Thu, 10 Apr 2025پنجشنبه 21 فروردين 1404
 
كليپهاي صوتي و تصويري: 599
تعداد كل مقالات : 2523
تعداد كل بازديدها تاكنون : 9465875
 
 
 

از علي رضی الله عنه روايت است : (صنعت طعاما فدعوت رسول الله صلی الله علیه وسلم  فجاء فرأي في البيت تصاوير فرجع فقلت : يا رسول الله، ما أرجعک بأبي أنت و أمي؟ قال : إن في البيت سترا فيه تصاوير، و إن الملائکة لاتدخل بيتا فيه تصاوير). «غذايي را درست کردم و پيامبر صلی الله علیه وسلم  را دعوت نمودم، پيامبر آمد و چند عکسي را در خانه ديد و برگشت. گفتم اي رسول خدا! پدر ومادرم فدايت باد چه چيزي باعث شد که برگردي؟ فرمود : در خانه پرده‌هاي عکس‌داري(عکس ذي روح) بود و ملائکه به خانه‌اي که در آن عکس باشد داخل نمي‌شوند». ابن ماجه (3359)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: (إذا دعي أحدکم إلي طعام فليجب، فإن کان مفطرا فليطعم، و إن کان صائما فليصل : يعني الدعاء) «هرگاه يکي از شما دعوت شد، دعوت را اجابت کند، پس اگر روزه نبود غذا بخوردواگر روزه بود (براي صاحب عروسی) دعا کند». بیهقی (263/7) و مسلم (1431)

******************

پيامبر -صلى الله عليه وسلم- فرمود: (إذا دعي أحدکم إلي الوليمة فليأتها) «اگر يکي از شما به وليمه (عروسی که در آن امر خلاف شرع نباشد) دعوت شد، بايد براي آن بيايد». متفق عليه : بخاری (5173)، مسلم (1429)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: (شر الطعام طعام الوليمة، يمنعها من يأتيها، و يدعي إليها من يأباها، و من لم يجب الدعوة فقد عصي الله و رسوله) «بدترين عذا، غذاي وليمه‌اي است که فقراي نيازمند از آن منع و ثروتمندان بي‌نياز به آن دعوت شوند، وکسي که دعوت وليمه را اجابت نکند به راستي نافرماني خدا و رسول او را کرده است». متفق عليه : مسلم (1432)، بخاري و مسلم اين حديث را بصورت موقوف از ابوهريره روايت کرده‌اند، بخاری (5177).

******************

از انس روايت است : (ما رأيت رسول الله صلی الله علیه وسلم  أولم علي امرأة ما أولم علي زينب، فإنه ذبح شاة) «نديده‌ام که پيامبر صلی الله علیه وسلم  به اندازه‌اي که براي زينب وليمه داده، براي ساير زنانش بدهد، او براي زينب يک گوسفند ذبح کرد». متفق عليه: مسلم (1428)، اين لفظ مسلم است، بخاری (5171

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم  به عبدالرحمن بن عوف فرمود: (أولم ولو بشاة) «وليمه بده اگرچه گوسفندي باشد». متفق عليه : بخاری (5153)، مسلم (1427)

******************

مشاهده كل احاديث

 
 
 

اسلام - قرآن و تفسیر
نوار اسلام
سایت جامع فتاوای اهل سنت
مهتدین
عصر اسلام
دائرة المعارف شبکه اسلامی
اسلام تيوب
اخبار جهان اسلام
سایت بیداری
کتابخانه
پاسخ به شبهات دینی
اسلام هاوس

آياميتوانيم به يك غريبه بگوييم خواهر وبعد با آن دختر ازدواج كنيم؟

آياميتوانيم به يك غريبه بگوييم خواهر وبعد با آن دختر ازدواج كنيم؟

 

الحمدلله،

اگر آن دختر يا زني که به او گفته مي شود خواهر، جزو محارم نباشد، يا جزو زناني نباشند که ازدواج با آنها بصورت موقتي حرام است، پس مي توان با او ازدواج نمود.

و محارم موبد (دائمي) عبارتند از:

الف- زناني که به سبب نسب حرام شده‌اند عبارتند از :

مادران، دختران، خواهران، عمه‌ها، خاله‌ها، دختران برادر و دختران خواهر.

ب- زناني که به سبب مصاهره حرام شده‌اند عبارتند از :

1- مادر همسر، و در تحريم او آميزش با دخترش شرط نيست بلکه به محض عقد دخترش حرام مي‌شود.

2- دختر زني که با او آميزش کرده است پس اگر مردي مادر را عقد کرد بدون اينکه با او آميزش کند، دخترش براي او حلال است، به دليل فرموده خداوند متعال : ) فَإن لَم تَکُونُوا دَخَلتُم بِهِنَّ فَلاَجُنَاحَ عَلَيکُم ( «ولي اگر با مادرانشان همبستر نشده باشيد گناهي (در ازدواج با چنين دختراني) بر شما نيست».

3- همسر پسر که به محض عقد حرام مي‌شود.

4- همسر پدر، بر پسر حرام است که با همسر پدرش ازدواج کند و اين تحريم به محض اينکه پدرش او را عقد کرد حاصل مي‌شود.

 

ج- تحريم به سبب شيرخوارگي :

خداوند متعال مي‌فرمايد : ) وَ أُمَّهَاتُکُمْ اللاَتِي أَرْضَعْنَکُمْ وَ أَخَوَاتُکُمْ مِنْ الرِّضَاعَةِ ( «و مادراني که به شما شير داده‌اند و خواهران رضاعي‌تان».

و پيامبر صلي الله عليه وسلم مي‌فرمايد : ) الرَّضَاعَةُ تُحَرِّمُ مَاتُحَِّرمُ الوَلاَدَةُ ) «شيرخوارگي حرام مي‌کند آنچه را که نسب حرام مي‌کند». متفق عليه

بنابراين شيردهنده مادر (رضاعي) است، در نتيجه تمام کساني که از جانب مادر نسبي بر پسر حرام شده‌اند، از طرف مادر رضاعي بر شيرخوار نيز حرام مي‌شوند.

پس شيرخوار نمي‌تواند با افراد زير ازدواج کند :

1- زن شيردهنده، (مادر رضاعي) 2- مادرزن شيردهنده 3- مادرشوهر شيردهنده 4- خواهرزن شيردهنده 5- خواهرشوهر شيردهنده 6- دختران پسر و دختر شيردهنده 7- خواهرشيري.

 

و زناني که بطور موقت حرام شده‌اند:

1- خواهر و عمه و خاله ي همسر

خداوند متعال مي‌فرمايد :

‌) وَ أن تَجمَعُوا بَينَ الأُختَينِ إلاَّ مَا قَدسَلَفَ (   (نساء : 23)

«و اينکه دو خواهر را با هم جمع آوريد، مگر آنچه گذشته است» (که با ترک يکي از آندو خواهر، قلم عفو بر اين کار که در زمان جاهليت واقع شده است کشيده خواهد شد)».

و ابوهريره از پيامبر صلي الله عليه وسلم که فرمود : (لايجمع بين المرأة و عمتها ولا بين المرأة و خالتها) «جمع بين زن و عمه‌اش، زن و خاله‌اش، جايز نيست». متفق عليه

2- زني که همسر مردي ديگر است و در عده او به سر مي‌برد.

3- زني که سه بار طلاق داده شده، ازدواج او با شوهر اولش جايز نيست.

البته محارم موقت تا زماني که زن در وضعيت خاصي قرار دارد، ازدواج با او ممنوع است ولي بمحض اينکه اين وضعيت تغيير کرد، تحريم از بين مي‌رود و ازدواج با او حلال مي‌شود.

 

موارد مذکور در فوق، زناني هستند که ازدواج با آنها يا بطور کلي صحيح نيست يا موقتا و تا مدتي که شرع تعيين نموده، جايز نيست.

اما غير آنها، ماداميکه زن مسلماني (يا اهل کتاب از يهودي و نصاري) باشد، ازدواج با او جايز است هر چند که ما گاها او را با عنوان "خواهر" يا "خواهرم" صدا بزنيم، زيرا بکار بردن اين لفظ در مورد يک زن نامحرم موجب حرام شدن ازدواج با وي نمي شود و اين ادعا بيشتر در بين عوام شايع شده است که درست نيست.

و بايد دانست که همه ي نان  مردان مومن، خواهران و برادران ديني همديگر هستند. الله تعالي مي فرمايد: « إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ إِخْوَةٌ» (حجرات 10)

يعني: "مومنان برادران يکديگرند. اين پيماني است که خداوند ميان مومنان بسته است و هر فردي که در مشرق يا مغرب باشد و به خدا و فرشتگان و کتاب هاي آسماني و پيامبرانش و روز قيامت ايمان داشته باشد او برادر يا خواهر مومنان است. مومنان بايد آن چه را براي خود مي پسندند براي ديگران هم بپسندند و آن چه را که براي خود نمي پسندند براي ديگران نيز نپسندند. بنابراين پيامبر(صلي الله عليه وسلم) با فرمان دادن به رعايت اخّوت ايماني فرمود:«  با يکديگر حسد مورزيد. و وقتي کسي مي خواهد چيزي را بخرد به منظور بالا بردن قيمت آن، از آن تعريف نکنيد و در حالي که قصد خريد آن را نداريد بر بهاي آن ميافزاييد. و با يکديگر دشمني نکنيد در حالي که او مي خواهد کالاي شخص ديگري بخرد تا مبادا اين کار او را از خريدن آن کالا منصرف نماييد. و بندگان خدا و برادر باشيد. مسلمان برادر مسلمان است؛ بر او ستم نمي کند و او را تنها نمي گذارد و او را کوچک نمي گرداند.»" (تفسير سعدي)

 

والله اعلم

وصلي الله وسلم علي محمد وعلى آله وأصحابه والتابعين لهم بإحسان إلى يوم الدين

سايت جامع فتاواي اهل سنت و جماعت

IslamPP.Com


بازگشت به ابتدا

بازگشت به نتايج قبل

 

ارسال مقاله به دوستان

چاپ مقاله

 

     

  معرفي سايت به دوستان  |   درباره ما   |  تماس با ما

All Rights Reserved For BlestFamily.com © 2010

كليه حقوق مادي و معنوي سايت محفوظ است.