Thu, 10 Apr 2025پنجشنبه 21 فروردين 1404
 
كليپهاي صوتي و تصويري: 599
تعداد كل مقالات : 2523
تعداد كل بازديدها تاكنون : 9465863
 
 
 

پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : (خير النساء من تسرک إذا أبصرت، و تعطيک إذا أمرت، و تحفظ غيبتک في نفسها و مالک) «بهترين زنان زني است که وقتي به او نگاه مي‌کني، تو را خوشحال ووقتي که به او امر مي‌کني تو را اطاعت کند و در غياب تو حافظ خود و مال شما باشد». [صحیح ابن ماجه 3299].

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم مي‌فرمايد : (والمرأة راعية في بيت زوجها و مسئولة عن رعيتها) «وزن در خانه شوهرش نگهدار و در برابر زيردستانش مسئول است». متفق عليه : بخاری (893)، مسلم (1829).

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم  مي‌فرمايد : (إياکم و الدخول علي النساء، قيل يا رسول الله : أفرأيت الحمو – و هو قريب الزوج کأخيه و ابن أخيه و عمه و ابنعمه و نحوهم – قال : الحموالموت). «از داخل شدن بر زنان بپرهيزيد، گفته شد اي رسول خدا! نظرت درباره حمو (نزديکان شوهر مانند برادر و پسر برادر و عمو و پسر عمو و مانند آنها) چيست؟ فرمود : حمو مرگ است».متفق عليه : بخاری (5232)، مسلم (2172)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم  مي‌فرمايد : (من أتي حائضا أو امرأة في دبرها، أو کاهنا فصدقه بما يقول فقد کفر بما أنزل علي محمد) «هر کس در زمان قاعدگي يا از غير محل نسل با همسرش آميزش کند يا نزد کاهني برود و آنچه را (کاهن) مي‌گويد تصديق کند، به آنچه بر محمد صلی الله علیه وسلم  نازل شده کافر شده است».ابن ماجه (639)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم مي‌فرمايد: (والذي نفسي بيده، ما من رجل يدعوا امرأته إلي فراشه فتأبي عليه إلا کان الذي في السماء ساخطا عليها حتي يرضي عنها). «قسم به ذاتي که جانم در دست او است هر مردي که همسرش را به بسترش فراخواند و او سرباز زند، ذاتي که در آسمان است از او ناراضي مي‌شود تا وقتي که شوهرش از او راضي شود».مسلم (1436)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم مي‌فرمايد : (إذا صلت المرأة خمسها، و صامت شهرها، و حفظت فرجها، و أطاعت زوجها، قيل لها ادخلي الجنة من أي أبوابها شئت) «اگر زن نمازهاي پنجگانه را بجا آورد و روزة رمضان را بگيرد و از زنا دوري کرده و از شوهرش اطاعت کند به او گفته مي‌شود از هر دري از درهاي بهشت که مي‌خواهي داخل شو».[صحیح ابن ماجه 660]

******************

مشاهده كل احاديث

 
 
 

اسلام - قرآن و تفسیر
نوار اسلام
سایت جامع فتاوای اهل سنت
مهتدین
عصر اسلام
دائرة المعارف شبکه اسلامی
اسلام تيوب
اخبار جهان اسلام
سایت بیداری
کتابخانه
پاسخ به شبهات دینی
اسلام هاوس

من ماشينی براي خود خريدم اما پدرم با آن مخالفت کرد و من در عصبانيت گفتم اگر دوباره اين ماشين را سوار شوم زنم طلاق باشد!

من ماشينی براي خود خريدم اما پدرم با آن مخالفت کرد و من در عصبانيت گفتم اگر دوباره اين ماشين را سوار شوم زنم طلاق باشد!

 

من يک ماشين براي خود خريدم . اما پدرم با آن مخالفت کرد بطوري که من در عصبانيت گفتم اگر دوباره اين ماشين را سوار شوم زنم طلاق باشد. البته فقط يکبار اين حرف را زدم . از عالم خود نيز پرس و جو شدم گفت اگر فقط  يک بار گفته ايد زنم طلاق باشد اگر اين ماشين را سوار شوم مشکل ندارد که ماشين خود را سوار شوي البته بعد از جماع با همسر خويش . لطفا مرا راهنمائي کنيد آيا ميتوانم دوباره ماشين خويش را سوار شده يا خير؟ اين را هم بگويم که بنده اهل سنت هستم.

 

الحمدلله،

اين مسئله که در سوال آمده، طلاق معلق گويند. و طلاق معلق يعني مرد وقوع طلاق را به شرطي معلق کرده باشد مانند اينکه به همسرش بگويد : اگر به فلان مکان رفتي تو را طلاق داده‌ام. و حکم اين طلاق اين است که اگر زوج (يعني شوهر) هنگام تحقق شرط، نيت طلاق را داشته باشد، طلاق واقع مي‌شود.

و اگر قصد او از اين لفظ،  تشويق زنش بر انجام يا ترک کاري يا مانند آنرا داشته باشد، اين نوع طلاق سوگند به حساب مي‌آيد و اگر چيزي را که بر آن سوگند خورده، واقع نشد بر او چيز واجب نمي‌گردد و اگر آن چيز واقع شد کفاره سوگند بر او واجب مي‌شود.

 

پس حکم چنين سخني براساس نيت شما فرق مي کند؛ اگر منظور شما اين باشد که با چنين سخني، خود را فقط موظف و تحريک به انجام کاري نمايد و حقيقتا هدف شما اين نباشد که درصورت سوار شدن در آن ماشين از زنتان جدا شويد، در اين صورت چنين طلاقي بر اساس صحيح ترين قول علما در حکم قسم است و شما بايد کفاره ي سوگند بدهيد و آن غذا دادن به ده نفر مستمند براي هر مستمند نصف صاع از خرما و غيره که معادل تقريبي يک و نيم کيلو مي باشد، را بپردازيد و يا ده فقير را شام يا نهار دهيد يا به ده نفر مسکين لباس دهيد كه با آن نماز خواندن جايز باشد.

 اما اگر نيت حقيقي شما از اين سخن اين باشد که اگر سوار آن ماشين شويد از همسرتان جدا شويد، پس طلاق روي مي دهد و نبايد سوار آن ماشين شويد. در اين حالت بايد يا هيچوقت سوار آن ماشين مورد نظر نشويد و يا آنکه ماشين را عوض کنيد، در غير اينصورت چنانکه سوار ماشين شويد طلاق روي مي دهد.

 انسان مؤمن بايد از ياد کردن طلاق در چنين مواردي بپرهيزد. چون بسياري از علما مي گويند به صورت مطلق در صورت عدم وفا به شرط زنش طلاق مي شود.

پيشنهاد ما در هر دو حالت اينست که: از باب احتياط آن ماشين را بفروشيد، و ماشين ديگري بخريد.

پيامبر اکرم صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَآلِهِ وَسَلَّمَ مي فرمايد: « مَنِ اتَّقَى الشُّبُهَاتِ، فقَد اسْتَبْرَأَ لِدِينِهِ وَعِرْضِهِ» بخاري (50) مسلم (2996).

(هر کسي از شبهات بپر هيزد به راستي که دين و آبرويش را حفاظت کرده است )

نگاه کنيد به: مجموع فتاوي و مقالات متنوعة ابن باز (22/108،107).

 

والله اعلم

وصلي الله وسلم علي محمد وعلى آله وأصحابه والتابعين لهم بإحسان إلى يوم الدين

سايت جامع فتاواي اهل سنت و جماعت

IslamPP.Com


بازگشت به ابتدا

بازگشت به نتايج قبل

 

ارسال مقاله به دوستان

چاپ مقاله

 

     

  معرفي سايت به دوستان  |   درباره ما   |  تماس با ما

All Rights Reserved For BlestFamily.com © 2010

كليه حقوق مادي و معنوي سايت محفوظ است.