آیا برگزاری مراسم نامزدی تقلید از کفار نیست؟
لطفاً در مورد کلمه ي (نامزدي) در روشنائي قران و سنت، ديدگاه چهار مذهب ومجتهدين معاصر و همچنان در اصطلاح عرف و رسم و رواجها مفصلا تشريح و توضيح دهيد که آيا جواز دارد یا خير؟ چرا که تا جايکه ديده ميشود نامزدي يک رسم غربي معلوم ميشود ولي نميدانيم که چرا در ميان مسلمانان جهان رواج پيدا کرده است در حاليکه در اسلام چنين چيزي وجود ندارد. و بعضي ها ميگويند که عرف است و علماي معاصر آنرا منحيث عرف قبول کرده اند. لطفاً بفرمايد که اصلاً در شرع چطور است؟
الحمدلله،
در فرهنگ ديني ما مسلمانان چيزي بنام نامزدي وجود نداشته است، بلکه وليمه (مراسم عروسي) وجود دارد. اما اگر کساني از مردم بخواهند قبل از برگزاري مراسم عروسي، مراسم ديگري برگزار کنند – که اسم آنرا نامزدي گذاشته اند – ايرادي ندارد و اين مراسم (نامزدي) مخالفتي با نصوص شرعي ندارد، زيرا کسي برگزاري آن مراسم را جزو دين نمي داند بلکه تنها يک مراسم رايج در بين مردم است، و تقريبا آن مراسم بعنوان يک عرف در بين مردم درآمده است و عرفي که مخالفتي با شريعت نداشته باشد جايز است.
ولي نکته ي مهمي که بايد مراعات شود و نبايد در اين مراسم انجام دهند؛ رد و بدل کردن حلقه نامزدي بين دو طرف عروس و داماد است، زيرا به دست کردن حلقه نامزدي جزو رسوم کفار است و زنده نگه داشتن و برگزاري اين آيين کليسا جايز نيست.
اما اگر تنها مراسمي برگزار کنند که در آن مراسم هدايايي به همديگر تقديم کنند، و يا از مهمانها پذيرايي شود، در آنصورت برگزاري آن مراسم ايرادي ندارد هرچند که اسم آنرا نامزدي بنامند.
پس بطور خلاصه:
- برگزاري مراسم بدون ردو بدل کردن حلقه نامزدي بين عروس و داماد جايز است.
- برگزاري مراسمي که در آن عروس و داماد حلقه نامزدي به دست هم مي کنند، جايز نيست.
براي توضيحات بيشتر در مورد حلقه نامزدي به فتواي (299) و (3717) مراجعه کنيد.
والله اعلم
وصلي الله وسلم علي محمد وعلى آله وأصحابه والتابعين لهم بإحسان إلى يوم الدين
سايت جامع فتاواي اهل سنت و جماعت
IslamPP.Com |