من و شوهرم دعوا کرديم و وقتي پسرهايمان آمدند خانه گفتيم که شما شاهد ما ميخواهيم جدا شويم، آيا ما الان جدا شده ايم ؟؟؟
الحمدلله،
طلاق از جهت لفظ به دو قسم تقسيم ميشود : طلاق صريح و طلاق کنايه :
1- طلاق صريح: آن است که از معناي کلام هنگام تلفظ فهميده ميشود و لفظ، احتمال غيرآن معني را ندارد. مانند اينکه بگويد : تورا طلاق دادم، يا مطلقهاي، و ديگر مشتقات لفظ طلاق.
با اين لفظ طلاق واقع ميشود، هرچند بيهدف و يا به قصد شوخي آن را بگويد و نيت طلاق نداشته باشد؛ بدليل حديث ابوهريره از پيامبر صلي الله عليه وسلم که فرمود : (ثلاث جدهن جد، و هزلهن جد : «النکاح و الطلاق و الرجعة» (ابن ماجه (2039/658/1)) «سه چيز است که شوخي و جدي در آنها، جدي است : نکاح، طلاق و رجوع کردن».
2- طلاق کنايه: کلماتي هستند که احتمال معني طلاق و غير آنرا دارند مانند اينکه بگويد : "پيش خانوادهات برو"، و امثال آن، با اين لفظ، بدون نيت طلاق واقع نميشود، اگر نيت طلاق داشته باشد واقع ميشود، و اگر نيت طلاق نداشته باشد، واقع نميشود.
حال به سوال باز مي گرديم:
اول بايد بدانيم که لفظ زن بعنوان طلاق محسوب نمي شود، يعني اگر زن بگويد که: "مي خواهم جدا شوم". با اين لفظ وي طلاقي رخ نمي دهد مگر آنکه شوهر در جواب او بگويد: قبول کردم و يا امثال آن که دلالت بر پذيرش گفته ي همسرش باشد.
اما اگر مرد بگويد: "من مي خواهم از زنم جدا شوم." در اينصورت: اگر قصد وي از اين گفته اين بوده تا همسرش را تهديد کند، در آنصورت طلاقي رخ نداده است. اما اگر نيتش واقعا طلاق و جدا شدن بوده است، پس طلاق رخ داده و لازمست زن و شوهر هرچه زودتر از هم کناره بگيرند و زن دوران عده ي خود را سپري نمايد. اگر در مدت عده شوهر پشيمان شد ، مي تواند با شاهد گرفتن دو مرد مسلمان و نمازخوان زنش را بازگرداند و نيازي به مهريه و عقد جديد نيست، اما اگر تا بعد از مدت عده پشيمان نشد، پس زن بايد از منزل شوهرش خارج شده و آنها پس از انتهاي عده نامحرم خواهند شد و اگر احيانا پس از آنزمان شوهر خواست زن مطلقه اش را بازگرداند مي بايست از نو عقد کند با مهريه ي جديد.
تا سپري شدن مدت عده زن بايستي در منزل شوهر خود بماند ولي حق همخوابگي ندارند.
والله اعلم
وصلي الله وسلم علي محمد وعلى آله وأصحابه والتابعين لهم بإحسان إلى يوم الدين
سايت جامع فتاواي اهل سنت و جماعت
IslamPP.Com |