آیا با دختری که به مسائل شرعی بی توجه است ازدواج کنم؟
من با دختري نامزد شدم البته هفت روز بعدازفوت مادرم زيراديدم برايم کارهاي خانه مشکل است وهم وقت ازدواج من بود 27 ساله هستم قبل از اينکه فکر نمايم در موردخانواده ي که دختر در آن پرورش يافته که در زندگي بي پروا وآزاد است وبه مسايل شرعي کم توجه است اکنون جي کنم.
الحمدلله،
پيامبر صلي الله عليه وسلم به جوانان توصيه مي کند که با دختران و پسران اهل دين و با اخلاق ازدواج کنند؛
پيامبر صلى الله عليه و سلم ميباشد كه فرمودند:
« تُنْكَحُ المَرْأَةُ لأَرْبع: لِمالِهَا، وَلِحَسَبِهَا، وَلِجَمَالِهَا، ولِدِينِهَا، فَاظْفَرْ بِذَاتِ الدِّينِ تَرِبَتْ يَدَاك » (متفقٌ عليه)
يعنى: "زن براي چهار چيز به نکاح گرفته مي شود: مالش، حسب و نسبش، زيبائيش و دينش. و تو براي بدست آوردن زن ديندار اقدام کن، دستهايت خاک آلوده شود (يعنى شاد و خرم زندگي ميكنى، و يا نوعى نفرين است كه اگر زن ديندار را نگيرى دستت به خاك كشيده شود يعنى فقير شوى).
پس در درجه اول بايد دين و مذهب همسر را در نظر گرفت، و يكى از حكمت و علل آن اينست كه هر گاه زوجين هنگام اختلافات به مرجع دينى و آسمانى خود يعنى قرآن و سنت رجوع كنند، از نصيحت و درمان پزشكان و روانشناسان مفيدتر خواهد بود و ميتوانند بعلت اشتراك در اين مراجع دينى به هم برگردند، و پس از آن بايد مسائل ديگر مانند اخلاق، نسب، تعليم و غيره را در نظر گرفت.
بنابراين شايسته است کسي که به دين خود و فرزندانش اهميت مي دهد، همسر و مادري ديندار براي خود و اولادش بيابد، زيرا ممکن است در اثر زندگي و همراه شدن با همسر و مادري که به دين زياد توجه ندارد، شوهر و اولاد نيز در امورات ديني خود سست شوند يا آنکه دچار اختلافات شوند يا حداقل تاثيري که دارد اينست که چون فرزندان خانواده بيشتر زير دست مادرشان تربيت مي شوند، بنابراين فرزندان نيز تحت تاثير مادرشان به دين کم توجه خواهند شد.
لذا قبل از آنکه فرد به فکر اين باشد که نيازهاي جنسي و خانوادگي خويش را با ازدواج حل کند، بايد به فکر دين خود و فرزندان آينده اش باشد.
حال اگر خانواده و خود دختر نامزد شده زياد اهل دين نيستند، چنانکه اين استعداد را دارند که به سمت دين بيايند و استقبال کنند، پيشنهاد مي شود که با حکمت و نصيحت آنا را به سوي دين و حلال و حرام فراخواند و ان شاءالله زندگي را شروع کرد، اما اگر بعد از اندکي همراهي متوجه شديد که اين استعداد را ندارند، بهتر است تا دير نشده نامزدي خود را به هم بزنيد و به فکر زن و همسري با اخلاق و اهل دين باشيد. لازمه ي اين شناخت اين است که قبل از عروسي چند ماهي در حالت نامزدي با هم بمانيد تا با خصوصيات و اخلاق ايشان بيشتر آشنا شويد.
والله اعلم
وصلي الله وسلم علي محمد وعلى آله وأصحابه والتابعين لهم بإحسان إلى يوم الدين
سايت جامع فتاواي اهل سنت و جماعت
IslamPP.Com |