Thu, 10 Apr 2025پنجشنبه 21 فروردين 1404
 
كليپهاي صوتي و تصويري: 599
تعداد كل مقالات : 2523
تعداد كل بازديدها تاكنون : 9465825
 
 
 

از ابن عباس روايت است: (أن جارية بکراً أتت النبي صلی الله علیه وسلم  فذکرت له أن أباها زوجها و هي کارهة، فخيرها النبي -صلى الله عليه وسلم). «دختري (بکر) نزد پيامبر صلی الله علیه وسلم  آمد وبه او گفت که : پدرش بدون رضايتش، او را به عقد کسي درآورده است، پيامبر صلی الله علیه وسلم  او را (در فسخ عقد) اختيار داد». صحیح ابن ماجه (4711)

******************

از خنساء بنت خدام أنصاري روايت است: (أن أباها زوجها و هي ثيب، فکرهت ذلک، فأتت رسول الله -صلى الله عليه وسلم- فرد نکاحها). «او بيوه بود و پدرش بدون رضايت او، او را به عقد کسي درآورد، نزد پيامبر صلی الله علیه وسلم  رفت و نکاحش را باطل کرد». مسلم (886)

******************

 پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : (لاتنکح الأيم حتي تستأمر، ولاتنکح البکر حتي تستأذن، قالوا : يا رسول الله و کيف إذنها؟ قال : أن تسکت) «بيوه تا از او دستور نگرفتند ازدواج داده نشود، و دوشيزه هم تا از او اجازه گرفته نشود، به ازدواج کسي داده نشود. گفتند : اي رسول خدا، اجازه (رضايت) بکر چگونه است؟ فرمود : اين است که ساکت بماند». صحیح ابن ماجه (2100)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: (لانکاح إلا بولي و شاهدي عدل) «ازدواج بدون ولي و دو شاهد عادل صحيح نيست».صحیح ابن ماجه (7557)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود: (أيما امرأة لم ينکحها الولي فنکاحها باطل، فنکاحها باطل، فنکاحها باطل، فإن أصابها فلها مهرها بما أصاب منها، فإن اشتجروا فالسلطان ولي من لا ولي له) «هر زني که ولي او را ازدواج ندهد ازدواجش باطل است، ازدواجش باطل است، ازدواجش باطل است، پس اگر شوهرش با او نزديکي کرد بايد مهريه‌اش را به سبب نزديکي با او پرداخت کند، و اگر با هم مشاجره کردند حاکم سرپرست کسي است که سرپرست ندارد».ابن ماجه (1879)

******************

ابن عمر رضی الله عنه گفت : (نهي النبي صلی الله علیه وسلم  أن يبيع بعضکم علي بيع بعض، و لايخطب الرجل علي خطبة أخيه حتي يترک الخاطب قبله، أو يأذن له الخاطب). «پيامبر صلی الله علیه وسلم  از اينکه بعضي از شما بر معامله ديگري وارد شود، و يا اينه از زني خواستگاري کند که قبلاً برادرش (شخص ديگري) از او خواستگاري کرده، نهي کرده است مگر اينکه خواستگار اول منصرف شود يا به او اجازه دهد».بخاری (5142)

******************

مشاهده كل احاديث

 
 
 

اسلام - قرآن و تفسیر
نوار اسلام
سایت جامع فتاوای اهل سنت
مهتدین
عصر اسلام
دائرة المعارف شبکه اسلامی
اسلام تيوب
اخبار جهان اسلام
سایت بیداری
کتابخانه
پاسخ به شبهات دینی
اسلام هاوس

اگر زن طلاق اول زن روی دهد و مدت عده اش تمام شود آیا مرد می تواند زنش را بازگرداند؟

اگر زن طلاق اول زن روی دهد و مدت عده اش تمام شود آیا مرد می تواند زنش را بازگرداند؟

 

بنده همسرم را به اجبار خانواده اش طلاق رجعي خلع نوبت اول داده و ايام عده آن تمام شده آيا در صورت تمايل طرفين ميتوانم وي را بازگردانم وتا کي اين امکان وجود دارد؟ خلع نوبت دوم وسوم نداشته ايم. لطفا احکام شرعي رجعت وطلاق را براي اين بنده حقير مرقوم فرماييد

 

الحمدلله،

خلع با طلاق فرق دارد، خلع يک نوع جدايي زن و مرد از هم است که زن خواهان اين جدايي است، بعبارتي درخواست جدايي از طرف زن از طريق خلع مي تواند صورت گيرد، و آن زماني است که اختلاف بين زن و مرد شدت گرفته و امکان ادامه زندگي بين آنان وجود ندارد، و زن مايل به جدايي از شوهرش شد، در اينصورت زن بايد مالي را بمنظور جبران ضرر ناشي از جدايي به شوهرش بدهد، و از او درخواست جدائي کند. خداوند متعال مي‌فرمايد :

) وَلاَيَحِلُّ لَکُم أن تَأخُذُوا مِمَّا آتَيتُمُوهُنَّ شَيئاً إلاَّ أن يَخَافَا أن لاَيُقِيمَا حُدُودَ اللهِ فَإن خِفتُم أن لاَيُقِيمَا حُدُودَ اللهِ فَلاَ جُنَاحَ عَلَيهِمَا فِيمَا افتَدَت بِهِ ((بقره : 229)

«و براي شما حلال نيست که چيزي از آنچه (مهر ايشان کرده‌ايد يا) بديشان داده‌ايد باز پس گيريد مگر اينکه، (شوهر و همسر) بترسند که نتوانند حدود خدا را پابرجا دارند. پس اگر بيم داشتيد که حدود الهي را رعايت نکنند گناهي بر ايشان نيست که زن فديه و عوضي بپردازد (و در برابر آن از او درخواست جدائي کند)».

 

اما طلاق از جانب مرد است، يعني هرگاه مرد زنش را طلاق داد، در اينصورت چنانکه طلاق اول و دوم باشد تا قبل از اتمام عده زن، مرد مي تواند اظهار پشيماني کند و زن را نزد خود بازگرداند و دو شاهد مسلمان را بر آن گواه بگيرد، حال اگر تا قبل از اتمام عده زن مرد پشيمان شد و زن خود را بازگرداند در اينصورت نيازي به مهريه و عقد جديد نيست، اما اگر مدت عده زن تمام شد از آن لحظه به بعد زن و مرد نامحرم هم خواهند شد و هرگونه ارتباط بين آنها حرام است، و اگر بخواهند دوباره با هم ازدواج نمايند لازمست تا دوباره با هم عقد کنند با مهريه جديد، دقيقا مانند ازدواجهاي ديگر...

در غير اينصورت زن مختار است تا با هر مرد ديگري که خواست ازدواج کند.

 

از ظاهر سوال چنين بر مي آيد که منظور سوال کننده طلاق بوده است نه خلع، و بايد آگاه بود که در خلع رجوعي درکار نيست، و اگر زوجين قصد زندگي مجدد در کنار هم را داشته باشند لازم به رضايت زن و عقد جديد و مهريه ي جديد است، زيرا خلع همانند طلاق بائن (بينونه ي صغري) است، و طلاق بائن يعني آنکه حق رجعت زوجين وجود ندارد مگر با عقد جديد و رضايت طرفين. خلع نيز همين حکم را دارد، يعني هرگاه زني خلع شد او از همان لحظه نسبت به شوهر سابقش بيگانه و نامحرم خواهد بود و شوهر نمي تواند وي را بازگرداند و زن رجعت کند، حتي اگر هر دو طرف راضي باشند باز کافي نيست و بلکه بايستي بين آنها عقد جديدي نيز صورت گيرد.

 

خلاصه اينکه: با توجه به اينکه مدت عده زن مطلقه شما بپايان رسيده، حال آن زن مختار است تا با هر مردي که خواست ازدواج کند، و اگر شما خواهان زندگي مجدد با ايشان هستيد بايد دوباره از ايشان خواستگاري کنيد و با عقد و مهر جديد ايشان را نکاح کنيد.

براي توضيحات بيشتر مي توانيد به فتاواي (5611) و (6093) مراجعه کنيد.

 

والله اعلم

وصلي الله وسلم علي محمد وعلى آله وأصحابه والتابعين لهم بإحسان إلى يوم الدين

سايت جامع فتاواي اهل سنت و جماعت

IslamPP.Com


بازگشت به ابتدا

بازگشت به نتايج قبل

 

ارسال مقاله به دوستان

چاپ مقاله

 

     

  معرفي سايت به دوستان  |   درباره ما   |  تماس با ما

All Rights Reserved For BlestFamily.com © 2010

كليه حقوق مادي و معنوي سايت محفوظ است.