Thu, 10 Apr 2025پنجشنبه 21 فروردين 1404
 
كليپهاي صوتي و تصويري: 599
تعداد كل مقالات : 2523
تعداد كل بازديدها تاكنون : 9465825
 
 
 

پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : (خير النساء من تسرک إذا أبصرت، و تعطيک إذا أمرت، و تحفظ غيبتک في نفسها و مالک) «بهترين زنان زني است که وقتي به او نگاه مي‌کني، تو را خوشحال ووقتي که به او امر مي‌کني تو را اطاعت کند و در غياب تو حافظ خود و مال شما باشد». [صحیح ابن ماجه 3299].

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم مي‌فرمايد : (والمرأة راعية في بيت زوجها و مسئولة عن رعيتها) «وزن در خانه شوهرش نگهدار و در برابر زيردستانش مسئول است». متفق عليه : بخاری (893)، مسلم (1829).

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم  مي‌فرمايد : (إياکم و الدخول علي النساء، قيل يا رسول الله : أفرأيت الحمو – و هو قريب الزوج کأخيه و ابن أخيه و عمه و ابنعمه و نحوهم – قال : الحموالموت). «از داخل شدن بر زنان بپرهيزيد، گفته شد اي رسول خدا! نظرت درباره حمو (نزديکان شوهر مانند برادر و پسر برادر و عمو و پسر عمو و مانند آنها) چيست؟ فرمود : حمو مرگ است».متفق عليه : بخاری (5232)، مسلم (2172)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم  مي‌فرمايد : (من أتي حائضا أو امرأة في دبرها، أو کاهنا فصدقه بما يقول فقد کفر بما أنزل علي محمد) «هر کس در زمان قاعدگي يا از غير محل نسل با همسرش آميزش کند يا نزد کاهني برود و آنچه را (کاهن) مي‌گويد تصديق کند، به آنچه بر محمد صلی الله علیه وسلم  نازل شده کافر شده است».ابن ماجه (639)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم مي‌فرمايد: (والذي نفسي بيده، ما من رجل يدعوا امرأته إلي فراشه فتأبي عليه إلا کان الذي في السماء ساخطا عليها حتي يرضي عنها). «قسم به ذاتي که جانم در دست او است هر مردي که همسرش را به بسترش فراخواند و او سرباز زند، ذاتي که در آسمان است از او ناراضي مي‌شود تا وقتي که شوهرش از او راضي شود».مسلم (1436)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم مي‌فرمايد : (إذا صلت المرأة خمسها، و صامت شهرها، و حفظت فرجها، و أطاعت زوجها، قيل لها ادخلي الجنة من أي أبوابها شئت) «اگر زن نمازهاي پنجگانه را بجا آورد و روزة رمضان را بگيرد و از زنا دوري کرده و از شوهرش اطاعت کند به او گفته مي‌شود از هر دري از درهاي بهشت که مي‌خواهي داخل شو».[صحیح ابن ماجه 660]

******************

مشاهده كل احاديث

 
 
 

اسلام - قرآن و تفسیر
نوار اسلام
سایت جامع فتاوای اهل سنت
مهتدین
عصر اسلام
دائرة المعارف شبکه اسلامی
اسلام تيوب
اخبار جهان اسلام
سایت بیداری
کتابخانه
پاسخ به شبهات دینی
اسلام هاوس

آيا يک دختر عاقل و بالغ با يک پسر عاقل ايجاب و قبول کنند بدون شاهد و خطبه عقد، نکاح و محرمیت صورت مي گیرد يا خير؟

آيا يک دختر عاقل و بالغ با يک پسر عاقل ايجاب و قبول کنند بدون شاهد و خطبه عقد، نکاح و محرمیت صورت مي گیرد يا خير؟

 

در کتاب ازدواج اسلامي خواندم که نکاح عبارت از ايجاب و قبول است و همچنان ذکر گرديده بود که اگر خانم شوهر نداشته باشد و لازم شود که از يکجا به جاي ديگري سفر نمايد و بدون محرم نمی تواند که سفر نمايد ميتواند  در عين زمان با مرد که رضايت به ازدواج با او دارد ايجاب و قبول کند و او شوهرش ميشود بدون شاهد و خطبه نکاح و آن زن مي تواند با آن مرد سفر کند آيا يک دختر جوان عاقل و بالغ با يک پسر جوان عاقل ايجاب و قبول کند بدون شاهد و خطبه نکاح آيا در اين جا عقد صورت ميگیرد و يا خير آيا اينها زن و شوهر ميشوند يا نه؟ واگر عقد صورت نميگيرد در مورد اولي چرا صورت ميگرد؟

 

الحمدلله،

بدون رضايت و حضور ولي و سرپرست دختر يا زن نکاح منعقد نمي شود، و دختر و پسر با رضايت خودشان و بر زبان آوردن صيغه ايجاب و قبول زن و شوهر نمي شوند، و بلکه همچنان نامحرم هستند و آن کتاب اشتباه نوشته است و يا شما اشتباه مطلب را فهميده ايد.

زيرا براي آنکه عقد شرعي باشد لازمست تا بصورت زير عمل شود:

1- رضايت و حضور ولي زن يا وکيل ولي در هنگام خواندن صيغه ي عقد

2- حضور داماد يا وکيل او در هنگام خواندن صيغه ي عقد

2- وجود دو شاهد مسلمان در هنگام خواندن صيغه ي عقد

3- رضايت دختري که نکاح مي‌شود

4- خواندن صيغه عقد و رد و بدل کردن ايجاب و قبول از طرف ولي زن و داماد (يا وکيلانشان)

5-  تعيين نکردن زمان يا وقت در هنگام صيغه عقد (اصلا از زمان سخن به ميان نيايد)

اگر يکي از موارد فوق صورت نگيرد، هيچ محرميت و پيوندي بين دختر و پسر منعقد نمي شود و هر نکاحي بدون شروط و ارکان فوق باطل است. مثلا اگر ولي دختر در هنگام عقد حضور نداشته باشد و بجاي خود وکيلي نفرستاده باشد، نکاح باطل خواهد بود، ولي پسر نيازي به ولي ندارد بلکه خود او يا وکيلش در هنگام عقد حضور داشته باشند کافيست.

و پيامبر صلي الله عليه وسلم فرمودند: « لَا نِكَاحَ إِلَّا بِوَلِيٍّ ». ابوداود(2085)

بدون رضايت و وحضور ولي نکاح منعقد نمي‌شود.

و از عايشه روايت مي‌کنند که رسول الله صلي الله عليه وسلم فرمود: « أَيُّمَا امْرَأَةٍ نَكَحَتْ بِغَيْرِ إِذْنِ وَلِيِّهَا فَنِكَاحُهَا بَاطِلٌ، فَنِكَاحُهَا بَاطِلٌ، فَنِكَاحُهَا بَاطِلٌ، فَإِنْ دَخَلَ بِهَا فَلَهَا الْمَهْرُ بِمَا اسْتَحَلَّ مِنْ فَرْجِهَا، فَإِنْ اشْتَجَرُوا فَالسُّلْطَانُ وَلِيُّ مَنْ لَا وَلِيَّ لَهُ». ابوداوود (2083)

[هر زني که بدون اذن وليّ نکاح شود؛ نکاحش باطل است؛ باطل است؛ باطل است؛ چنانچه شوهر به آن زن دخول نمود، مهر برايش ثابت مي‌شود، اگر اختلاف نمودند سلطان و حاکم، وليّ کسي است که وليّ ندارد.] 

بنابراين تا زمانيکه بين يک زن و مرد عقد شرعي – با شرايط فوق – صورت نپذيرد، آنها با هم نامحرم هستند و نمي توانند با هم سفر کنند و يا ارتباطي داشته باشند، زيرا سفر کردن زن بدون محرم جايز نيست، چنانکه پيامبر صلي الله عليه وسلم فرمودند:

«لاَيَخْلُونَّ رَجُلٌ بِإمْرأةٍ إلاّ مَعَ ذي مَحْرَمٍ، وَ لاَ تُسَافِر إمرَأةٌ إلاّ مَعَ ذِي مَحْرمٍ»

يعني: «نبايد مرد بيگانه با زن بيگانه در يك جايي با هم تنها جمع شوند مگر آن كه يكي از محارم زن در آنجا باشد و زن حق ندارد بدون محرم به مسافرت برود». بخاري (1862) و مسلم (1341).

 

والله اعلم

وصلي الله وسلم علي محمد وعلى آله وأصحابه والتابعين لهم بإحسان إلى يوم الدين

سايت جامع فتاواي اهل سنت و جماعت

IslamPP.Com


بازگشت به ابتدا

بازگشت به نتايج قبل

 

ارسال مقاله به دوستان

چاپ مقاله

 

     

  معرفي سايت به دوستان  |   درباره ما   |  تماس با ما

All Rights Reserved For BlestFamily.com © 2010

كليه حقوق مادي و معنوي سايت محفوظ است.