نکرده ام و براي خانم خود گفته ام و خانمم قبول کرده که اگر مسلمان شود همرايش عروسي کن و بعضي اوقات ميگويد که عروسي نکن. من درمدت سه سال براي آن زن تايلندي درباره اسلام بسيار چيزها گفته ام و قناعت او را بخاطر مسلمان شدن او حاصل کرده ام مگر او نمي داند که من عروسي کرده ام. و ديروز برايم گفت که من خواب ديدم که پدرم در يک باغ بود در گلها نشسته بود درحالي که پدرش کافر مرده است. من پيش خود فکر کردم که چگونه يک کافر خواب ببيند که پدرش در باغ است. آيا تعبير اين خواب چيست؟ محترما! برايم مشوره بدهيد که اگر او حاضر شود که مسلمان شود و شرط مسلمان شدن او ازدواج کردن با من است. ايميل خود را در بالا براي تان نوشته ام و به اميد جواب شما هرچه عاجل تر استم. با ابراز تشکر.
الحمدلله،
در سايت فتاوا فقط به سوالات فقهي و عقيدتي پاسخ داده مي شود. بنابراين در مورد تعبير خواب ما نمي توانيم نظر دهيم. در ضمن قرار نيست که هرکس در خواب ببيند که فلان شخص در باغي بوده، پس آنرا به معناي سعادت اخروي يا بهشت تعبير نمود، همانطور كه پيامبر صلى الله عليه و سلم در خواب ديد كه ابو جهل وارد بهشت شده است، ولى تعبير آن براى عمر بن الخطاب تحقق يافت، از آنجاييكه نام ابو جهل "عمرو" بن هشام است كه شبيه نام "عمر" است، لذا در اصول تعبير خواب اين مسائل مراعات ميشود، همچنين يكى از صالحين احمد بن حنبل را در خواب ديد كه وارد بهشت شده است، و احمد بن حنبل به او گفت: به فلان خليفه نيز گفته شد كه در خواب ديده شده است كه وارد بهشت شده است، ولى پس از چندى دست به قتل و كشت و كشتار ظالمانه زد، سپس احمد بن حنبل ادامه داد و گفت: "رؤيا مؤمن را خوشحال ميكند نه مغرور".
اما لازمست گفته شود که جهت تبليغ دين نبايد از دروغ استفاده شود. در اين ارتباط به فتواي (75) مراجعه کنيد.
در ضمن هرگونه ارتباط با زنان کافره جايز نمي باشد جز براي دعوت اسلام، و در هنگام دعوت نيز لازمست موازين شرع در برخورد با زن نامحرم رعايت شود.
همچنين شما نمي توانيد با يک زن کافر ازدواج کنيد مگر اينکه مسيحي يا يهودي باشد و بر دين خود معتقد باشد، يعني فقط اسم مسيحي يا يهودي بر او نباشد، بلکه به آن اعتقاد داشته باشد.
اما ديگر زنان کافر اعم از مشرک و بت پرست و بودايي و غيره براي ازدواج با مرد مسلمان جايز نيست.
ولي پس از اينکه اسلام آوردند، مي توانيد وي را به عقد خود درآوريد و نيازي هم به رضايت همسر اولتان نداريد.
الله تعالي مي فرمايد: « وَلاَ تَنكِحُواْ الْمُشْرِكَاتِ حَتَّى يُؤْمِنَّ وَلأَمَةٌ مُّؤْمِنَةٌ خَيْرٌ مِّن مُّشْرِكَةٍ وَلَوْ أَعْجَبَتْكُمْ وَلاَ تُنكِحُواْ الْمُشِرِكِينَ حَتَّى يُؤْمِنُواْ وَلَعَبْدٌ مُّؤْمِنٌ خَيْرٌ مِّن مُّشْرِكٍ وَلَوْ أَعْجَبَكُمْ أُوْلَئِكَ يَدْعُونَ إِلَى النَّارِ وَاللّهُ يَدْعُوَ إِلَى الْجَنَّةِ وَالْمَغْفِرَةِ بِإِذْنِهِ وَيُبَيِّنُ آيَاتِهِ لِلنَّاسِ لَعَلَّهُمْ يَتَذَكَّرُونَ»(بقره 221)
يعني: «و با زنان مشرك ازدواج نكنيد، مگر آن كه ايمان بياورند» مشركات: زنان بتپرست اند و ازدواج مسلمانان با ساير زنان كافر حربي غير كتابي نيز همانند آنانحرام است، مگر زنان يهودي و مسيحي، كه ازدواج با آنان جايز است. «و البته كنيزي مؤمن بهتر از زن آزاد مشركي است» يعني: اگر يكي از شما با كنيزكي مسلمان ازدواج كند، اين برايش از ازدواج با زن آزاد كافري بهتر است «هرچند كه زيبايي او شما را به شگفتآورد» يعني: هر چند آن زن كافر شما را با زيبايي، يا ثروت، يا اشرافيت خود به شگفت آورد «و زنان مسلمان را» مطلقا «به همسري مشركان در نياوريد، مگرآن كه ايمان آورند. و بردهاي مؤمن بهتر از مرد آزاد مشركي است، هرچند شما را به شگفت آورد» مال و ثروت و جاه و جمال وي. اجماع امت بر اين است كه مرد مشرك به هيچ وجهي از وجوه نميتواند با زن مؤمني همبستر شود، به سبب خفت و ذلتي كه از اين كار به اسلام رخ مينمايد، و قطعا اسلام اين خفت را نميپذيرد «آنان» اشاره به سوي مردان و زنان مشرك است «به سوي آتش دوزخ فراميخوانند» يعني: آنان با معاشرت، گفتار و كردار خود، شما را به سوي اعمالي فراميخوانند كه موجب آتش دوزخ است، پس خويشاوندي و معاشرت ومصاحبت آنان، خطر عظيمي را متوجه دين انسان مسلمان و فرزندان ويميگرداند، لذا هرگز براي يك فرد مسلمان جايز نيست تا خود و خانواده خويش را در معرض چنين خطري قرار دهد «و خداوند فراميخواند» بر زبان پيامبرانش «به سوي بهشت و آمرزش» يعني: به سوي عملي كه موجب قطعي شدن بهشت براي عملكننده است «به اذن خويش» يعني: به اراده خويش. بنابراين، ازدواج مرد مؤمن نيكوكار با زن مؤمن نيكوكار، در پرتو معاشرت، گفتار و رفتار شايسته؛ خود فراخواننده به سوي بهشت است «و آيات خود را براي مردم روشن ميگرداند، باشد كه متذكر شوند» و خير را از شر تمييز داده و از حكم حق تعالي سر بر نتابند.
والله اعلم
وصلي الله وسلم علي محمد وعلى آله وأصحابه والتابعين لهم بإحسان إلى يوم الدين
سايت جامع فتاواي اهل سنت و جماعت
IslamPP.Com |