Thu, 10 Apr 2025پنجشنبه 21 فروردين 1404
 
كليپهاي صوتي و تصويري: 599
تعداد كل مقالات : 2523
تعداد كل بازديدها تاكنون : 9465857
 
 
 

ابن عمر رضی الله عنه گفت : (نهي النبي صلی الله علیه وسلم  أن يبيع بعضکم علي بيع بعض، و لايخطب الرجل علي خطبة أخيه حتي يترک الخاطب قبله، أو يأذن له الخاطب). «پيامبر صلی الله علیه وسلم  از اينکه بعضي از شما بر معامله ديگري وارد شود، و يا اينه از زني خواستگاري کند که قبلاً برادرش (شخص ديگري) از او خواستگاري کرده، نهي کرده است مگر اينکه خواستگار اول منصرف شود يا به او اجازه دهد».بخاری (5142)

******************

از مغير بن شعبه روايت است: نزد پيامبر  صلی الله علیه وسلم رفتم و با او درباره زني که قصد خواستگاريش داشتم صحبت کردم، پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : (إذهب فانظر إليها، فإنه أجدر أن يؤدم بينکما) «برو او را نگاه کن چون اين امر رابطه بين شما را پايدارتر مي‌کند».نسایی (69/6) و ترمذی (1093)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم ‌فرمود :(إذا ألقي الله في قلب امري خطبة امرأة، فلابأس أن ينظر إليها) «اگر خداوند خواستگاري زني را به قلب کسي القا کرد، باکي نيست که به او نگاه کند».ابن ماجه (1864)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : (تزوجوا الودود الولود فإني مکماثر بکم الأمم) «با زنان محبت‌گر و بچه‌‌زا ازدواج کنيد؛ چون من در ميان امت‌ها به کثرت شما افتخار مي‌کنم».ابوداود (2035)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: (تنکح المرأة لأربع: لمالها، و لحسبها و لجمالها، و لدينها، فاظفر بذات الدين تربت يداک)«زن بخاطر چهار چيز براي ازدواج انتخاب مي‌شود : مال و دارائي، اصل و نسب، زيبائي و ديانت؛ پس زن ديندار را انتخاب کن، دستهايت خاک‌آلوده شود».متفق عليه: بخاری (5090)، مسلم (1466)

******************

 پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود: (يا معشر الشباب من استطاع منکم الباءة فلتزوج، فإنه أغض للبصر و أحصن للفرج، و من لم يستطع فعليه بالصوم، فإنه له وجاء) «اي جماعت جوانان هر کس از شما توانايي ازدواج را دارد ازدواج کند؛ زيرا ازدواج بهتر چشم را (از حرام) مي‌پوشاند و بهتر فرج را (از حرام) محافظت مي‌کند، و کسي که نتوانست (ازدواج کند) بايد روزه بگيرد؛ چون روزه شهوت جنسي او را کم مي‌کند».متفق عليه: بخاری (5066)، مسلم (1400)

******************

مشاهده كل احاديث

 
 
 

اسلام - قرآن و تفسیر
نوار اسلام
سایت جامع فتاوای اهل سنت
مهتدین
عصر اسلام
دائرة المعارف شبکه اسلامی
اسلام تيوب
اخبار جهان اسلام
سایت بیداری
کتابخانه
پاسخ به شبهات دینی
اسلام هاوس

وجود نعمت نماز استخاره مانع از تفکر و بررسي در مورد مشکلات نيست

وجود نعمت نماز استخاره مانع از تفکر و بررسي در مورد مشکلات نيست

 

قرار هست خواستگاري بياد اما هنوزنيامده .و خوانواده من هنوز در مورد خواستگار تصميم نگرفته اند.من استخاره کردم و خواب خوبي نديدم.حالا اگر خواستگار امد بايد جواب منفي بدهم.يا بايد بعد از امدن خواستگار و تحقيق ودر نظر گرفتن تمام جوانب نماز استخاره بخوانم.ممنون.

 

الحمدلله،

وجود نعمت نماز استخاره مانع از تفکر و بررسي در مورد مشکلات نيست، يعني ما نبايد بصورت چشم و گوش بسته و بدون اقدامي در جهت حل مشکلات خود، خود را به خدا واگذار نماييم. البته هيچ شکي وجود ندارد که کسي که به خدا توکل مي کند و خود را به او مي سپارد، محفوظ خواهد شد، اما در عين حال ما بايد از اسبابي که شرعي هستند و الله تعالي به ما عطا کرده اند به خوبي استفاده کنيم و در ضمن اين تلاش و کوشش خود، به خدا نيز توکل نماييم و نتيجه کار و تلاشمان را به الله بسپاريم.

بنابراين اگر کسي که به خواستگاري دختري مي رود، يا بالعکس اگر دختري خواستگاري دارد، قبل از هرچيز بايد به معيارهاي يک شريک خوب از ديد اسلام توجه کند و يکي يکي آن معيارها را در طرف خود بررسي و محک بزند تا ببيند که آيا معيارهايي که شرع و عرف صحيح تعيين کرده در او وجود دارد يا خير، همچنين ممکن است يکي از طرفين تمايلاتي داشته باشد و دوست دارد که شريک زندگيش نيز آنگونه باشد؛ اين تمايل شخص م مي تواند معياري براي سنجش باشد.

معيارهايي از قبيل دينداري، اخلاق خوب، خانواده ي ايماني، شخصيت فردي، جمال و ظاهر، وضعيت معيشتي، وضعيت فرهنگي، تناسب خانوادگي، ميزان تحصيلات و تناسب طرفين در اين زمينه، سن و سال، شغل، مکان زندگي و معيارهاي منطقي و صحيح ديگري که ممکن است براي يکي از طرفين مهم باشد.

پس از آنکه طرف مقابل در همه يا در بيشتر و يا در موارد اصلي اين معيارها نمره ي قبولي گرفت، آنگاه بهتر است قبل از تصميم نهايي، نماز استخاره خواند و از الله خواست تا اگر در اين ازدواج خير و صلاحي نهفته است، آن ازدواج را فراهم آورد و اگر خير و صلاحي ندارد، چيز بهتري نصيبمان نمايد. چرا که گاهي ما گمان مي کنيم که چيزي به نفعمان است ولي درحقيقت شر است و بلعکس، چنانکه الله تعالي مي فرمايد:

« عَسَى أَن تَكْرَهُواْ شَيْئًا وَهُوَ خَيْرٌ لَّكُمْ وَعَسَى أَن تُحِبُّواْ شَيْئًا وَهُوَ شَرٌّ لَّكُمْ وَاللّهُ يَعْلَمُ وَأَنتُمْ لاَ تَعْلَمُونَ»(بقره 216)

يعني: چه بسا چيزى را خوش نداشته باشيد، حال آن که خيرِ شما در آن است. و يا چيزى را دوست داشته باشيد، حال آنکه شرِّ شما در آن است. و خدا مى‏داند، و شما نمى‏دانيد.

پس اگر احيانا پس از استخاره، قلب به سويي متمايل شد که ازدواج صورت نگيرد، نبايد تصور نمود که خدا دعايمان را اجابت نکرده، بلکه همين بي ميلي به ازدواج خود مي تواند قبولي دعا باشد، چرا که از خدا مي خواهيم هرکدام که به صلاحمان است را تقدير نمايد و چه بسا صلاح ما در اين بوده باشد که ازدواج سرنگيرد.

اما اگر پس از استخاره خوابي ديديد، بايد آن خواب را تعبير نمود و ما نمي توانيم در مسئله ي تعبير خواب راهنمايي کنيم. ولي مي توانيد همچنان استخاره نماييد.

براى معلومات بيشتر در مورد مسائل خانواده، ميتوانيد به سايت خانواده خوشبخت (BlestFamily.Com) مراجعه فرماييد.

 

والله اعلم

وصلي الله وسلم علي محمد وعلى آله وأصحابه والتابعين لهم بإحسان إلى يوم الدين

سايت جامع فتاواي اهل سنت و جماعت

IslamPP.Com


بازگشت به ابتدا

بازگشت به نتايج قبل

 

ارسال مقاله به دوستان

چاپ مقاله

 

     

  معرفي سايت به دوستان  |   درباره ما   |  تماس با ما

All Rights Reserved For BlestFamily.com © 2010

كليه حقوق مادي و معنوي سايت محفوظ است.