Sun, 13 Apr 2025يكشنبه 24 فروردين 1404
صفحه اصليخانوادهمقالات متفرقهفقه ازدواج و طلاقسوال و جوابكليپهاي صوتيكليپهاي تصويريکتابخانهدر باره ی سايت
 
كليپهاي صوتي و تصويري: 599
تعداد كل مقالات : 2523
تعداد كل بازديدها تاكنون : 9475679
 
 
 

از ابوهريره روايت است که: (أن امرأة جائت إلي النبي صلی الله علیه وسلم  فقالت : يا رسول الله، إن زوجي يريد أن يذهب بابني و قد سقاني من بئر أبي عتبة، و قد نفعني. فقال رسول الله صلی الله علیه وسلم  : هذا أبوک، و هذه أمک، فخذ بيد أيهما شئت. فأخذ بيد أمه، فانطلقت به) «زني نزد پيامبر صلی الله علیه وسلم  آمد و گفت : اي رسول خدا! شوهرم مي‌خواهد پسرم را از من بگيرد در حالي که پسرم از چاه ابي عتبه برايم آب آورده و به من کمک کرده است. پيامبر صلی الله علیه وسلم  به پسر فرمود : اين پدرت است و اين هم مادرت، دست هر کدام از آنها را که مي‌خواهي بگير، پس دست مادرش را گرفت، پس مادرش او را با خود برد».ابوداود (2260)

******************

از عمرو بن شعيب از پدرش از جدش روايت است که زني گفت: اي رسول خدا! شکمم ظرف حمل اين پسر بود، و پستانهايم برايش شيردان و آغوشم مأواي او بود، پدرش مرا طلاق داده و مي‌خواهد او را از من بگيرد. پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : (أنت أحق به مالم تنکحي) «تا زماني که ازدواج نکني تو سزاوارتر به پسرت هستي».ابوداود (2259)

******************

از ابن عباس رضی الله عنه  روايت است : زن ثابت بن قيس بن شماس نزد پيامبر صلی الله علیه وسلم  آمد و گفت : اي رسول خدا! من نسبت به دين و اخلاق ثابت ايرادي ندارم، ولي از کفران و ناسپاسي با او مي‌ترسم – چون او را دوست ندارم - پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود: (فتردين عليه حديقته) «آيا باغش را به او پس مي‌دهدي؟ گفت : بله، پس باغ را به او پس داد، پيامبر صلی الله علیه وسلم  به ثابت دستور داد تا از او جدا شود».بخاری (5276)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: (ثلاث جدهن جد، و هزلهن جد : النکاح و الطلاق و الرجعة) «سه چيز است که شوخي و جدي در آنها، جدي است : نکاح، طلاق و رجوع کردن».ابوداود (2180)

******************

از عبدالله بن زمعه روايت است که گفت : از پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود: (يعمد أحدکم فيجلد امرأته جلد العبد فلعله يضاجعها من آخر يومه) «بعضي از شما همسرشان را مانند برده شلاق مي‌زنند، در حاليکه شايد در آخر همان روز با او همبستر شوند».متفق عليه : بخاری (4992)، مسلم (2855)

******************

 پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : (أيما امرأة سألت زوجها الطلاق من غير ما بأس فحرام عليها رائحة الجنة) «هر زني که بدون سبب از شوهرش تقاضاي طلاق کند، بوي بهشت بر او حرام است». ترمذی (1199) و در حديثي ديگر مي‌فرمايد : (المختلعات هن المنافقات) «زناني که خلع مي‌کنند (تقاضاي طلاق مي‌کنند) منافق‌اند».[صحیح ابن ماجه 6681]

******************

مشاهده كل احاديث

 
 
 

اسلام - قرآن و تفسیر
نوار اسلام
سایت جامع فتاوای اهل سنت
مهتدین
عصر اسلام
دائرة المعارف شبکه اسلامی
اسلام تيوب
اخبار جهان اسلام
سایت بیداری
کتابخانه
پاسخ به شبهات دینی
اسلام هاوس

آیا اگر زني بچه دار نشود شوهرش مي تواند او را طلاق بدهد؟

آیا اگر زني بچه دار نشود شوهرش مي تواند او را طلاق بدهد؟

 

الحمدلله،

از جمله دستورات اسلام در جهت انتخاب همسر مناسب، گزينش همسري است که قادر به آوردن بچه باشد يعني زني که زايا باشد، زن زايا به دو طريق شناخته مي‌شود:

 

اولاً: سلامت جسمي و نداشتن امراضي که از بارداري زن جلوگيري کند.

 

ثانياً: در نظر گرفتن وضعيت مادر و خواهران دختر مورد نظر که ازدواج کرده‌اند، که آيا از زنان زايا هستند يا نه، زيرا غالباً از اين جهت با هم تشابه دارند. از جهت پزشکي زني که استعداد بچه‌دار شدن دارد از لحاظ جسمي داراي وضعيت مطلوب است و از توانايي جسمي خوبي برخوردار مي‌باشد و نشانه اين توانايي قدرت انجام دادن کارهاي منزل و رسيدگي به ترتيب و پرورش بچه‌ها و اداي حقوق و وظايف زناشويي به نحو احسن مي‌باشد. با توجه به آنچه بيان کرديم نتيجه مي‌گيريم کسي که توانايي تربيت اولاد را آنچنانکه اسلام دستور داده در خود نمي‌بيند و قصد ازدواج دارد، به مطلوب خود دست نمي‌يابد مگر آنکه در جستجوي زن بارور باشد و با تربيت فرزندان صالح و شايسته بر تعداد امت محمّدي که خداوند آنها را الگو و نمونه براي تمامي انسانها و بهترين امّت قرار داده، بيفزايد...

اين مطلب از رهنمودهاي پيامبر اکرم صلي الله عليه وسلم  است، مَعْقَل بن يسار مي‌گويد : مردي نزد پيامبر (صلي الله عليه وسلم ) آمد و گفت : زني زيبا و با خانواده را در نظر دارم امّا بچّه‌دار نمي‌شود آيا با او ازدواج نمايم؟ فرمود : نه، سپس براي بار دوّم مرد نزد پيامبر (صلي الله عليه وسلم ) آمد و درخواستش را مطرح کرد، پيامبر (صلي الله عليه وسلم ) دوباره او را منع کرد، بار سوّم که درخواستش را بيان کرد ايشان فرمود : «تَزوّجُوا الوَدُودَ الْوَلُودَ فإني مُکاثِرٌ بِکُمْ» : «با زنان مهربان و زائو ازدواج نماييد چون من به تعداد شما (در قيامت) مباهات مي‌کنم.» ابوداوُد و نسائي حديث را روايت کرده و حاکم نيشابوري آنرا صحيح دانسته است.

بنابراين اگر احيانا مردي با زني ازدواج نمود و بعدها متوجه شد که همسرش نازا است – و علت بچه دار شدن  از جانب خود او نيست – در آنصورت مي تواند ازدواج مجدد کند و با زن زايايي ازدواج نمايد. اما لازم نيست که حتما همسر نازاي خود را طلاق دهد، بلکه بهتر است او را نزد خود نگه دارد، زيرا طلاق دادن زن نازا – هرچند جايز است – اما آثار سوء براي خود زن و جامعه دربردارد و لذا بهتر است زن را نزد خود نگه دارد و با زن ديگري ازدواج نمايد.

 

والله اعلم

وصلي الله وسلم علي محمد وعلى آله وأصحابه والتابعين لهم بإحسان إلى يوم الدين

سايت جامع فتاواي اهل سنت و جماعت

IslamPP.Com


بازگشت به ابتدا

بازگشت به نتايج قبل

 

ارسال مقاله به دوستان

چاپ مقاله

 

     

  معرفي سايت به دوستان  |   درباره ما   |  تماس با ما

All Rights Reserved For BlestFamily.com © 2010

كليه حقوق مادي و معنوي سايت محفوظ است.