کسی که در حالت عصبانیت به همسر باردار خود کلمه طلاق بگوید
كسي كه به همسر حامله (باردار) خود در هنگامي كه عصباني است كلمه طلاق را به زبان بياورد حكمش چيست؟
الحمدلله،
طلاق روي داده است، و فرقي ندارد که زن حامله باشد يا نباشد، و يا آنکه مرد عصباني بوده باشد يا خير.
پس در اينحالت زن مطلقه شده و بايد براي مدتي در عده طلاق قرار بگيرد و مدت عده زن حامله تا زماني است که وضع حمل کند. ولي او نبايد تا زمان وضع حمل – يعني پايان مدت عده - منزل شوهرش را ترک کند، بلکه تا پايان مدت عده در منزل شوهرش بماند و شوهرش در اين مدت حق ندارد با او آميزش کند.
و اين چيزي است که خداوند در اين آيه بيان کرده است :
« ..لاَتُخْرِجُوهُنَّ مِنْ بُيُوتِهِنَّ وَ لاَيَخْرُجْنَ إِلاَّ أَنْ يَأْتِينَ بِفَاحِشَةٍ مُبَيِّنَة وَ تِلْکَ حُدُودُ اللَّهِ وَ مَنْ يَتَعَدَّ حُدُودَ اللَّهِ فَقَدْ ظَلَمَ نَفْسَهُ » (طلاق : 1)
«.. و زنان را ازخانههايشان بيرون نکنيد و زنان هم (تا پايان عده) بيرون نروند. مگر اينکه زنان کار زشت و آشکاري انجام دهند، اينها قوانين و مقررات الهي است و هر کس از قوانين و مقررات الهي پا فراتر نهد و تجاوز کند، به خويشتن ستم ميکند ».
اما اگر شوهرش از طلاق دادن همسرش پشيمان شد، مي تواند – قبل از آنکه مدت عده زن تمام شود – با حضور دو شاهد مسلمان اعلام بدارد که من پشيمان شدم و قصد دارم همسرم را دوباره تحت عصمت خويش قرار دهم، در اينحالت دوباره، زن و شوهر شرعي همديگر مي شوند و ارتباط آنها با هم جايز است.
اصلا يکي از حکمتهايي که زن در مدت عده طلاق بايد در منزل شوهرش بماند، اينست که شايد مرد از از زندگي کردن با همسرش پشيمان شود و خداوند متعال هم قلب او را به بازگرداندن همسرش متمايل سازد و در نتيجه اين کار سادهتر و آسانتر صورت گيرد. چنانکه خداوند متعال در ادامه آيه فوق مي فرمايد: « لاَتَدْرِي لَعَلَّ اللَّهَ يُحْدِثُ بَعْدَ ذَلِکَ أَمْراً» يعني: (اي پيامبر) تو نميداني چه بسا خداوند بعد از اين حادثه وضع تازهاي پيش آورد.
اما اگر مدت عده زن تمام شد و شوهر پشيمان نشد، و همچنان بر طلاق زنش اصرار داشت، ديگر با پايان مدت عده زن، آنها با هم نامحرم مي شوند و زن بايد منزل شوهر را ترک کند، و چنانچه اينبار شوهر بخواهد پس از اين مدت دوباره با زن سابقش زندگي کند بايستي دوباره از او خواستگاري کند و با عقد و مهر جديد با وي ازدواج کند.
والله اعلم
وصلي الله وسلم علي محمد وعلى آله وأصحابه والتابعين لهم بإحسان إلى يوم الدين
سايت جامع فتاواي اهل سنت و جماعت
IslamPP.Com |