حکم ازدواج با دختری که اهل ارتباط و دوستی با پسرها است؟
من 24 ساله هستم از 3 سال بدينسو با دختر در پوهنتون اشنا شدم و او درخواست دوستي را پيشنهاد کرد و من هم قبول کردم. زياد اوقات با هم بوديم، اما من از او چيزي نديدم که گويا خرابي و بد اخلاقي وي را نشان بدهد، اما من هميشه فکر مي کنم که اين دختر جرات را با من کرد، شايد با ديگران هم کند.تا به حال تصميم گرفته نتوانستم و دودل هستم، مسله فقط اعتبار است، ديگه کدام مشکل نيست. اميد مرا ياري کنيد!
الحمدلله،
اولا: هرگونه ارتباط و دوستي با دختر نامحرم و بيگانه حرام و گناه است، بنابراين چون شما چند سال با اين زن بيگانه رابطه داشته ايد، - به هر نيتي که باشد- مرتکب گناه و حرام شده ايد، و بايد توبه کنيد تا شايد خداوند متعال از اين گناه شما درگذرد.
براي اينکه حکم دوستي و رابطه با زن بيگانه را بدانيد، به فتواي (4812) و (5470) و (5556) مراجعه کنيد.
دوما: اگر شما دين و شريعت را دوست داريد و خود را ملتزم به آن مي دانيد، پس بهتر است در انتخاب همسر و شريک زندگي از راهنمايي هاي شريعت بهره ببريد.
آنچه که در ازدواج و انتخاب شريک زندگي بايد مد نظر داشت، در وحله ي نخست اعتقادات و ميزان پايبندي طرف مقابل به مسائل شرعي است، و هر قدر که ديندارتر و با اخلاقتر باشد، مسلما گزينه ي خوبي براي زندگي مشترک مي باشد.
بعد از آن خانواده وي اهميت دارند، و هماهنگي فرهنگ دو خانواده با همديگر و تشابه فکري و اخلاقي آنها ..
و سپس مواردي از قبيل ظاهر و سطح معلومات و آگاهي و غيره اهميت پيدا مي کنند..
و در مورد معيار انتخاب همسر، نصيحت ما همان نصيحت پيامبر صلى الله عليه و سلم ميباشد كه فرمودند:
« تُنْكَحُ المَرْأَةُ لأَرْبع: لِمالِهَا، وَلِحَسَبِهَا، وَلِجَمَالِهَا، ولِدِينِهَا، فَاظْفَرْ بِذَاتِ الدِّينِ تَرِبَتْ يَدَاك » (متفقٌ عليه)
يعنى: "زن براي چهار چيز به نکاح گرفته مي شود: مالش، حسب و نسبش، زيبائيش و دينش. و تو براي بدست آوردن زن ديندار اقدام کن، دستهايت خاک آلوده شود (يعنى شاد و خرم زندگي ميكنى، و يا نوعى نفرين است كه اگر زن ديندار را نگيرى دستت به خاك كشيده شود يعنى فقير شوى).
پس در درجه اول بايد دين و مذهب همسر را در نظر گرفت، و يكى از حكمت و علل آن اينست كه هر گاه زوجين هنگام اختلافات به مرجع دينى و آسمانى خود يعنى قرآن و سنت رجوع كنند، از نصيحت و درمان پزشكان و روانشناسان مفيدتر خواهد بود و ميتوانند بعلت اشتراك در اين مراجع دينى به هم برگردند، و پس از آن بايد مسائل ديگر مانند اخلاق، نسب، تعليم و غيره را در نظر گرفت.
از طرفي چون اين زن نيز ظاهرا زياد فرد ملتزمي نيست، و حاضر شده که با شما دوستي کند، پس از نظر ما اصلا مناسب يک مرد مسلمان و ديندار نيست و ما چنين زني را براي ازدواج پيشنهاد نمي کنيم.
والله اعلم
وصلي الله وسلم علي محمد وعلى آله وأصحابه والتابعين لهم بإحسان إلى يوم الدين
سايت جامع فتاواي اهل سنت و جماعت
IslamPP.Com |