Thu, 10 Apr 2025پنجشنبه 21 فروردين 1404
 
كليپهاي صوتي و تصويري: 599
تعداد كل مقالات : 2523
تعداد كل بازديدها تاكنون : 9465820
 
 
 

از انس بن مالک رضی الله عنه  روايت است : (أن عبدالرحمن بن عوف جاء إلي رسول الله صلی الله علیه وسلم  و به أثر صفرة فسأله رسول الله صلی الله علیه وسلم  فأخبره أنه تزوج امرأة من الأنصار، قال: کم سقت لها؟ قال : زنة نواة من ذهب، قال رسول الله صلی الله علیه وسلم  أولم ولو بشاة) «عبدالرحمن بن عوف نزد پيامبر صلی الله علیه وسلم  آمد در حاليکه آثار زردي (زعفران يا حنا) بر او ديده مي‌شد، پيامبر صلی الله علیه وسلم  از حال او پرسيد، (عبدالرحمن بن عوف) در پاسخ گفت که با زني از انصار ازدواج کرده است. پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : چقدر مهريه برايش قرار داده‌اي؟ گفت به اندازه وزن يک هسته خرما طلا، پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : وليمه بده اگرچه گوسفندي باشد». متفق عليه : بخاری (5153)، مسلم (1427)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم وقتي ازدواج کسی را تبريک مي‌گفت مي‌فرمود : (بارک الله لکم و بارک عليکم، و جمع بينکما في خير) «خداوند خودتان و ازدواجتان را پربرکت و اجتماعتان را پرخير کند». ابن ماجه (1905)

******************

از ابن عباس روايت است: (أن جارية بکراً أتت النبي صلی الله علیه وسلم  فذکرت له أن أباها زوجها و هي کارهة، فخيرها النبي -صلى الله عليه وسلم). «دختري (بکر) نزد پيامبر صلی الله علیه وسلم  آمد وبه او گفت که : پدرش بدون رضايتش، او را به عقد کسي درآورده است، پيامبر صلی الله علیه وسلم  او را (در فسخ عقد) اختيار داد». صحیح ابن ماجه (4711)

******************

از خنساء بنت خدام أنصاري روايت است: (أن أباها زوجها و هي ثيب، فکرهت ذلک، فأتت رسول الله -صلى الله عليه وسلم- فرد نکاحها). «او بيوه بود و پدرش بدون رضايت او، او را به عقد کسي درآورد، نزد پيامبر صلی الله علیه وسلم  رفت و نکاحش را باطل کرد». مسلم (886)

******************

 پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : (لاتنکح الأيم حتي تستأمر، ولاتنکح البکر حتي تستأذن، قالوا : يا رسول الله و کيف إذنها؟ قال : أن تسکت) «بيوه تا از او دستور نگرفتند ازدواج داده نشود، و دوشيزه هم تا از او اجازه گرفته نشود، به ازدواج کسي داده نشود. گفتند : اي رسول خدا، اجازه (رضايت) بکر چگونه است؟ فرمود : اين است که ساکت بماند». صحیح ابن ماجه (2100)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: (لانکاح إلا بولي و شاهدي عدل) «ازدواج بدون ولي و دو شاهد عادل صحيح نيست».صحیح ابن ماجه (7557)

******************

مشاهده كل احاديث

 
 
 

اسلام - قرآن و تفسیر
نوار اسلام
سایت جامع فتاوای اهل سنت
مهتدین
عصر اسلام
دائرة المعارف شبکه اسلامی
اسلام تيوب
اخبار جهان اسلام
سایت بیداری
کتابخانه
پاسخ به شبهات دینی
اسلام هاوس

من مجردم و توانایی مالی ازدواج ندارم، چکار کنم تا مرتکب گناه نشوم؟

من مجردم و توانایی مالی ازدواج ندارم، چکار کنم تا مرتکب گناه نشوم؟

 

من يک شخص مجرد هستم وفعلا دردانشگاه سال سوم درس ميخوانم وبا دخترها يکجا درس ميخوانيم 21سال دارم هزینه ی ازدواج بسيار زياد است 700000 افغاني مصرف دارد من پول ندارم پدرم معلم هست که 5000معاش دارد شهوت هم خيلي زياد است هرچه صبرميکنم نميشود پس چه کنم آيا زناکنم؟ آيا جلق بزنم؟ آيا خود راخسي کنم؟ راه حل چيست؟

 

الحمدلله،

اين امر يعني ايجاد فتنه در قلب مردم و تمايل به گناه در جوانان به سبب اختلاط زن و مرد است، اگر زنان و مردان در يک مکان واحد اختلاط نکنند، بنابراين احتمال گناه هم کم و کم تر مي شود ولي متاسفانه به دليل نفوذ ارزشهاي کفار به ميان مسلمين و اجراي قوانين و برنامه هاي کفار توسط حکومت داران يک مملکت، اختلاط بين زنان و مردها هموار شده و کسي نيست تا جلوي آنرا بگيرد. از اينرو کسي که خود را مومن مي داند و محبت خدا و رسول خدا و دين وي را در قلب دارد بايستي خود را از گناه دور کند، اگر نزديک گناه باشد پس احتمال دارد به خود گناه برسد...

خداوند متعال مي فرمايد: « وَلاَ تَقْرَبُواْ الزِّنَى إِنَّهُ كَانَ فَاحِشَةً وَسَاءَ سَبِيلاً»(اسراء 32)

يعني: و نزديک زنا نشويد، که کار بسيار زشت، و بد راهى است!

در اين آيه ي مبارکه نهي از نزديک شدن به زنا از خود انجام زنا بليغ تر است، چون اين نهي شامل نهي از تمام مقدمات و انگيزه هاي زناست. يعني نزديک شدن به زنا را نهي کرده است و بدون شک نگاه هوس آلود، يا نگاه به نامحرمان همگي مقدمه ي زنا هستند و فرد را به زنا نزديک مي گرداند، زيرا «هر کس در کنار و اطراف مزرعه و محل قرق شده بچرخد، به زودي در آن مي افتد»، به ويژه اين که در بسياري از نفسها انگيزۀ بسيار قوي براي انجام اين کار وجود دارد.

لذا فرد مومن براي آنکه خود را از وسوسه ي انجام گناهان بعدي حفظ کند، نبايد مقدمه ي آنرا فراهم سازد.

بنابراين اولين قدم براي رفع مشکل اينست که خود را نزديک گناه نکنيد و مقدمات گناه (از قبيل نگاه به زنان يا سخن گفتن با آنها و ديدن تصاوير محرک و ..) را فراهم نياوريد تا به گناه نرسيد.

نظر کردن زنان و مردان نامحرم به همديگر حرام است و فرد با نظر انداختن به نامحرم خود را مشمول گناه کرده است. الله تعالي مي فرمايد:

«قُل لِّلْمُؤْمِنِينَ يَغُضُّوا مِنْ أَبْصَارِهِمْ وَيَحْفَظُوا فُرُوجَهُمْ ذَلِكَ أَزْكَى لَهُمْ إِنَّ اللَّهَ خَبِيرٌ بِمَا يَصْنَعُونَ * قُل لِّلْمُؤْمِنَاتِ يَغْضُضْنَ مِنْ أَبْصَارِهِنَّ»(نور 31-30)

يعني: به مردان مؤمن بگو چشمهاى خود را (از نگاه به نامحرمان) فروگيرند، و عفاف خود را حفظ کنند؛ اين براى آنان پاکيزه‏تر است؛ خداوند از آنچه انجام مى‏دهيد آگاه است! و به زنان با ايمان بگو چشمهاى خود را (از نگاه به نامحرمان) فروگيرند.

پس راهکار اينست که از خدا بترسيد و به ارشاد شريعت توجه کنيد، اگر واقعا و از روي صداقت قلبي قصد داريد تا از شر گناه خلاص شويد پس چاره اي نداريد مگر آنکه به دستور قرآن عمل کنيد و قرآن دستور داده تا: اولا مقدمات گناه را ايجاد نکن و به آن نزديک هم مشو، دوما به نامحرم نگاه نکن چه باشهوت و چه بدون شهوت باشد تفاوتي ندارد. و يا اگر برايتان مقدور است از رفتن به چنين دانشگاهي صرفنظر کنيد و دين خود را بر آن ترجيح دهيد تا در سراي قيامت افسوس نخوريد!!

همچنين توصيه مي شود تا به فتاواي (5601) و (4152) مراجعه کنيد تا برخي از روشها و علاج شهوت را بخوانيد.

خلاصه اينکه: راه حل و علاج از مدتها قبل مشخص شده است، اسلام 1400 سال است که مي گويد: زن و مرد نامحرم با هم اختلاط نکنند و به همديگر نگاه نکنند ولي متاسفانه عده اي از مردم اين راه حل را ناديده مي گيرند بعد که دچار گناه شدند يا نزديک آن شدند مي گويند: چکار کنيم؟! در حاليکه اسلام 1400 سال قبل فرموده که چکار کنند! و بلکه آنها بودند که توجهي نکرده اند و با يکسري توجيهات شيطان پسند خود را فريب مي دهند و بعد انتظار دارند که راه حلي پيدا کنند!!

هرکس واقعا و حقيقتا قصد دارد تا نجات يابد، پس کافيست تا به دستورات و توصيه هاي شارع عمل کند آنوقت است که شريعت تضمين مي کند که دچار سزا و شر نخواهد شد در غير اينصورت مسئوليت آن متوجه فرد عاصي خواهد شد و نتيجه ي آن معلومست..

 

والله اعلم

وصلي الله وسلم علي محمد وعلى آله وأصحابه والتابعين لهم بإحسان إلى يوم الدين

سايت جامع فتاواي اهل سنت و جماعت

IslamPP.Com


بازگشت به ابتدا

بازگشت به نتايج قبل

 

ارسال مقاله به دوستان

چاپ مقاله

 

     

  معرفي سايت به دوستان  |   درباره ما   |  تماس با ما

All Rights Reserved For BlestFamily.com © 2010

كليه حقوق مادي و معنوي سايت محفوظ است.