Thu, 10 Apr 2025پنجشنبه 21 فروردين 1404
 
كليپهاي صوتي و تصويري: 599
تعداد كل مقالات : 2523
تعداد كل بازديدها تاكنون : 9465857
 
 
 

پيامبر صلی الله علیه وسلم مي‌فرمايد: (والذي نفسي بيده، ما من رجل يدعوا امرأته إلي فراشه فتأبي عليه إلا کان الذي في السماء ساخطا عليها حتي يرضي عنها). «قسم به ذاتي که جانم در دست او است هر مردي که همسرش را به بسترش فراخواند و او سرباز زند، ذاتي که در آسمان است از او ناراضي مي‌شود تا وقتي که شوهرش از او راضي شود».مسلم (1436)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم مي‌فرمايد : (إذا صلت المرأة خمسها، و صامت شهرها، و حفظت فرجها، و أطاعت زوجها، قيل لها ادخلي الجنة من أي أبوابها شئت) «اگر زن نمازهاي پنجگانه را بجا آورد و روزة رمضان را بگيرد و از زنا دوري کرده و از شوهرش اطاعت کند به او گفته مي‌شود از هر دري از درهاي بهشت که مي‌خواهي داخل شو».[صحیح ابن ماجه 660]

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم  طولاني شدن شب نشيني (در عبادت) عبدالله بنعمر و دوري ازهمسرش را بر او انکار کرد و فرمود : (إن لزوجک عليک حقا) «همانا همسر شما بر شما حق دارد».متفق عليه :خ (1975)، مسلم (1159)

******************

اسماء بنت يزيد گفت : نزد پيامبر صلی الله علیه وسلم  بودم، و گروهي از زنان و مردان کنار او نشسته بودند که فرمود : (لعل رجلا يقول ما يفعل بأهله و لعل امرأة تخبر بما فعلت مع زوجها؟ فأرم القوم فقلت : إي والله يا رسول الله : إنهن ليفعلن و إنهم ليفعلون. قال فلا تفعلوا، فإنما ذلک مثل الشيطان لقي شيطانة في طريق فغشيها والناس ينظرون) «شايد بعضي از مردان و زنان اسرار زناشوئي خود را بازگو کنند؟ مردم ساکت شدند، گفتم بله، به خدا قسم اي رسول خدا! زنان اين کار را مي‌کنند و مردان هم اين کار را مي‌کنند، پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : اين کار را نکنيد چون اين کار مانند کار شيطاني نر است که شيطاني ماده را در راه مي‌بيند و در حاليکه مردم به آنها نگاه مي‌کنند با او آميزش مي‌کند».صحيح [آداب الزفاف البانی 72].

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم  مي‌ فرمايد : (والرجل راع في أهله و هو مسئول عن رعيته) «مرد سرپرست خانواده است ونسبت به آنان سؤال مي‌شود».متفق عليه : بخاری (893)، مسلم (1829)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: (لايفرک مؤمن مؤمنة إنکره منها خلقا رضي منها آخر) «هيچ مرد مؤمني نبايد کينه زن مؤمني را به دل بگيرد، چون اگر رفتاري را از او نپسندد،رفتار ديگري را از او مي‌پسندد».مسلم (469)

******************

مشاهده كل احاديث

 
 
 

اسلام - قرآن و تفسیر
نوار اسلام
سایت جامع فتاوای اهل سنت
مهتدین
عصر اسلام
دائرة المعارف شبکه اسلامی
اسلام تيوب
اخبار جهان اسلام
سایت بیداری
کتابخانه
پاسخ به شبهات دینی
اسلام هاوس

کسی که در حالت عصبانیت به همسر باردار خود کلمه طلاق بگوید

کسی که در حالت عصبانیت به همسر باردار خود کلمه طلاق بگوید

 

كسي كه به همسر حامله (باردار) خود در هنگامي كه عصباني است كلمه طلاق را به زبان بياورد حكمش چيست؟ 

 

الحمدلله،

طلاق روي داده است، و فرقي ندارد که زن حامله باشد يا نباشد، و يا آنکه مرد عصباني بوده باشد يا خير.

پس در اينحالت زن مطلقه شده و بايد براي مدتي در عده طلاق قرار بگيرد و مدت عده زن حامله تا زماني است که وضع حمل کند. ولي او نبايد تا زمان وضع حمل – يعني پايان مدت عده - منزل شوهرش را ترک کند، بلکه تا پايان مدت عده در منزل شوهرش بماند و شوهرش در اين مدت حق ندارد با او آميزش کند.

و اين چيزي است که خداوند در اين آيه بيان کرده است :

« ..لاَتُخْرِجُوهُنَّ مِنْ بُيُوتِهِنَّ وَ لاَيَخْرُجْنَ إِلاَّ أَنْ يَأْتِينَ بِفَاحِشَةٍ مُبَيِّنَة وَ تِلْکَ حُدُودُ اللَّهِ وَ مَنْ يَتَعَدَّ حُدُودَ اللَّهِ فَقَدْ ظَلَمَ نَفْسَهُ » (طلاق : 1)

«.. و زنان را ازخانه‌هايشان بيرون نکنيد و زنان هم (تا پايان عده) بيرون نروند. مگر اينکه زنان کار زشت و آشکاري انجام دهند، اينها قوانين و مقررات الهي است و هر کس از قوانين و مقررات الهي پا فراتر نهد و تجاوز کند، به خويشتن ستم مي‌کند ».

 

اما اگر شوهرش از طلاق دادن همسرش پشيمان شد، مي تواند – قبل از آنکه مدت عده زن تمام شود – با حضور دو شاهد مسلمان اعلام بدارد که من پشيمان شدم و قصد دارم همسرم را دوباره تحت عصمت خويش قرار دهم، در اينحالت دوباره، زن و شوهر شرعي همديگر مي شوند و ارتباط آنها با هم جايز است.

اصلا يکي از حکمتهايي که زن در مدت عده طلاق بايد در منزل شوهرش بماند، اينست که شايد مرد از از زندگي کردن با همسرش پشيمان شود و خداوند متعال هم قلب او را به بازگرداندن همسرش متمايل سازد و در نتيجه اين کار ساده‌تر و آسانتر صورت گيرد. چنانکه خداوند متعال در ادامه آيه فوق مي فرمايد: « لاَتَدْرِي لَعَلَّ اللَّهَ يُحْدِثُ بَعْدَ ذَلِکَ أَمْراً» يعني: (اي پيامبر) تو نمي‌داني چه بسا خداوند بعد از اين حادثه وضع تازه‌اي پيش آورد.

 

اما اگر مدت عده زن تمام شد و شوهر پشيمان نشد، و همچنان بر طلاق زنش اصرار داشت، ديگر با پايان مدت عده زن، آنها با هم نامحرم مي شوند و زن بايد منزل شوهر را ترک کند، و چنانچه اينبار شوهر بخواهد پس از اين مدت دوباره با زن سابقش زندگي کند بايستي دوباره از او خواستگاري کند و با عقد و مهر جديد با وي ازدواج کند.

 

والله اعلم

وصلي الله وسلم علي محمد وعلى آله وأصحابه والتابعين لهم بإحسان إلى يوم الدين

سايت جامع فتاواي اهل سنت و جماعت

IslamPP.Com


بازگشت به ابتدا

بازگشت به نتايج قبل

 

ارسال مقاله به دوستان

چاپ مقاله

 

     

  معرفي سايت به دوستان  |   درباره ما   |  تماس با ما

All Rights Reserved For BlestFamily.com © 2010

كليه حقوق مادي و معنوي سايت محفوظ است.