می خواهم با دختری ازدواج کنم ولی خانواده ام او را نمی پسندند! چکار کنم؟
من عاشق دختري بودم بينهايت، ولي بابام راضي نبود!
مي گفت خانواده خوبي نيستند! مگر من ميخوام با خانواده اش عروسي کنم يا دختر ... باعث جدايي من و دختره شد بابام به خاطر اينکه پاي حرفاي مردم ميشيند زياد رو فکر خودش نيست ..
سوال: آياخانواده نقش مهمي دارند تو زندگي من يا دختره اگر به قول بابام خانواده خوبي نيستند آيا من نبايد با اين دختره عروسي کنم ...
الحمدلله،
اين امر بستگي دارد:
اگر دختر، انسان مومن و ديندار و با تقوايي باشد در آنصورت تاثير منفي خانواده ي خود را بر روابط زناشويي با همسرش را کم مي کند و بنظر مي رسد گزينه ي خوبي براي زندگي با يک مرد مسلمان متقي باشد، هر چند که خانواده ي دختر زياد خوب نباشند، زيرا دينداري مشکل گشاست و او با تقواي خود اجازه نمي دهد که رفتارهاي زشت خانواده ي پدريش بر زندگي خود و همسر و فرزندانش تاثير منفي بگذارد و بلکه سعي مي کند با شروع يک زندگي نو بر مبناي ايمان و تقوا، فرزنداني صالح پرورش دهد و از شوهر خود (در معروف) اطاعت کند.
اما اگر هم دختر و هم خانواده اش مثبت نباشند، يعني نه ديندار باشند و نه اخلاق و مکارم آنرا رعايت کنند، در آنصورت اصلا گزينه ي خوبي براي يک مرد مسلمان متقي نيست. حتي اگر دختر با اخلاق باشد، ماداميکه مومن و با تقوا و ديندار نباشد، باز گزينه ي خوبي نيست. زيرا قطعا کسي که ديندار و پرهيزکار نيست، تاثيرات منفي خانواده ي خويش را پذيرا خواهد بود و به همان اندازه هم فردا در خانواده ي شوهرش از آن خصلتهاي منفي بهره خواهد برد و ممکن است موجب فروپاشي خانواده شود. و نبايد انتظار داشت که در برابر مشکلات آتي بنحو شايسته اي مراقب و نگهدار بنيان خانواده ي خود خواهد بود و آنوقت است که تاثير خانواده ي بد و دختر بي تقوا بر زندگي شوهر و فرزندان نمايان شده و راه فروپاشي را طي خواهد کرد.
توصيه مي شود که بدور از احساس و در فضايي معقولانه و منطقي تصميم گيري کنيد و اجازه ندهيد که احساس (يا لجاجت) بر شما غلبه نمايد و سعي کنيد از تجربه ي نيک بزرگان بهره ي مناسبي ببريد. و ما توصيه مي کنيم به سفارش رسول خدا صلي الله عليه وسلم عمل کنيد که فرمودند:
«زنان به چهار دليل براي همسري انتخاب ميشوند: به خاطر ثروت، موقعيت، زيبايي و دينداري. شما ديندار را انتخاب كنيد، زيرا مايه خير و بركت و آسودگي است».(همگي امامان بجز ترمذي آنرا روايت کرده اند)
مي توانيد به فتواي (4127) رجوع کنيد و از مقالات مفيد سايت خانواده ي خوشبخت نيز بهره ببريد.
والله اعلم
وصلي الله وسلم علي محمد وعلى آله وأصحابه والتابعين لهم بإحسان إلى يوم الدين
سايت جامع فتاواي اهل سنت و جماعت
IslamPP.Com |